Formulier checken.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functieomschrijving Voor dit leuke softwarre bedrijf in de omgeving Vught zijn we per direct op zoek naar een C#/.NET Developer. Is development jouw passie en doe je dit graag met C#/.NET? Lees dan snel verder! Jou werkzaamheden zullen zijn: Zorgen voor de optimalisatie van de huidige software en het automatiseren van bedrijfsprocessen. Naar aanleiding van de wensen van de klant ga je, met je collega's op zoel naar passende oplossingen en je werkt dit uit tot een mooi eindproduct. Je gaat webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen door middel van ASP.NET, C# en MVC Framework. Bedrijfsprofiel Deze opdrachtgever houdt zich bezig

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Functie Wat ga je doen als Mendix Developer? We leven in een wereld die snel ontwikkelt en veranderd, ook nemen bedrijfsbelangen toe en blijken risico’s moeilijker in te schatten, daarom wij op zoek naar Junior, Medior en Senior Developers die bedrijven kunnen helpen met hun screeningproces en zorgen dat deze efficiënt en 100 procent AVG compliant is. Het concept achter Mendix is duidelijk. De klant heeft een vraag/probleem. Dit kunnen we door middel van slimme software oplossen. In plaats van te werken met de nieuwste technieken en tools, wordt er gekozen voor het implementeren en maken van software dat op

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving: De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van bromen snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie.De opdracht bestaat uit: het programmeren van de diverse modules;het tijdens demo's tonen van de

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Front-end Developer vue.js node.js SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Frontend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf de regio Nieuw Vennep zijn wij opzoek naar een ervaren Front-end Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een SaaS-platform.

Bekijk vacature »

Fullstack Webdeveloper .NET Azure Big Data SaaS

Bedrijfsomschrijving Deze klant van ons is recentelijk onderdeel geworden van een grote moederorganisatie, ze zijn dé partij als het gaat om software maken voor ambitieuze ondernemers, ze maken maatwerk software. Vanuit het fantastisch vormgegeven hightech gebouw te Rotterdam centrum werken ze met zo'n 40 medewerkers aan hoogwaardige software gericht op financiële data, betaalinformatie, maar ook backoffice software. De software wordt webbased, desktop en mobile aangeboden en er worden zeer moderne ontwikkeltechnieken toegepast. Je moet dan denken aan patroonherkenning, Big Data, Machine Learning en OCR. Als Developer, ongeacht je niveau, ga je hier te maken krijgen met de allerleukste kant van

Bekijk vacature »

High level C++ QT Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13486 Introductie Would you like to be involved in every aspect of software development for our exceptional products, from specification and design to testing and integration? If you're passionate about software development and eager to apply your programming skills to create customer-focused deliverables, then this is the perfect chance for you to expand your expertise. You can become a member of our Machine Control department's data-driven development team, where you'll design and build software solutions that optimize machine productivity. As a senior software design engineer, you'll participate in all phases

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving We are looking for a dutch native speaker In deze uitdagende functie ga je werken als onderdeel van het development team, in de functie van C#.NET Developer, Je gaat maatwerk software bouwen voor diverse klanten. Ook optimaliseer je bestaande software en bouw je API koppelingen. Je bent vooral met back-end development bezig. Je krijgt veel vrijheid in deze functie en je krijgt de kans om mee te denken in bedrijfsprocessen. Deels thuiswerken is geen enkel probleem! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie omschrijving Voor een klein bedrijf in de buurt van Nieuwegein zijn wij per direct op zoek naar een talentvolle PHP developer. Er wordt veel ruimte geboden voor eigen initiateven, waardoor je een mooie stempel kan drukken op jouw eigen werkzaamheden (zowel operationeel als strategisch). Het bedrijf heeft middels externe programmeurs een multimedia platform ontwikkeld, maar willen geleidelijk de ontwikkeling naar binnen halen. Om die reden zoeken zij een communicatieve interne PHP developer die graag meebouwt aan het succesvolle product. Je gaat de volgende werkzaamheden verrichten: Platform beheren en programmeren (PHP, MySQL, JQuery, Javascript, XML & HTML); Communicatie en aansturing

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Veel begeleiding en de kans om je verder te ontwikkelen als software developer. Dat kunnen wij jou bieden bij deelname aan deze leuke traineeship. Je krijgt een mentor toegewezen die jou alle kneepjes van het vak leert. Heb jij al wat ervaring als software developer? Daar worden wij heel blij van! Lees snel verder! Bedrijfsprofiel Als software developer neem je deel aan een trainings programma in de omgeving van Haarlem waar je persoonlijk wordt begeleidt, zodat je alle kneepjes van het vak leert. Aan de hand van jouw kennis en ervaring krijg je een persoonlijk opleidingstraject. Je gaat

