Form Submit met Function

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

D B

D B

06/11/2014 18:31:30
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb het volgende:

In mijn index file roep ik een js file op in de head. In deze js file staan mijn functions.
1 hiervan regelt mijn gegevens formulier nl.:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
function GegevensFormulier() {
    e.preventDefault();
    $.ajax({
        type: "POST",
        url: "gegevens.php",
        data: $('#GegevensFormulier').serialize() + "&controle=" + "1",
        success: function(data) {
            document.getElementById('contentframe').innerHTML = data;
        }
    });
}


Mijn formuliercode is als volgt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<form name="GegevensFormulier" method="POST" onsubmit="GegevensFormulier();">
<input type="text" name="straat">
<input type="submit" name="submit" value="Doorgeven">
</form>


Als ik deze nu submit wil ik dat de pagina niet gerefreshd wordt, ook wil ik in mijn js (met serialize) alle variabelen ophalen.

Als ik dit op mijn pagina test, herlaad mijn pagina en zijn mijn variabelen niet (goed) gevuld.

Weet iemand wat ik fout doe?

Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 20:01:39
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

06/11/2014 20:09:59
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input type="submit" name="submit" value="Doorgeven">


1. maak van de type="submit" eerst type="button".
2. hang een onclick() event aan de button.
3. roep vanuit de event jouw functie GegevensFormulier() aan.

Toevoeging op 06/11/2014 20:27:45:

http://codepen.io/anon/pen/ncfDL
 
Eddy E

Eddy E

06/11/2014 20:38:58
Quote Anchor link
Leuk is dat voor de mensen die Javascript uit hebben staan dan.

Dus: wel op 'submit' laten staan, maar laat Javascript er dan een button van maken!
En laat Javascript er een onclick() (of beter: onrelease() ) op zetten.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

06/11/2014 20:42:50
Quote Anchor link
Eddy E op 06/11/2014 20:38:58:
Leuk is dat voor de mensen die Javascript uit hebben staan dan.

Dus: wel op 'submit' laten staan, maar laat Javascript er dan een button van maken!
En laat Javascript er een onclick() (of beter: onrelease() ) op zetten.


Mensen die javascript uit hebben staan? Welke website werkt nog fatsoenlijk zonder javascript?
Technisch wel mogelijk dat weet ik wel maar in de praktijk te verwaarlozen.
 
Eddy E

Eddy E

06/11/2014 21:56:46
Quote Anchor link
Er zijn ook nog dingen als 'cURL()' ;)
En dan is Javascript echt alleen maar lastig.

En Kindle's hebben toch ook geen Javascript?

Het is geen groot iets, maar ik heb altijd geleerd (en vind dat ook wel mooi) dat Javascript PROGRESSIVE ENHANCEMENT is.
 
D B

D B

06/11/2014 22:06:16
Quote Anchor link
Frank, als ik er onclick van maak werkt het met een enter niet of wel?

Ik had namelijk geleden dat je altijd on submit moet gebruiken.
 
Joakim Broden

Joakim Broden

06/11/2014 22:16:43
Quote Anchor link
Eddy E op 06/11/2014 20:38:58:
Leuk is dat voor de mensen die Javascript uit hebben staan dan.

Dan moeten ze Javascript maar aan zetten, ik ga zomers toch ook niet in de auto klagen dat het warm is als ik mijn airco niet aan doe?

@TS, je gebruikt al jQuery, waarom dan niet alles in jQuery doen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
$('form[name="GegevensFormulier"]').on('submit', function(e) {
    e.preventDefault();

    $.ajax({
            type    : 'POST',
               url    : 'gegevens.php',
            data    : $(this).serialize() + '&controle=' + 1,
            success    : function(data) {
                    $('#contentframe').html(data);
            }
        });

    return false;
});


Zoiets? Heb het niet getest, en volgens mij klopt
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$('#GegevensFormulier').serialize() + "&controle=" + "1"

sowieso niet?
Gewijzigd op 06/11/2014 22:21:57 door Joakim Broden
 
D B

D B

06/11/2014 22:53:44
Quote Anchor link
Ik ga dit morgen even testen.

