form _ inlog

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

27/01/2004 20:50:00
Quote Anchor link
Hoi iedereen,

Ik heb op mijn site een form (moet je voor ingelogd zijn.) Nu heb ik ik de database een rij met gegevens van degene die inlogd. Wanneer hij is ingelogd komt ie automatisch op de formulierpagina. het lukt me om daar dmv. $adres = $obj->adres; en dan $adres het adres te laten zien, maar nu het volgende:

Het formulier wordt naar addmail.inc.php gestuurd waar het verwerkt word. Nu wil ik in de mail het adres ook hebben, maar dit lukt niet!

graag hulp hiermee (ben beginner, dus niet zeggen, ff een variabele erbij gooien,maar een voorbeeld geven, anders lukt het niet :()

ps. hoop dat het duidelijk is uitgelegd??
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 07:59:16
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

27/01/2004 21:02:00
Quote Anchor link
Quote:
ps. hoop dat het duidelijk is uitgelegd??


Misschien voor anderen wel.. ;)

Uhm.. heb je al een stuk script, post het dan ff.. :D

(dat maakt een hoop veel duidelijker.. :D)

Elwin
 

27/01/2004 21:19:00
Quote Anchor link
dit is de addmail.inc.php:


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
<?php
    $vannaam
= $_POST["vannaam"];
    $vanadres = $_POST["vanadres"];
        $vanpost = $_POST["vanpost"];
            $vanplaats = $_POST["vanplaats"];
                $naarnaam = $_POST["naarnaam"];
                    $naaradres = $_POST["naaradres"];
                        $naarpost = $_POST["naarpost"];
                            $naarplaats = $_POST["naarplaats"];
                                $colli = $_POST["colli"];
                                    $kilo = $_POST["kilo"];
                                        $datumdag = $_POST["datumdag"];
                                            $datummaand = $_POST["datummaand"];
                                                $datumjaar = $_POST["datumjaar"];
                                                    $tijduur = $_POST["tijduur"];
                                                        $tijdminuten = $_POST["tijdminuten"];
                                                            $opmerkingen = $_POST["opmerkingen"];
                                                                $gebruikersnaam = $_POST["gebruikersnaam"];
                                                                    $adres = $_POST["adres"];
    $post = $_POST["postcode"];
    $plaats = $_POST["plaats"];
    $subject = "C-land Express";
    $to = "[email protected]";
    $time = date("l d F Y @ H:i");
    $message2 = "Time: " . $time . "\nBesteller naam:  " . $gebruikersnaam . "\nBesteller adres: " . $adres . "\nBesteller plaats: " . $plaats . "\n" . "\nVan: " . $vannaam . "\nadres: " . $vanadres . "\nPostcode: " . $vanpost . "\nPlaats: " . $vanplaats . "\n" . "\nNaar: " . $naarnaam . "\nAdres: " . $naaradres . "\nPostcode: " . $naarpost . "\nPlaats: " . $naarplaats . "\n" . "\nDatum: " . $datumdag . " - " . $datummaand . " - " . $datumjaar . "\n" . "\nTijd: " . $tijduur . " : " . $tijdminuten . "\nAantal colli: " . $colli . "\nAantal kilo" . $kilo . "\n" . "\nOpmerkingen" . $opmerkingen;

    if ($to && $opmerkingen && $tijduur) {
        if (mail($to, $subject, $message2)) {
            print("Uw bestelling is verzonden. U keert nu terug naar de hoofdpagina.");
        }


        else {
            print("Er is een fout opgetreden tijdens het versturen van uw bestelling. Probeert u het nog eens of neem later contact op met ons bedrijf");
        }
        }

        else {
        print("U moet alle velden invullen!");
    
    }


?>


--------------------------------------------------------
dit is de login:
--------------------------------------------------------

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
<?    

include ("config.php");  

if ($_SESSION['login'] == 1 && $_SESSION['status'] == "admin") {  
      echo "<B>Ingelogd:</B><BR>$_SESSION[gebruikersnaam]<BR>$_SESSION[plaats]<BR><a href='contact.php'>contact</a><BR><a href='$PHP_SELF?loguit'>Loguit</a>"; // admin extra's
} elseif ($_SESSION['login'] == 1) {  
         echo " <form action='addmail.inc.php' method='post'>
<font face='Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif'>
<table width='98%' border='0'>
  <tr>
    <td colspan='3' rowspan='5'><img src='logo.jpg' width='369' height='161'></td>
    <td width='4%' rowspan='5'>&nbsp;</td>
    <td width='35%' align='left' valign='top'><strong>Uw gegevens:</strong></td>
  </tr>
  <tr>
    <td align='left' valign='top'><B>$naam</td>
  </tr>
  <tr>
    <td align='left' valign='top'>$adres</td>

.................nu hele form.......................
</table><a href='$PHP_SELF?loguit'>Loguit</a>"
; // normal user
      echo "<br>";
     }
else {  

  if ($_POST['login']) {
    $md5_pass = md5($_POST[wachtwoord]);
    $query = mysql_query("SELECT * FROM login WHERE gebruikersnaam = '$_POST[gebruikersnaam]' AND wachtwoord = '$md5_pass'");  
    $results = mysql_num_rows($query);  
    if ($results == 1) {  
      while ($obj = mysql_fetch_object($query)) {  
        $status = $obj->status;  
        $gebruikersnaam = $obj->gebruikersnaam;
        $adres = $obj->adres;
        $plaats = $obj->plaats;
        $postcode = $obj->postcode;
        $login = 1;  
        session_register("login");  
        session_register("postcode");
        session_register("plaats");
        session_register("adres");
        session_register("gebruikersnaam");  
        header("Location: ".$_SERVER['PHP_SELF']);  
      }  
    }
else {  
      echo "<FONT COLOR=\"#FF0000\">Gebruikersnaam en/of<BR>Wachtwoord onjuist!</FONT><BR><BR>\n";  
    }  
  }
elseif ($_POST['aanmelden']) {  
    header("Location: meldaan.php");
  }


  echo "<FORM METHOD=\"post\" ACTION=\"$_SERVER[PHP_SELF]\">\n";  
  echo "Gebruikersnaam:<BR><INPUT TYPE=\"text\" NAME=\"gebruikersnaam\" SIZE=\"20\"><BR>\n";  
  echo "Wachtwoord:<BR><INPUT TYPE=\"password\" NAME=\"wachtwoord\" SIZE=\"20\"><BR><BR>\n";  
  echo "<INPUT TYPE=\"submit\" NAME=\"login\" VALUE=\"Login\">\n";
  echo "<INPUT TYPE=\"submit\" NAME=\"aanmelden\" VALUE=\"Meld Aan\" CLASS=\"button\">\n";
  echo "</FORM>\n";  

}
  

if ($_SERVER["QUERY_STRING"] == "loguit") {  
  session_unset();
  session_destroy();  
  header("Location: ".$_SERVER['PHP_SELF']);  
}
  
?>


----------------------------------
ps. ik heb die sesion_register erbij gezet, maar ik weet niet of dat moet (ben beginner). Ik hoop dat je me kan helpen!
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

27/01/2004 21:36:00
Quote Anchor link
Als ik het goed begrijp zet je het adres dus in een sessie...

Doe je bij addmail.inc.php wel session_start(); bovenin?
En waar in je mail commando haal je de waarde van $_SESSION['adres'] op?

Elwin
 

28/01/2004 15:13:00
Quote Anchor link
ja, maar het lukt niet... hoe zou het er dan uit komen te zien?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.