form script fout

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Stefan -

Stefan -

26/02/2006 11:37:00
Quote Anchor link
bij het volgende script krijgt de klant een bevestigings e-mail als afzender ons e-mail [email protected] en als onderwerp: Uw bestelling... dat is goed.

maar ik krijg als afzender e-mail [email protected] en het onderwerp is wel goed/

nu moet ipv. [email protected] het e-mail adres van de klant komen

na mijn idee zit de fout op regel nummer 147/ t/m 152 namelijk:

mail("[email protected]", "Bestelling", $str);
$headers = "From: <[email protected]>\n";
$headers .= "X-Sender: <[email protected]>\n";
$headers .= "X-Mailer: PHP\n";
$headers .= "Return-Path: <[email protected]>\n";
mail($email, "Uw bestelling", $str, $headers);

kan iemand vertellen wat ik fout heb gedaan?
alvast bedankt.

ps. heb ik het deze keer wel goed uitgelegd met genoeg informatie? ben namelijk nieuw hier!

hier onder volgt het hele script:
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Stefan -
 
PHP hulp

PHP hulp

13/05/2024 12:50:16
 
Jason de Ridder

Jason de Ridder

26/02/2006 12:40:00
Quote Anchor link
$headers = "From: <[email protected]>\n";
bij eerste header hoeft natuurlijk geen '.' [puntje] voor het is gelijk teken [=].
 
Stefan -

Stefan -

26/02/2006 16:12:00
Quote Anchor link
allereerst bedankt voor uw reactie.

Helaas ik heb het verander maar het was het toch niet. hij blijft als afzender geven root@serv14

heeft u nog ander suggersties?

alvast bedankt, stefan
 

26/02/2006 17:02:00
Quote Anchor link
$headers="From: [email protected]\n";

je hoeft geen vishaakjes als je geen naam opgeeft,
als je als volgt doet werkt het ook:

$headers="From: jouwnaam<[email protected]\n";


edit:
Je moet variabele namen buiten de quotes houden
Gewijzigd op 26/02/2006 17:03:00 door
 
Stefan -

Stefan -

26/02/2006 19:22:00
Quote Anchor link
Ik denk dat ik het niet helemaal duidelijk heb gemaakt door de vele tekst.

sorry....

het is de bedoeling dat het e-mail van de klant die hij in de form heeft ingevult word bij mij als leverancier als afzender word weergegeven.

misschien is dit duidelijker.

maar toch bedankt voor de reactie
 
Stefan -

Stefan -

01/03/2006 08:15:00
Quote Anchor link
Heeft iemand nog een reactie voor mij wat te doen?
 
Woopie100

Woopie100

01/03/2006 08:32:00
Quote Anchor link
Jah... Gijs geeft het gwoon goed aan hoor :) de afzender klopt volgens jouw toch nl. niet?
 
Lissy Pixel

Lissy Pixel

01/03/2006 08:41:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
mail("[email protected]", "Bestelling", $str);
$headers = "From: <[email protected]>\n";
$headers .= "X-Sender: <[email protected]>\n";
$headers .= "X-Mailer: PHP\n";
$headers .= "Return-Path: <[email protected]>\n";
mail($email, "Uw bestelling", $str, $headers);
?>


Dit zijn je headers. Dan zou je hier de afzender in moeten verwerken!
Dus eruit halen wanneer dit is gepost en deze var hier in de mail zetten.
 
Stefan -

Stefan -

01/03/2006 12:01:00
Quote Anchor link
$headers="From: jouwnaam<[email protected]\n";

als ik dit doe zoals gijs het zij dan verander hij de verkeerde..
dan veranderd hij

de afzender van mail($email, "Uw bestelling", $str, $headers);

en hij moet juist de afzender

mail("[email protected]", "Bestelling", $str);

verander in het e-mail van de klant ($email) ipv [email protected]
Gewijzigd op 01/03/2006 12:02:00 door Stefan -
 
Stefan -

Stefan -

03/03/2006 18:08:00
Quote Anchor link
iemand nog suggesties? :-)
PLEASE!
Gewijzigd op 11/03/2006 00:00:00 door Stefan -
 
Stefan -

Stefan -

11/03/2006 00:01:00
Quote Anchor link
kan iemand me nog helpen?:-)
 

11/03/2006 08:00:00
Quote Anchor link
Doe even rustig. Het kan toch zijn dat er even niemand op het forum is? Dan hoef je niet te spammen, zeker niet 12 uur s'avonds/nachts

En truowens, waar zijn die drie posts goed voor? Er is een edit-knopje hoor: Afbeelding
 
Christian

christian

11/03/2006 08:04:00
Quote Anchor link
Volgens mij heeft hij iemands edit niet gelezen:

edit:
Je moet variabele namen buiten de quotes houden
 
Stefan -

Stefan -

11/03/2006 08:37:00
Quote Anchor link
Sebastiaan,
Oké ik ben nog een newbie, dus snap niet echt hoe ik dat doen moet. een beetje begrip voor de nieuwe lingen kan ook geen kwaad en om 12 uur spammen!?! misschien ben ik gewoon bezig met me site en dan word het soms nachtwerk!

Het is de bedoeling mensen te helpen en niet op hun kop geven als ze je niet snappen. edit knoppie zal ik gebruiken.

Kan iemand me een beetje op weg helpen met wat er bedoeld word variabelen namen buiten de quites houden? voorbeeldje:) van iets, dan snap ik het ook!
 
Niels Beckers

Niels Beckers

11/03/2006 08:40:00
Quote Anchor link
kijk zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php

$var
= "waarde";

echo "echo de var ".$var." weer verder tekst en terug de var".$var." snap je?";

?>
 

11/03/2006 09:46:00
Quote Anchor link
En dan liever enkele quotes.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.