Waarom zou de onderste regel eigenlijk niet kunnen?

Toevoeging op 06/11/2014 23:05:21:

Zoals jij hem nu hebt kan ik hem ook niet meer in mijn head zetten of wel?
 
Joakim Broden

Joakim Broden

06/11/2014 23:12:21
Quote Anchor link
Jawel, gewoon tussen script tags (wel via jquery ready).

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$('#GegevensFormulier').serialize() + "&controle=" + "1",


controle = string
1 = string

Kan het dan niet beter gewoon zo

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$('#GegevensFormulier').serialize() + "&controle=1",
Gewijzigd op 06/11/2014 23:12:31 door Joakim Broden
 
D B

D B

06/11/2014 23:25:23
Quote Anchor link
Dat had waarschijnlijk ook gekunt inderdaad.

Alvast bedankt voor de hulp ik ga morgen alles even testen!

Toevoeging op 07/11/2014 06:52:13:

Ik heb dit nu toegevoegd, maar hij blijft nog refreshen.

Ik heb er als test een alert in gezet, maar ook deze doet hij niet...

Ik heb dit script nu in mijn head staan, weet niet wat je bedoelt met jquery ready.

Wat kan ik nog veranderen dat het wel werkt?
 
D B

D B

09/11/2014 17:52:34
Quote Anchor link
Ik gebruik nu het volgende:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
$('form[name="GegevensFormulier"]').on('submit', function(e) {
    alert("OK");
    e.preventDefault();
    $.ajax({
        type: 'POST',
        url: 'gegevens.php',
        data: $(this).serialize() + "&controle=1",
        success: function(data) {
            $('#contentframe').html(data);
        }
    });
    return false;
});


Maar dit lijkt niks te doen. Ik heb dit in mijn head staan. Moet ik nu nog iets toevoegen van jquery ready?
 
Joakim Broden

Joakim Broden

09/11/2014 17:54:33
Quote Anchor link
1 ) Ja, jquery ready moet je doen, heb je al google gekeken?

2 ) En heb je jQuery in geladen? Neem ik aan van wel aangezien je al jQuery Ajax gebruikte.

3 ) En hoe ziet je form er nu uit?
 
D B

D B

09/11/2014 19:35:37
Quote Anchor link
1) Ik heb inderdaad naar jquery ready gekeken, maar begrijp niet zo goed wat ik hier in moet toevoegen.
2) Ja die zijn geladen.

3)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?
echo '<form name="GegevensFormulier" method="POST">';
//hiertussen gewoon wat input velden
echo '</form>';
?>
 
Joakim Broden

Joakim Broden

10/11/2014 09:45:50
Quote Anchor link
http://api.jquery.com/ready/ eerst hit op Google, van uit daar word duidelijk dat je
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$(document).ready(function() {
    // Hier de uitvoerende jquery code
});

moet gebruiken.

dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
$(document).ready(function() {
    $('form[name="GegevensFormulier"]').on('submit', function(e) {
           alert("OK");
           e.preventDefault();
            $.ajax({
                type: 'POST',
                url: 'gegevens.php',
                    data: $(this).serialize() + "&controle=1",
                success: function(data) {
                        $('#contentframe').html(data);
                }
            });
            return false;
    });
});
 
D B

D B

10/11/2014 17:58:25
Quote Anchor link
Ik gebruik nu bovenstaande code, maar helaas zonder resultaat.

Ik heb deze code nu ook in mijn gegevens.php gezet tussen script tags, maar ook dan geen resultaat.

Helaas heb ik zelf te weinig kennis van javascript, dus hoop dat jullie hier (samen met mij) uit kunnen komen.

Alvast bedankt!

Toevoeging op 10/11/2014 18:52:55:

Ik heb de pagina trouwens even online gezet om te testen:

http://www.zscwesterhoven.nl/gegevens.php
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.