formmail - contactpagina

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Amri

amri

27/11/2009 16:03:00
Quote Anchor link
Hoi,

Heb ooit een PHP-form van het web geplukt, eigen gegevens ingevuld een formmail en bedanktpagina toegevoegd en wat denk je: Het liep meteen perfect. Inmiddels bestaat de site niet meer, maar formulier heb ik wel bewaard.

Nu ben ik bezig met een andere site, heb de pagina's van de oude gekopieerd, eea aangepast en testdraaien.
Nu kan ik wel het formulier helemaal invullen, werkt perfect, wegsturen, krijg ook de bedanktpagina ervoor, MAAARRRR, ik ontvang niks in mijn POSTVAK IN!

Wat doe ik verkeerd?


zie voor code hieronder (had een fout in code opslaan in tags.. :oops: )
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Amri
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 04:08:52
 
John Cena

John Cena

27/11/2009 16:05:00
Quote Anchor link
Wooooow, wil je eerst even de concrete code alleen plaatsen, en die tussen code tags doen?

Tnx!
 
Amri

amri

30/11/2009 09:55:00
Quote Anchor link
Sorry! :oops:
Ik zat al te zoeken naar een 'voorbeeld' voordat je het online zet... Ahum, ik hoop dat dit beter werkt...

Okay, ik begin overnieuw:



Wanneer ik de site/contactpagina test, invul en op verstuur klik, dan krijg ik een bedanktpagina in beeld. Prima, dat wilde ik ook hebben.
MAAARRRR... het verstuurde bericht krijg ik niet in mijn postvak!
Wat doe ik fout?




contactpage:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
<?php


$sWebsitenaam
= "http://www.netwerk-ons.nl";
$sMail = "[email protected]";
$bHTML = TRUE; //Bij TRUE word er een HTML-mail gestuurd. Bij FALSE een plain-text-mail
$sOnderwerp = "Interesse in lidmaatschap ONS - ondernemers netwerken samen"; //Vul hier een onderwerp in. Dit word het onderwerp wanneer er geen ondewerp is opgegeven of als $bOnderwerp op TRUE staat
$bOnderwerp = TRUE; //TRUE als bovenstaand onderwerp altijd gebruikt zal worden. FALSE wordt er eerst gekeken of er een onderwerp in het formulier voor komt
$bBedanktTxt = FALSE; //TRUE als onderstaande tekst als bedankje moet worden weergegeven, FALSE als er moet worden doorgestuurd naar de pagina welke hieronder is aangegeven
$sBedanktTxt = "Bedankt, uw bericht is verzonden. Binnen enkele werkdagen nemen wij contact met u op."; //bedankt text
$sBedanktURL = "http://www.netwerk-ons.nl/ONS/bedankt.htm"; //bedankt url

#########################
#   End Configuration   #
#########################


if (count($_POST) > 0)
{

  //controleer of de $bHTML wel fatsoenlijk is ingesteld
  if(!is_bool($bHTML))
  {

    print("De configuratie is onjuist. Zorg dat je bij <font color=blue><i>$bHTML</i></font> een booleaanse waarde (TRUE of FALSE) hebt ingevuld. Letop: Hier moeten geen quotes ( \" of ') omheen!");
    exit;
  }

  $errors = array();//definieer arrray voor de errormeldingen
  $aKeys = array_keys($_POST); //pak alle arraykeys in een arraytje
  foreach($_POST as $key=>$value)
  {

    $_POST[$key] = trim($value); //maak alle waarden netjes
  }
  foreach($aKeys as $key=>$value)
  {

    $aKeys[$key]=strtolower($value);//maak alle waarden in kleine letters
  }
  
  $aMail = explode(",",$sMail);
  $aDomein = explode("@",$sMail[0]);  
  $sDomein = $aMail[1];  
  
  //mail detectie
      if (in_array("mail",$aKeys)) { $sFrom = $_POST['mail']; }
  elseif (in_array("email",$aKeys)) { $sFrom = $_POST['email']; }
  elseif (in_array("e-mail",$aKeys)) { $sFrom = $_POST['e-mail']; }
  elseif (in_array("1mail",$aKeys)) { $sFrom = $_POST['1mail']; }
  elseif (in_array("1email",$aKeys)) { $sFrom = $_POST['1email']; }
  elseif (in_array("1e-mail",$aKeys)) { $sFrom = $_POST['1e-mail']; }
  else    
  {  
    $sFrom = "postmaster@".$sDomein;
    $bBedanktmail = FALSE;
  }

  
  if ($bOnderwerp)
  {

    $sSubject = $sOnderwerp;
  }

  else
  {
        if (in_array("onderwerp",$aKeys)) { $sSubject = $_POST['onderwerp']; }
    elseif (in_array("subject",$aKeys)) { $sSubject = $_POST['subject']; }
    elseif (in_array("1onderwerp",$aKeys)) { $sSubject = $_POST['1onderwerp']; }
    elseif (in_array("1subject",$aKeys)) { $sSubject = $_POST['1subject']; }
    else { $sSubject = $sOnderwerp; }
  }

    
  //check alle verplichte velden
  foreach($_POST AS $key => $value)
  {

    if(substr($key,0,1) == 1)
    {

      if (empty($_POST[$key]))
      {

        $name = substr($key,1);
        $error[] = "Het veld <i>'".$name."'</i> is verplicht en moet worden ingevuld.";
      }
    }
  }

