Form

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Dennis van Veen

Dennis van Veen

08/01/2006 10:24:00
Quote Anchor link
Ik heb een toto gemaakt voor de WK 2006.

Toto

Hij bestaat uit 2 codes, option.php en verwerken.php (beide zelfde map).

Ik gebruik de code if en isset om te kijken of alle velden ingevuld zijn, maar om de een of andere reden maakt het niet uit of je je naam invult, hij gebruikt dan gewoon één spatie als naam.

Hoe kan ik dit verhelpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 23:38:19
 
Lissy Pixel

Lissy Pixel

08/01/2006 10:25:00
Quote Anchor link
Door er een patroon aan vast te knopen en dan hierop checken.
Ga je deze code hier ook delen of is dit "topsecret"??
 
Dennis van Veen

Dennis van Veen

08/01/2006 10:29:00
Quote Anchor link
Zal ik hem dan maar neerzetten :)?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
<?php

if (IsSet($_POST['verzenden']) && isset($naam) && isset($groepa) && isset($groepb) && isset($groepc) && isset($groepd) && isset($groepe) && isset($groepf) && isset($groepg) && isset($groeph)) {

    echo "Beste <strong>".$_POST['naam']."</strong>,<br>";
    echo "<br>";
    echo "Dit zijn de antwoorden die opgestuurd zijn naar de webmaster.";
    echo "<br>";
    echo "<br>";
    echo "<table width=80% id=main>";
    echo "<tr><td width=25%><strong>Groep A</strong></td><td width=25%><strong>Groep B</strong></td><td width=25%><strong>Groep C</strong></td><td width=25%><strong>Groep D</strong></td></tr>";
    echo "<tr><td width=25%>".$_POST['groepa']."</td><td width=25%>".$_POST['groepb']."</td><td width=25%>".$_POST['groepc']."</td><td width=25%>".$_POST['groepd']."</td></tr>";
    echo "<tr><td>&nbsp</td></tr>";
    echo "<tr><td width=25%><strong>Groep E</strong></td><td width=25%><strong>Groep F</strong></td><td width=25%><strong>Groep G</strong></td><td width=25%><strong>Groep H</strong></td></tr>";
    echo "<tr><td width=25%>".$_POST['groepe']."</td><td width=25%>".$_POST['groepf']."</td><td width=25%>".$_POST['groepg']."</td><td width=25%>".$_POST['groeph']."</td></tr>";
    echo "</table>";

$naam = $_POST['naam'] ;
$a = $_POST['groepa'] ;
$b = $_POST['groepb'] ;
$c = $_POST['groepc'] ;
$d = $_POST['groepd'] ;
$e = $_POST['groepe'] ;
$f = $_POST['groepf'] ;
$g = $_POST['groepg'] ;
$h = $_POST['groeph'] ;

$bericht = "$naam heeft de volgende antwoorden ingestuurd: \n\nA: $a \nB: $b \nC: $c \nD: $d \nE: $e \nF: $f \nG: $g \nH: $h \n";
        
mail ("[email protected]", "Toto WK van: $naam", $bericht, "FROM: [email protected]");

    echo "<br>";
    echo "Bedankt voor het meedoen aan de toto.<br>";


}
else {

    echo "<strong>Vul alle velden correct in aub</strong><br><br>";
    echo "Klik <a href=javascript:history.go(-1)>hier</a> om terug te gaan.";

}

?>
 
Lissy Pixel

Lissy Pixel

08/01/2006 10:44:00
Quote Anchor link
Heb je iets aan deze link:

reguliere expressies

Leuk en sympathiek dat je de code ook deelt :-)
Je kan hem ook bij scripten zetten...
 

08/01/2006 10:54:00
Quote Anchor link
Even gekeken en je moet nog een ; achter &nbsp zetten nu staat er: &nbspCosta Rica
 
Burdy

Burdy

08/01/2006 11:04:00
Quote Anchor link
Op de pagina met het formulier vul je $naam al met de informatie die gepost is: $naam = $_POST['naam'];.

Zet hier nog even bij:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
  $naam
= trim($naam);
?>


Dan deze regel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
  if (IsSet($_POST['verzenden']) && isset($naam) && isset($groepa) && isset($groepb) && isset($groepc) && isset($groepd) && isset($groepe) && isset($groepf) && isset($groepg) && isset($groeph)) {
?>


wijzigen in:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
  if (IsSet($_POST['verzenden']) && isset($naam) && !empty($naam) && isset($groepa) && isset($groepb) && isset($groepc) && isset($groepd) && isset($groepe) && isset($groepf) && isset($groepg) && isset($groeph)) {
?>
 
Dennis van Veen

Dennis van Veen

08/01/2006 11:45:00
Quote Anchor link
Wat doet trim()?
 

08/01/2006 11:46:00
Quote Anchor link
Quote:
trim -- Strip whitespace (or other characters) from the beginning and end of a string

This function returns a string with whitespace stripped from the beginning and end of str. Without the second parameter, trim() will strip these characters:

*

" " (ASCII 32 (0x20)), an ordinary space.
*

"\t" (ASCII 9 (0x09)), a tab.
*

"\n" (ASCII 10 (0x0A)), a new line (line feed).
*

"\r" (ASCII 13 (0x0D)), a carriage return.
*

"\0" (ASCII 0 (0x00)), the NUL-byte.
*

"\x0B" (ASCII 11 (0x0B)), a vertical tab.
 
Dennis van Veen

Dennis van Veen

08/01/2006 11:48:00
Quote Anchor link
Burdy zo doet hij het wel, hartelijk bedankt! :)
 
Dennis van Veen

Dennis van Veen

08/01/2006 11:53:00
Quote Anchor link
Ik snap de trim regel nu ook, als ik alleen maar spaties invoer geeft hij een error, omdat die dus worden weggehaald, waardoor hij leeg is.

Bedankt allemaal!
 
Burdy

Burdy

08/01/2006 11:57:00
Quote Anchor link
Graag gedaan.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

08/01/2006 12:02:00
Quote Anchor link
lissy:
Heb je iets aan deze link:

reguliere expressies

Leuk en sympathiek dat je de code ook deelt :-)
Je kan hem ook bij scripten zetten...


Hee nieuwe avatar, Lissy :-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.