Form met slide

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bart berden

bart berden

14/08/2010 18:32:33
Quote Anchor link
Hallo mensen,

Ik loop tegen een (misschien heel simpel) probleem aan waar ik maar niet uitkom.
Het probleem is dat hij een mail stuurt en slide, maar de content van de mail leeg is.

als ik { }, weghaal, slide hij niet maar verstuurt hij de mail wel goed. Bij deze de code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
<script type="text/javascript">
$().ready(function() {

$.validator.setDefaults({
    submitHandler: function(data) {
            
            $.post("",
            {  },
                       function(data){
                        $("#commentForm").slideUp("normal", function() {                  
                            
                            $("#commentForm").before('<h1>Success</h1><p>Your email was sent.</p>');                                            
                        });
                       }
                 ); }
});

    // validate the comment form when it is submitted
    $("#commentForm").validate();
    
    
    
    

});
</script>
        
        <div id="products">
            <div id="products_top">
                <h2><?php echo $page_titel; ?></h2>
            </div>
            <div class="products_middle">
                <div class="products_sub2"><?php echo $page_content1; ?></div>
                <div class="contact_left">
                <h3>Contactformulier</h3><br />
                   <form action="" class="cmxform" id="commentForm" method="post" >
    
        
            <label for="cname">Naam*</label>
            <input id="cname" name="name" class="required" minlength="2" /><br />
        
            <label for="cemail">E-Mail*</label>
            <input id="cemail" name="email" class="required email" /><br />
        
            <label for="curl">Onderwerp*</label>
            <input id="curl" name="url" class="required" value="" /><br />
        
            <label for="ccomment">Bericht*</label>
            <textarea id="ccomment" name="comment" class="required" cols="26" rows="6"></textarea><br />
        
            <input id="submit" class="submit" type="submit" value="Verzenden"/>
        
    
</form>
                    <div>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;</div>
                 </div>
                <div class="contact_right">
                    <h3>Contactgegevens</h3><br />
                    <table cellpadding="0" cellspacing="0" border="0">
                        <tr>
                            <td width="120">Telefoonnummer:</td>
                            <td>+31(0)77 - 3071219</td>
                        </tr>
                        <tr>
                            <td valign="top">Adres:</td>
                            <td>Markt 21<br />5981 AN<br />Panningen</td>
                        </tr>
                        <tr>
                        <td valign="top">Email:</td>
                            <td><a href="mailto:[email protected]">[email protected]</a></td></tr>
                            </table>
                            <br />
                            <br />
                            <table cellpadding="0" cellspacing="0" border="0">
                            <tr>
                        <td width="120">Openingstijden</td>
                            <td width="40">ma:</td>
                            <td>13.15 - 18.00</td>
                            </tr>
                            <tr>
                        <td valign="top"></td>
                            <td>di-do:</td>
                            <td>09.15 - 12.15</td>
                            </tr>
                            <tr>
                            <td>
                            </td>
                            <td>
                            </td>
                            <td>13.15 - 18.00</td>
                            </tr>
                            <tr>
                        <td valign="top"></td>
                            <td>vr:</td>
                            <td>09.15 - 12.15</td>
                            </tr>
                            <tr>
                            <td>
                            </td>
                            <td>
                            </td>
                            <td>13.15 - 21.00</td>
                            </tr>
                            <tr>
                            
                        <td valign="top"></td>
                            <td>za:</td>
                            <td>09.30 - 16.30</td>
                            </tr>
                            
                    </table>
                    <br />
                    <br /><br />
                    <br />
                </div>
                          

                               

             <div class="clear"></div>
             <div class="bottomcontentbar">Velden met een * zijn verplicht</div>
            
            
            
             </div>
            <div id="products_bottom_grey"></div>
        </div>
<?php
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
    
    $naar = $adminmail;
    $titelmail = "[".$displaysite."] Contactformulier";
    
    $van = "FROM: ". $_POST['name']." <". $_POST['email'].">";
        
    $body =     
"Bericht verstuurd op: ".date("d-m-Y")." om ".date("H:i:s")." door
Naam: "
.$_POST['name']."
E-mail: "
. $_POST['email']."
Onderwerp: "
. $_POST['url']."

Bericht :
"
. $_POST['comment'];    
                    
    mail ($naar, $titelmail, $body, $van);
                    
    
}
?>


Alvast bedankt!

Bart

Gelieve in het vervolg code tussen code tags te plaatsen.[/modedit]
Gewijzigd op 14/08/2010 20:40:29 door Bas IJzelendoorn
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 14:32:53
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

14/08/2010 19:19:06
Quote Anchor link
zet hem even tussen code-tags, dan is het wat leesbaarder
 
Jelmer -

Jelmer -

14/08/2010 19:43:27
Quote Anchor link
Als je even in de handleiding van jQuery kijkt, zie je dat post's 2e argument de data moet bevatten.

In jou geval moet je denk ik kijken naar "Example: send form data using ajax requests" op die pagina, waar ze form.serialize() gebruiken om de velden van een formulier om te zetten in een Javascript object, en dat als data mee te sturen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$.post("test.php", $("#testform").serialize());
Gewijzigd op 14/08/2010 19:43:46 door Jelmer -
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

14/08/2010 20:42:21
Quote Anchor link
Als ik je een anti-spam tipje mag geven?!

Gebruik geen mailto:

(regel: 70)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a href="mailto:[email protected]">
 
Bart berden

bart berden

15/08/2010 14:42:15
Quote Anchor link
The Dutch Guy op 14/08/2010 20:42:21:
Als ik je een anti-spam tipje mag geven?!

Gebruik geen mailto:

(regel: 70)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a href="mailto:[email protected]">

Thanx



Toevoeging op 15/08/2010 14:50:41:

Ik heb de scripts van 2 verschillende bronnen, namelijk deze:
http://bassistance.de/jquery-plugins/jquery-plugin-validation/

en de slide van deze:
http://trevordavis.net/blog/ajax-forms-with-jquery/

Het eerste script zit geen post of iets dergelijks in, dus dat moet je zelf toevoegen, dit heb ik handmatig gedaan (zie code) Wat de eerste code doet, is valideren, en als deze gevalideerd is, een popup weer laten geven zodat je kunt zien dat deze gevalideerd is. Nu wil ik dus in plaats van die popup de slide van de 2e link gebruiken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<script type="text/javascript">
$.validator.setDefaults({
    submitHandler: function() { alert("submitted!"); }
});

$().ready(function() {
    // validate the comment form when it is submitted
    $("#commentForm").validate();
});
</script>


In dat stuk wil ik deze code gebruiken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
{
            $(this).hide();
            $("#sendEmail li.buttons").append('<img src="/wp-content/themes/default/images/template/loading.gif" alt="Loading" id="loading" />');
            
            $.post("/wp-content/uploads/2008/01/sendemail.php",
                   { emailTo: emailToVal, emailFrom: emailFromVal, subject: subjectVal, message: messageVal },
                       function(data){
                        $("#sendEmail").slideUp("normal", function() {                  
                            
                            $("#sendEmail").before('<h1>Success</h1><p>Your email was sent.</p>');                                            
                        });
                       }
                 );
        }


Maar ik krijg dit maar niet voor elkaar.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.