formaat van foto doet het niet.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Erik van gorsel

erik van gorsel

22/01/2014 12:33:16
Quote Anchor link
echo "
<a href='product.php?id=$product_id'><img src='$foto' width="200" height="150">";
}

Alls deed het perfect tot dat ik: width="200" height="150" toevoegde aan de code, kan iemand mij aub uitleggen hoe dit kan ? :/

want ik krijg nu de foutmelding:
Parse error: syntax error, unexpected '$foto' (T_VARIABLE), expecting ',' or ';' in /home/erik/public_html/hoofdpagina.php on line 18
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 11:11:26
 
Erwin H

Erwin H

22/01/2014 12:36:17
Quote Anchor link
quotes.....

dubbele quotes binnen dubbele quotes, dat gaat niet goed...
 
- SanThe -

- SanThe -

22/01/2014 12:36:55
Quote Anchor link
Kijk naar de quotes.
Geef html dubbele quotes en de echo enkele.
Haal de $vars buiten de quotes.
 
Chris PHP

Chris PHP

22/01/2014 12:36:56
Quote Anchor link
Prober het zo eens (met px erachter en enkele quotes)

echo '
<a href='product.php?id=$product_id'><img src='$foto' width="200px" height="150px">';
Gewijzigd op 22/01/2014 12:38:28 door Chris PHP
 
Erik van gorsel

erik van gorsel

22/01/2014 13:07:35
Quote Anchor link
Zonet geen dubbele haakjes gebruikt en Chris NVT zijn oplossing geprobeerd, maar ik krijg nog steeds dezelfde foutmelding :/
 
Michael -

Michael -

22/01/2014 13:08:28
Quote Anchor link
Chris NVT op 22/01/2014 12:36:56:
Prober het zo eens (met px erachter en enkele quotes)

echo '
<a href='product.php?id=$product_id'><img src='$foto' width="200px" height="150px">';

variabele kan niet binnen enkele quotes, alleen binnen dubbele quotes.
Achter width en height hoeft geen px.
Zo zou het moeten werken
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<a href="product.php?id=' . $product_id . '"><img src="' . $foto .'" width="200" height="150">';
?>
Gewijzigd op 22/01/2014 13:08:44 door Michael -
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

22/01/2014 13:12:58
Quote Anchor link
Als je hebt begrepen waarom het fout gaat in je 1e code, had je zelf ook kunnen ontdekken waarom het fout gaat in de code van Chris NVT en de code van Michael wel zou moeten werken. ;)
 
Chris PHP

Chris PHP

22/01/2014 13:17:18
Quote Anchor link
@micheal,
Klopt, heb iets te snel gereageerd en zijn code niet goed gelezen. Heb namelijk alleen naar de width en height gekeken. Had niet in de gaten dat er een variabel in stond. Vuistregel is meestal enkel voor php dubbel voor HTML en uiteraard geen variabelen in strings en/of dubbele quotes.

En het px verhaal, ik maak welleens mee dat zonder px ik niet krijg wat ik verwacht. Dus hanteer voor mijn eigen de vuistregel altijd de px erbij.

Met tekst groote nog veel belangrijker, want daar heb je bijv px, pt, etc.
 
Michael -

Michael -

22/01/2014 13:26:19
Quote Anchor link
Chris NVT op 22/01/2014 13:17:18:
@micheal,
Klopt, heb iets te snel gereageerd en zijn code niet goed gelezen. Heb namelijk alleen naar de width en height gekeken. Had niet in de gaten dat er een variabel in stond. Vuistregel is meestal enkel voor php dubbel voor HTML en uiteraard geen variabelen in strings en/of dubbele quotes.

En het px verhaal, ik maak welleens mee dat zonder px ik niet krijg wat ik verwacht. Dus hanteer voor mijn eigen de vuistregel altijd de px erbij.

Met tekst groote nog veel belangrijker, want daar heb je bijv px, pt, etc.

Tekst? Ik denk dat je css en html attributen door elkaar haalt?
In css moet je width,height,text,margin,padding,etc altijd een px o.i.d. meegeven, in attributen hoeft dat niet.
 
Erik van gorsel

erik van gorsel

22/01/2014 13:39:24
Quote Anchor link
okej thx allemaal, het is opgelost :)
 
Chris PHP

Chris PHP

22/01/2014 13:55:53
Quote Anchor link
@Michael,
Je geeft bij width en height een eenheid op, mijn regel is om ook de eenheid aan te duiden. Tevens gebruik ik haast nooit inline css, dus ook height and width van een afbeelding (middels css) geef ik de eenheid op.

Zoals ik al zei, dit is mijn persoonlijk vuistregel en uiteraard zijn er mensen die dit anders doen.
Mocht ik atributen gebruiken dan geef ik ook daar de eenheid op, zoals eerder gezegd kreeg ik welleens onverwachte resultaten wanneer dit niet gedaan werd.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.