Form veranderen bij vinkje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Cedric

Cedric

28/10/2007 13:58:00
Quote Anchor link
Hey PHPHulpers,

Ik ben mij vandaag weer hard aan het vervelen en dan maak ik maar een contactformpje. Nu zou ik graag hebben dat ik een vinkje heb. Nu moeten er als ik het vinkje aanvink 2 velden in het form bijkomen, en als ik het dan weer uitzet moeten die velden weer weggaan. Ik denk dat dit met JS moet gebeuren maar ik heb absoluut geen idee.. Heeft iemand een opzetje a.u.b.? Ik ken namelijk niks van javascript.

Alvast bedankt,

Cedric
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Cedric
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 04:59:07
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

28/10/2007 14:03:00
Quote Anchor link
Ik heb weleens zoiets gemaakt, maar dan met een radiobutton. Dat zou je een eindje op weg moeten helpen.
 
Cedric

Cedric

28/10/2007 14:10:00
Quote Anchor link
Bedankt, maar aangezien ik niks ken van JS toch nog een vraagje: moet ik hiermee heel mijn form opbouwen, dus al die vars aanmeken enzo? Of kan ik gewoon mijn form maken en dan enkel die JS gebruiken voor die checkbox? Het lukt namelijk niet echt..
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

28/10/2007 14:17:00
Quote Anchor link
Ik denk dat de simpelste methode zou zijn: een div maken met display: none en dan zodra die ene checkbox aangevinkt wordt, de display van die div op dislay: block zetten.
 
Cedric

Cedric

28/10/2007 14:20:00
Quote Anchor link
Bedankt het is gelukt :) Dit lukte:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<script language="javascript" type="text/javascript">
        var _check1, extra;
        window.onload = init;
        
        function init () {
            _check1 = new getObj ('check1');
            _extra = new getObj ('extra');
            
            _check1.obj.onclick = make_visible;
        }
        
        function make_visible () {
            _extra.obj.className = 'visible';
            _check1.obj.onclick = make_invisible;
        }
        function make_invisible () {
            _extra.obj.className = 'invisible';
            _check1.obj.onclick = make_visible;
        }
    </script>

Ik versta het script nu een beetje beter en kan het nu wel aanpassen :) Thx!
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

28/10/2007 14:26:00
Quote Anchor link
Okee, goed van je! Hier is mijn variant: extra inputs maken op een form
 
Cedric

Cedric

28/10/2007 14:39:00
Quote Anchor link
Die is nogal serieus korter :P Hartelijk bedankt, Jan !
 
Kevin Tuns

Kevin Tuns

28/10/2007 15:32:00
Quote Anchor link
ik vraag me alleen af of de input blijft bestaan als je het vinkje weer weghaalt?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

28/10/2007 15:33:00
Quote Anchor link
In deze opzet wel. Je moet dus in je script checken of het tweede vinkje aangevinkt was en anders de meegezonden waarden van de tekstinputs negeren.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.