Form submit

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jos Verstraeten

Jos Verstraeten

10/09/2014 19:59:59
Quote Anchor link
Beste leden,

zit met een klein probleempje,
ik heb een form dat ik eerst valideer voordat ik het safe,
de form wordt dus eerst gevalideerd met jquery en daarna wordt via de normale POST functie alles naar de database gestuurd.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<script type="text/javascript">
$( document ).ready(function() {
    $( '#klassen' ).focus();
$("#ts").on("submit", function(event) {
    event.preventDefault();        
    var kl = $('#klassen');
 //VALIDATIE
    
    $(this).off("submit");
    
    this.submit();
});
});</script>


Alles werkt goed, alleen moet ik telkens 2 keer op de submit button drukken vooraleer het wil werken,
kan iemand mij helpen?

Alvast bedankt!
Gewijzigd op 10/09/2014 22:29:53 door Jos Verstraeten
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 16:12:53
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

10/09/2014 21:23:27
Quote Anchor link
ik doe het zo.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
<!doctype html>
<html>
<head>
<meta charset="utf-8">
  <script src="//code.jquery.com/jquery-1.10.2.js"></script>
</head>
<body>
    
<form id="myForm">
    <span id="name-error"></span>  <!-- LEGE SPAN DIE WE LATER VULLEN MET EEN FOUTMELDING INDIEN NODIG -->
    Naam: <input type="text" id="name" name="name"><br/>
    <button type="button" id="send" >Verzenden</button>  <!-- HIER GEEN SUBMIT MAAR EEN GEWONE BUTTON! -->
</form>

<script type="text/javascript">

// Deze functie valideert het formulier.
function validate() {
    if($('#name').val().length == 0) {
        // VUL DE SPAN MET EEN FOUTMELDING
        $('#name-error').html('<strong>Vul uw naam in!</strong><br>');
        return false; // validatie mislukt, verlaat deze functie
    }
    
    return true; // validatie geslaagd.
}

$(document).ready(function() {
    
    // indien er op VERZENDEN wordt geklikt
    $('#send').click(function(e) {
        
        // voordat we het formulier versturen eerst even valideren
        if(validate())
            $( "#myForm" ).submit();
    });
});

</script>

</body>
</html>
 
Jos Verstraeten

Jos Verstraeten

10/09/2014 22:05:20
Quote Anchor link
Bedankt, heb het zo in die richting aangepast en werkt perfect!
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

10/09/2014 22:24:54
Quote Anchor link
Jos Verstraeten op 10/09/2014 19:59:59:
de form wordt dus eerst gevalideerd met jquery en daarna wordt via de normale POST functie alles naar de database gestuurd.

Je controleert toch, hopelijk, ook voor je naar de database stuurt de input van de gebruiker met php?!
 
Jos Verstraeten

Jos Verstraeten

10/09/2014 22:29:08
Quote Anchor link
ja, wordt nog nagekeken met mysql real escape, isset en of het voldoet aan kenmerken, datum juiste formaat, ...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.