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functieomschrijving PHP Developer met brede ervaring gezocht! Ben jij een Full Stack PHP Developer met brede ervaring die toe is aan een volgende stap? Lees dan snel verder! Voor onze eindklant in de regio Nunspeet zijn wij op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT Team van deze organisatie gaat versterken. Wij zoeken een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die er voor gaat zorgen dat deze innovatieve organisatie de volgende stap gaat maken. Om deze functie goed uit te kunnen voeren moet je communicatief goed zijn en in staat zijn om zelfstandig problemen op te lossen. Daarnaast bestaat

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als senior .NET ontwikkelaar en aankomend lead developer ben jij in één van de drie development teams verantwoordelijk voor het volgende: • Jij hebt een oogpunt op modernisering en bent verantwoordelijk voor de technische staat en architectuur van de applicatie; • Jij bent verantwoordelijk voor het reviewen van de technische haalbaarheid van verschillende onderwerpen; • Jij bent verantwoordelijk voor een goede aansluiting binnen het multidisciplinaire team en de bijbehorende taken; • Jij bent verantwoordelijk voor het aandragen van verbetervoorstellen en ontwikkelstandaarden in zowel de techniek als architectuur; • Jij bent meewerkend voorman en ondersteunt en coacht jouw team op

Bekijk vacature »
Dutch Caffeine

Dutch Caffeine

26/07/2007 17:14:00
Quote Anchor link
Geachte forumleden,

Ik wil graag een formulier checken (of alles is ingevuld) alleen weet ik daar geen snelle manier voor.

Ik weet ook niet of er een snelle manier voor is om de formulier te checken of alles is ingevuld (dus geen lege velden zijn gepost).

Ik doe het altijd zo, maar vind ik te lang dradig:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
// dit maak even snel, heb nu alles (zeg maar) in $naam etc gezet.
if(empty($naam))
{

echo "U naam is leeg";
}

// en ga zo maar door met alle velden.
?>


Heeft iemand een idee?
of is er een andere manier.?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Dutch Caffeine
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 18:40:33
 
Joren de Wit

Joren de Wit

26/07/2007 17:19:00
Quote Anchor link
Je zou de $_POST array met een foreach loop uit kunnen lezen en elke variabele te controleren.

Daar heb ik hier een voorbeeldje van staan.
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

26/07/2007 17:26:00
Quote Anchor link
misschien is dit een idee voor je:

Voorbeeld formulier met een aantal veel voorkomende velden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
<!-- Javascript controlle of alle verplicht aangegeven velden ingevuld zijn -->

<script type="text/JavaScript">
<!--
function MM_findObj(n, d) { //v4.01
  var p,i,x;  if(!d) d=document; if((p=n.indexOf("?"))>0&&parent.frames.length) {
    d=parent.frames[n.substring(p+1)].document; n=n.substring(0,p);}
  if(!(x=d[n])&&d.all) x=d.all[n]; for (i=0;!x&&i<d.forms.length;i++) x=d.forms[i][n];
  for(i=0;!x&&d.layers&&i<d.layers.length;i++) x=MM_findObj(n,d.layers[i].document);
  if(!x && d.getElementById) x=d.getElementById(n); return x;
}

function MM_validateForm() { //v4.0
  var i,p,q,nm,test,num,min,max,errors='',args=MM_validateForm.arguments;
  for (i=0; i<(args.length-2); i+=3) { test=args[i+2]; val=MM_findObj(args[i]);
    if (val) { nm=val.name; if ((val=val.value)!="") {
      if (test.indexOf('isEmail')!=-1) { p=val.indexOf('@');
        if (p<1 || p==(val.length-1)) errors+='- '+nm+' must contain an e-mail address.\n';
      } else if (test!='R') { num = parseFloat(val);
        if (isNaN(val)) errors+='- '+nm+' must contain a number.\n';
        if (test.indexOf('inRange') != -1) { p=test.indexOf(':');
          min=test.substring(8,p); max=test.substring(p+1);
          if (num<min || max<num) errors+='- '+nm+' must contain a number between '+min+' and '+max+'.\n';
    } } } else if (test.charAt(0) == 'R') errors += '- '+nm+' is required.\n'; }
  } if (errors) alert('The following error(s) occurred:\n'+errors);
  document.MM_returnValue = (errors == '');
}
//-->
</script>

<!-- Voorbeeld formuliertje met in de form tag een onsubmit waar de verplichte velden in staan vermeld -->