  
  //als er een error was
  if (isset($error) && count($error) > 0)
  {

    //poep alle errors uit
    print("<ul style=\"list-style: none; color: red;\">\n");
    foreach($error as $value)
    {

      print("\t<li>".$value."</li>\n");
    }

    print("</ul>");
  }

  else
  {
    $headers  = "MIME-Version: 1.0\n";  
    $headers .= "From: ".$sWebsitenaam." <".$sFrom.">\n";
    $headers .= "Reply-to: ".$sWebsitenaam." <noreply@".$sDomein.">\n";
    $headers .= ($bHTML) ? "Content-Type: text/html; charset=iso-8859-1\n" : "Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-1\n";
    
    $sContent = "Dit is een automatisch gegenereerd e-mailbericht die vanaf de ONS-site is verstuurd.\n\n";
    foreach($_POST as $key => $value)
    {

      if (substr($key,0,1) == 1) { $key = substr($key,1); }
      $sContent .= ucfirst(strtolower($key)).": ".$value."\n\n";
    }

    $sContent .= "IP: ".$_SERVER['REMOTE_ADDR']."\n\n";
    $sContent .= "Tijdstip: ".date("D j M, Y G:i")."\n\n";
    
    $enter = "
"
;
    $sContent = ($bHTML) ? nl2br(htmlspecialchars($sContent)) : str_replace("\n",$enter,$sContent) ;
    
    foreach ($aMail as $sMailAdress)
    {

      mail(trim($sMailAdress),$sSubject,$sContent,$headers);  
    }
  
    
    if ($bBedanktmail)
    {

      $sBedanktmail = ($bHTML) ? nl2br(htmlspecialchars($sBedanktmail)) : str_replace("\n",$enter,$sBedanktmail) ;
       mail($sFrom,$sBedanktsubj,$sBedanktmail,$headers);
    }
  
        

                
    if (isset($bBedanktTxt) && $bBedanktTxt == TRUE)
    {
            
      print($sBedanktTxt);
    }

    else
    {
      ob_clean();
      header("location: $sBedanktURL");
      print('<meta http-equiv=refresh content="0; url='.$sBedanktURL.'">');
    }
  }
}

else
{
  print("<form action=\"".$_SERVER['REQUEST_URI']."\" METHOD=\"POST\">\n"); ?>




formmailcode:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
<?php /*********************************************** * Author: Clear Webdesign
* Date: 1 - 12 - 2004 * Script: Formhandler * Version: 1.0.0 ***********************************************/
/*********************************************** * Noting in this script has te
be modified * to be functional. The only thing this script * needs is a data feed
from forms. ************************************************/
class formhandler{
var
$PostVars; function formhandler($restricted){ $PostRestricted = explode(email;
naam, $restricted); $EmailContents = array( 'Subject' => $_POST['Interesse in
lidmaatschap ONS - ondernemers netwerken samen'
], 'To' => $_POST['[email protected]'],
'Header' => "Er is een formulier ingevuld, hieronder de gegevens:
<hr><p>"
,

'Content' => "",

'Footer' => "<font size=-2>Deze email is automatisch gegenereerd. Als er fouten zijn,

neem dan contact op met [email protected] <br>
  Bedankt!</font>"
, 'EmailHeaders' => "Content-Type: text/html; charset=iso-8859-1
  \r\n "
); unset($_POST['subject'], $_POST['[email protected]']); /*******************************
  * Loops ******************/
foreach($_POST as $PostNaam => $PostWaarde){ foreach($PostRestricted
  as $PostRestrictedNr => $PostRestrictedNaam){ if(($PostNaam == $PostRestrictedNaam)
  &&
empty($_POST[$PostNaam])){ $this->notfilled($PostNaam); } } } unset($_POST['restricted']);
  unset($_POST['submit']); $this->sendform($EmailContents); } function notfilled($field){
  die("U heeft het veld <strong> \"" . ucfirst(strtolower($field)) . "\"</strong>
  niet ingevuld. Ga terug en vul die veld vervolgens in"
); } function sendform($EmailContents){
  foreach($_POST as $PostNaam => $PostWaarde){ $EmailContents['Content'] .= "<strong>"
  . $PostNaam . "</strong>: " . $PostWaarde . "<br>
  "
;

}




$Mail = mail(

$EmailContents['To'],

$EmailContents['Subject'],

$EmailContents['Header'] . $EmailContents['Content'] . $EmailContent['Footer'],

$EmailContents['EmailHeaders']

);




if(!$Mail){



die("De mail kon niet worden verzonden. Neem contact op met de webmaster. Sorry voor het ongemak!");

}


// Error_reporting

error_reporting(E_ALL);

}

}
$do = new formhandler($_POST['restricted']);

?>



Ik doe iets verkeer, maar wat?
link naar de pagina: contactpagina
Alvast bedankt voor jullie reactie.

Irma
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door amri
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

30/11/2009 14:48:00
Quote Anchor link
Ik zou beginnen met het opnieuw van internet plukken van een wat recenter script. Oud gecodeerd.

En zou die compleetdesigner je niet een beetje op weg kunnen helpen, welke op je website staat vermeld?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.