form zonder reload/refresh [probleem]

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Marco Eilander

Marco Eilander

26/12/2014 22:49:48
Quote Anchor link
Hallo,

Ik wil een form hebben die zonder reload/refresh post op dezelfde pagina.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<form target="like" action="video.php?watch='.$_GET['watch'].'" name="like" method="POST"><input type="submit" name="vidlike" value="Like"/></form>


javascript :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$.post('video.php?watch=<?php echo $_GET['watch']; ?>', $('#like').serialize());

op dezelfde pagina heb ik dan het rest van de script in php staan.
Ik heb al aardig wat tutorials afgezocht, maar de voorbeelden die ik daar vind, blijken niet te werken.

Het opent nu de pagina in een nieuw tabblad, en wil gewoon dat het bij 1 pagina blijft, zonder refresh, maar dat ik wel een insert kan doen richting database.
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 00:25:18
 
Eddy E

Eddy E

27/12/2014 06:41:50
Quote Anchor link
Zoek eens op "jQuery post ajax".
 
Marco Eilander

Marco Eilander

27/12/2014 11:29:27
Quote Anchor link
Het is gelukt met :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<script src="https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.7.1/jquery.min.js "></script>
<script>
$(document).ready(function(){
 
    $('#vidlike').click(function(){
    
        // show that something is loading
        $('#response').html("<b>Loading response...</b>");
        
        /*
         * 'post_receiver.php' - where you will pass the form data
         * $(this).serialize() - to easily read form data
         * function(data){... - data contains the response from post_receiver.php
         */
        $.post('like.php', { ip: "<?php echo $_SERVER['REMOTE_ADDR'];?>", video : "<?php echo $_GET['watch'];?>" }, function(data){
            
            // show the response
            $('#response').html(data);
            
        }).fail(function() {
        
            // just in case posting your form failed
            alert( "Like failed." );
            
        });
 
        // to prevent refreshing the whole page page
        return false;
 
    });
});
</script>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input type="button" value="Like" id="vidlike" />


Is het mogelijk om de likes ook live te updaten, zonder refresh?
Voor de like button heb ik dit staan : '.number_format($video['likes']).'
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.