Formulier + data verzenden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jop B

Jop B

20/05/2014 14:58:11
Quote Anchor link
Hallo,

Is het mogelijk om met javascript een contactforumuier te verzenden?
Ik wil namelijk een contact formulier maken waar word gecontroleerd op verplichte velden.
Als dit gecontroleerd is de data verzenden en een alert terug geven op de pagina.

De javascript code op controle heb ik zo gemaakt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
(function() {

    // Create input element for testing
    var inputs = document.createElement('input');
    
    
// Create the supports object
    var supports = {};
    
    
supports.autofocus   = 'autofocus' in inputs;
    supports.required    = 'required' in inputs;
    
supports.placeholder = 'placeholder' in inputs;

    
// Fallback for autofocus attribute
    if(!supports.autofocus) {
        
    }
    
    
// Fallback for required attribute
    if(!supports.required) {
        
    }


// Fallback for placeholder attribute
    if(!supports.placeholder) {
        
    }
    
    
// Change text inside send button on submit
    var send = document.getElementById('contact-submit');
    
if(send) {
        send.onclick = function () {
            
this.innerHTML = 'Vraag word verzonden';
        
}
    
}

})();


Wat moet ik nog allemaal programmeren voor wat ik zou willen?


Gr. Jop
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 16:53:50
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/05/2014 15:03:06
Quote Anchor link
met AJAX de boel versturen via POST.
 
Jop B

Jop B

20/05/2014 15:09:08
Quote Anchor link
moet dat met php of kan dat ook met javascript?
En hoe kan ik een alart programeren ?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/05/2014 15:23:39
Quote Anchor link
met JavaScript doe je een XmlHttp-request naar een serverside script. Die verwerkt dan het formulier.
En een alert is niets meer dan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<script>
alert('hoi pippeloi!');
</script>
 
Jop B

Jop B

20/05/2014 16:29:42
Quote Anchor link
Is er een tutorial over serverside of iemand die mij op weg kan helpen? Want dit is mij wat te hoog gegrepen.

Gr. Jop
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/05/2014 16:48:30
Quote Anchor link
Dan raad ik aan om PHP te leren. Kijk eens naar de basis-tutorials op http://www.phptuts.nl
 
Jop B

Jop B

21/05/2014 00:27:42
Quote Anchor link
Is het wel mogelijk om een ajax i.p.v. php met javascript of jquery te versturen?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/05/2014 02:40:01
Quote Anchor link
Oké... ik doe het niet zo heel vaak... maar ik ga toch even zeiken nu...

>> Is het mogelijk om met javascript een contactforumuier te verzenden?

Zo'n ding heet een contactformulier.

>> En hoe kan ik een alart programeren ?

Zo'n ding heet een alert.

>> Is het wel mogelijk om een ajax i.p.v. php met javascript of jquery te versturen?

Er is niet zoiets als "een ajax".

Als je een vraag stelt, wees dan aub even zo kritisch om je tekst te controleren.

Daarnaast:

>> De javascript code op controle heb ik zo gemaakt:

Gemaakt? Of bedoel je dat je een scriptje hebt gekopieerd dat op Internet circuleert en waarvan jij enkel de tekst "...Sending" hebt gewijzigd in "Vraag word verzonden" (nota bene met spelfout)?

En als laatste. Prima dat je hier een vraag stelt, maar als je diezelfde vraag ook al ergens anders hebt gesteld, is het wel zo netjes om dat even te melden.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.