<form action="script.php" method="post" name="testform" onsubmit="MM_validateForm('naam','','R','mail','','RisEmail','nummer','','RisNum','wachtwoord','','R');return document.MM_returnValue">
<table align="center" border="0">
<tr>
    <td>
    *naam:
    </td>
    <td>
        <input type="text" name="naam" />
    </td>
</tr>
<tr>
    <td>
    *wachtwoord:
    </td>
    <td>
        <input type="password" name="wachtwoord" />
    </td>
</tr>
<tr>
    <td>
    *mail:
    </td>
    <td>
        <input type="text" name="mail" />
    </td>
</tr>
<tr>
    <td>
    *nummers:
    </td>
    <td>
        <input type="text" name="nummer" />
    </td>
</tr>
<tr>
    <td colspan="2" align="center">
        <input type="submit" name="verstuur" value="Login" />
    </td>
</tr>
</table>
</form>


Groetjes & succes
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Marco PHPJunky
 
Timmy

timmy

26/07/2007 17:33:00
Quote Anchor link
ja er is wel een manier, maar dat is met javascript maar dan kan je de broncode overnemen en dat stukje weghalen, ik zie net dat marco die javascript heeft laten zien
 
Dutch Caffeine

Dutch Caffeine

26/07/2007 17:35:00
Quote Anchor link
Ik ga toch voor het voorbeeld van Blanche. Omdat dat alles in php is, en ik niet zo lekker werk met javascript.

In ieder geval allemaal hartelijk dank!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Dutch Caffeine
 
Joren de Wit

Joren de Wit

26/07/2007 17:43:00
Quote Anchor link
tim schreef op 26.07.2007 17:33:
ja er is wel een manier, maar dat is met javascript maar dan kan je de broncode overnemen en dat stukje weghalen, ik zie net dat marco die javascript heeft laten zien
Zoals gezegd, het kan inderdaad ook gewoon in PHP. Het grote nadeel van javascript is namelijk dat je het uit kunt schakelen en de hele controle van je formulier wegvalt.
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

26/07/2007 17:46:00
Quote Anchor link
Blanche schreef op 26.07.2007 17:43:
tim schreef op 26.07.2007 17:33:
ja er is wel een manier, maar dat is met javascript maar dan kan je de broncode overnemen en dat stukje weghalen, ik zie net dat marco die javascript heeft laten zien
Zoals gezegd, het kan inderdaad ook gewoon in PHP. Het grote nadeel van javascript is namelijk dat je het uit kunt schakelen en de hele controle van je formulier wegvalt.


maar als het aanstaan is javascript wel "strenger" en strikter dan php zelf is
 
Arend a

Arend a

26/07/2007 17:56:00
Quote Anchor link
Waarom is dat? Het enige is dat je met javascript het ietstje eerder kan vertellen, bij php kan je het pas na een submit controleren. Strictheid in beide talen hangt puur van de programmeur af.
 
Frank -

Frank -

26/07/2007 18:06:00
Quote Anchor link
Quote:
maar als het aanstaan is javascript wel "strenger" en strikter dan php zelf is
Ik ben benieuwd naar de argumenten! Voor zover ik weet, is een controle zo goed als dat de programmeur deze heeft gemaakt. Het maakt daarbij geen ene moer uit of dat nu in JS, PHP, .NET, Java of wat dan ook is gedaan.

Komt nog eens bij dat je JS niet kunt vertrouwen en het dus maar een extraatje is. Niets meer, niets minder.
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

26/07/2007 18:16:00
Quote Anchor link
@ Arend & pgFrank:

eigenlijk hebben jullie bijde gelijk over het feit dat een beiviling en controlle net zo goed is als de programmeur hem maakt.

Maar zoals Arend ook al zei javascript is iets sneller ( niet dat je dat heel snel merkt )

en javascript heeft opzich minder regels code nodig dan dat php soms nodig.
het is ook waar dat als je javascript uit zet je er dan niks meer aan hebt omdat het op de client - side word uitgevoerd.

het is misschien mijn fout om te denken dat javascript strikter is maar dat is induvieel afhankelijk van de voorkeuren van de programmeur maar dat neemt niet weg dat feitelijk jullie gewoon gelijk hebben.
sorry maar ik zat denk ik niet hellemaal op te letten.
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

26/07/2007 18:29:00
Quote Anchor link
Voor de veiligheid zou ik een simpel foreachje in PHP maken, dan ben je met een paar regels code vrij snel klaar...

Voor de gebruiker zou ik echter javascript gebruiken, dat is veel eenvoudiger/directer voor hem/haar. Op javascript valt echter niet te vertrouwen want het is client-side.
 
Dutch Caffeine

Dutch Caffeine

03/09/2007 11:15:00
Quote Anchor link
Blanche schreef op 26.07.2007 17:19:
Je zou de $_POST array met een foreach loop uit kunnen lezen en elke variabele te controleren.

Daar heb ik hier een voorbeeldje van staan.


Je server geeft een 500 error.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.