form werkt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Stefan

Stefan

03/01/2009 17:44:00
Quote Anchor link
Het volgende form krijg ik geen data uit.

Ziet iemand de fout?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Stefan
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 23:47:20
 
Loran DP

Loran DP

03/01/2009 17:46:00
Quote Anchor link
het kan aan mij liggen maar: hoezo rommelig
 
Jeroen

Jeroen

03/01/2009 17:51:00
Quote Anchor link
Loran,
Zoals je weet is er net een forumtopic aangemaakt onder "Zeik-community", wat denk jij dat de meerwaarde van jouw reactie is?

@topicstarter;
Krijg je errors? Kloppen je SQL querys?
Probeer alleen even het stuk te plaatsen waarvan jij denkt dat het relevant is (het stuk waarin jij denkt dat het fout gaat.

Jeroen
 
Joren de Wit

Joren de Wit

03/01/2009 17:51:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if (!empty($_GET['tab'])=='add')
?>

Wat is dit voor controle? Dat klopt niet.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if(isset($_GET['tab']) && $_GET['tab'] == 'add')
?>

Dit zou beter zijn...
 
Stefan

Stefan

03/01/2009 17:57:00
Quote Anchor link
Ik krijg geen error's , hij submit gewoon, maar krijg nix in mijn database.
Ook als ik echo, krijg ik geen waarden uit
 
Joren de Wit

Joren de Wit

03/01/2009 17:59:00
Quote Anchor link
Dit is alleen het formulier en heeft dus verder niets te maken met het toevoegen aan je database. Als daar iets niet goed gaat, zul je het stukje code dat daarvoor verantwoordelijk is eens moeten laten zien...
 
Midas

Midas

03/01/2009 17:59:00
Quote Anchor link
Het is voor het overzicht niet zo goed om het ophalen van de resultaten in het formulier zelf te doen. Als alternatief zou je de resultaten in variabelen kunnen zetten en deze pas later in het formulier te echo'en.

Edit: Dat je geen resultaten krijgt kan voorkomen, als een tabel leeg is zijn er ook geen resultaten. Door te controleren of je query gelukt is en mysql_num_rows te gebruiken kan je dat voorkomen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Midas
 
Stefan

Stefan

03/01/2009 18:05:00
Quote Anchor link
heb de fout gevonden... en hoezo rommelig? :S
 
Midas

Midas

03/01/2009 18:06:00
Quote Anchor link
De manier waarop Loran iets duidelijk probeert te maken is niet goed.

Wat hij waarschijnlijk bedoelt is dat het moeilijk is om in jouw stukje code het overzicht te bewaren.
 
Jeroen

Jeroen

03/01/2009 18:07:00
Quote Anchor link
Stefan,

Misschien is het handig om jou oplossing hier te plaatsen zodat andere mensen die het zelfde probleem hebben dezelfde oplossing kunnen gebruiken.

Hier is tenslotte een forum voor!

Jeroen
 
Stefan

Stefan

03/01/2009 18:12:00
Quote Anchor link
jaah eigenlijk een heel onbenullig foutje door $_GET ipv $_POST
 
Stefan

Stefan

03/01/2009 18:19:00
Quote Anchor link
Hoe krijg ik dan meerdere waarden in 1 variabele bij de while lussen?

Niet Bumpen::
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.

SanThe.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Stefan
 
Midas

Midas

03/01/2009 18:21:00
Quote Anchor link
Je kan meerdere waarden op het scherm zetten door middel van dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
while ($row = mysql_fetch_assoc($resultaat))
{

    echo $row['waarde'];
}
[
/code]

Overigens is het niet toegestaan 2 keer na elkaar te posten, zie ook de FAQ.
 
Stefan

Stefan

03/01/2009 18:22:00
Quote Anchor link
ja dat snap ik... maar hoe krijg ik al deze waardes in 1 variabele zodat ik deze op een andere locatie kan echo-en?
 
Midas

Midas

03/01/2009 18:28:00
Quote Anchor link
Je kan ze bijvoorbeeld in een array zetten.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$resultaten
= array();
while($row = mysql_fetch_assoc($resultaat))
{

    $resultaten[] = $row[];
}

?>


Daarna kan je in dat formulier de waarden echo'en.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
foreach($resultaten as $key => $value)
{

    echo $value['naam']
}

?>
 
Stefan

Stefan

03/01/2009 18:40:00
Quote Anchor link
Thnx.. dit werkt.

Is het trouwens mogelijk om met een functie het volgende te bereiken.

ik heb een stuk script waarmee ik een tabel wil maken.
Dus als form 2 invoervelden.

Dit is opzicht geen probleem, maar nu wil ik voorhand een getal invullen en dat ik dan dat aantal rijen krijg.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

03/01/2009 18:48:00
Quote Anchor link
Stefan schreef op 03.01.2009 18:40:
ik heb een stuk script waarmee ik een tabel wil maken.
Ik hoop dat je hier een HTML tabel en geen tabel in je database bedoelt?

In het laatste geval zit er waarschijnlijk iets goed fout in je datamodel. Het is in principe namelijk nooit nodig om met een PHP script aanpassingen te doen aan de structuur van je database, tenzij je een soort phpMyAdmin nabouwt.

Gaat het om een HTML tabel, dan is het een kwestie van een aantal kolommen en een aantal rijen opgeven en vervolgens met behulp van twee loops de tabel genereren:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
echo '<table>';

for($i = 1; $i <= $rijen; $i++)
{

    echo '<tr>';

    for($j = 1; $j <= $kolommen; $j++)
    {

        echo '<td></td>';
    }


    echo '</tr>';
}


echo '</table>';
?>
 
Stefan

Stefan

03/01/2009 18:52:00
Quote Anchor link
ik bedoel inderdaad html Blanche.
maar waar vul ik me aantal dan in?
want deze moeten ingevuld kunnen worden op de site zelf.

Zou je trouwens aub de werking een beetje willen uitleggen.
Dan begrijp ik ook hoe je eraan komt. :)

Bij voorbaat dank.


of bedoel je dat ik de waarden moet implementeren in $i en $j ??

Ik snap hem al... werkt perfect... thnx
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Stefan
 
Joren de Wit

Joren de Wit

03/01/2009 19:18:00
Quote Anchor link
Stefan schreef op 03.01.2009 18:52:
Ik snap hem al... werkt perfect... thnx
Soms heeft het gewoon even tijd nodig en moet je er eerst zelf even naar kijken ;-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.