Formulier elementen netjes uitlijnen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je werkt mee aan de migratie naar .NET 6; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Zij zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

Java Developer

Functieomschrijving Are you an experienced Java Developer who wants to be challenged? Then this is your job! As a Java Developer, you are co-responsible for building custom applications within our extensive IT landscape. Development takes place on both the back-end side (Spring/JEE). Together with the IT department, you are responsible for the daily adjustments and expansions of our IT systems. In addition, you will work in small scrum teams using the Agile methodologies. Besides the realization of our in-house systems, you are responsible for the roll-out of the application (version) as well as the operational support after going live. Team

Bekijk vacature »

.NET Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een .NET Developer! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans en kijk snel of jouw vaardigheden aansluiten bij onderstaand profiel! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als .NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving Bergen. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en verricht betekenisvol werk. Binnen dit bedrijf wordt gewerkt aan de productie en ontwikkeling van medische middelen. Als .NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je wordt betrokken bij alle fasen van software

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij graag aan de slag als C# ontwikkelaar en jouw skills verder ontwikkelen? Zoek niet verder! Als C# ontwikkelaar ga je aan de slag met de volgende taken: (verdere) ontwikkeling van de software voor de interne processen binnen een .net omgeving; optimaliseren van de dataprocessing; ontwerpen en implementeren van zowel desktop- als web-programmatuur; ontwikkeling van tools ten behoeve van consultants en klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Den Bosch. Zij ontwikkelen business intelligence software voor een specifieke branche. Dit houdt in dat zij dashboards ontwikkelen

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie Als Senior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in ons Research & development team. Ons team bestaat uit 17 collega’s! Wij zijn momenteel druk bezig met het opzetten van een geheel nieuwe architectuur voor een nieuw product. Hierbij maken wij o.a. gebruik van VS2022 en .NET 6.0. Jouw functie is dan ook voornamelijk backend georiënteerd bij ons. Aangezien wij meetapparatuur ontwikkelen voor de chemische industrie is het ook erg belangrijk om kwalitatief hoogwaardige software te ontwikkelen voor de besturing hiervan. Verder ben jij verantwoordelijk voor het designen, implementeren en testen van nieuwe features. Ook zorg jij voor toekomstbestendige

Bekijk vacature »

Back end developer Python, PHP

Functie Jij als full stack ontwikkelaar zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar een PO en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult voornamelijk (lees 75%) werken aan de roostersoftware. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere flexwerkers ingezet kan worden. Verder willen ze financiële koppelingen gaan maken

Bekijk vacature »

SQL ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gave werkgever in regio Breda zijn wij per direct op zoek naar een SQL ontwikkelaar/ functioneel consultant. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Je test de ontwikkelde oplossingen om er zeker van te zijn dat deze voldoen aan de functionele specificaties en de behoeften van de organisatie; Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Je stelt op

Bekijk vacature »

Software Developer PHP JavaScript Python HBO SQL

Samengevat: Wij zijn een softwarebedrijf voor Autodealers. Ben jij een Medior of Senior Software Developer? Heb je ervaring met PHP, JavaScript of Python? Vaste baan: Java.Developer Software HBO €3.000 - €5.200 Bij ons op de werkvloer is er een positieve en informele sfeer. Naast een goede begeleiding en een enthousiaste klantenkring biedt deze werkgever een prettige omgeving met zeer afwisselende werkzaamheden. Houd jij van aanpakken en denk je dat je deze uitdaging aankunt? Dan zoeken wij jou! Zij werken voor grote klanten. Zij doen omvangrijke projecten die we bij deze werkgever op kantoor realiseren (geen detachering). Zij werken met state-of-the-art

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als front end developer gaat werken binnen de teams van onze klant, uiteraard met alle moderne technieken. Opdrachten worden echt gericht op jouw leerdoelen en jouw behoeftes. Wij hebben een omgeving gecreëerd waarin je echt jezelf kan zijn en waar echt gekeken wordt naar jouw voorkeuren. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en dan ga weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en dus jezelf snel ontwikkelen. Eisen Je bent communicatief vaardig en houdt van een dynamische omgeving Je hebt HBO werk- en denkniveau Je hebt gedegen kennis

Bekijk vacature »
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/06/2010 00:21:39
Quote Anchor link
Hallo dames en heren,

Onderstaand stuk code gebruik ik om mijn formulier elementen netjes onder elkaar uit te lijnen met links de titel, en rechts het element.

Dit werkt verder prima. Maar in IE is is het gebruik van de <br /> weer verplicht, omdat hij anders niet die formulierelementen uitlijnt.
Heeft iemand enig idee of die <br /> echt nodig is, of is er een mooie andere oplossing voor?

Dit is mijn code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<form method="POST" action="">
  <label for="title">Titel</label> <input type="text" name="title" id="title" size="50" /><br />
  <label for="keyword">Keyword (page/<i>naam</i>)</label> <input type="text" name="keyword" id="keyword" size="50" /><br />
  <label for="is_menu">Toevoegen aan hoofdmenu</label><input type="checkbox" name="is_menu" id="is_menu" /><br />
etc...
</form>

?>
En de CSS die erbij hoort:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
form label {
  display: block;
  width: 200px;
  float : left;
  margin-top: 4px;
  clear:both;
}


Of kent iemand nog wat beters verder om formulier elementen netjes uit te lijnen op correcte wijze?
(mensen die over tabels beginnen krijgen een pak voor de broek ;-) )
Gewijzigd op 23/06/2010 00:22:05 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 00:20:59
 
Arjan -

Arjan -

23/06/2010 08:00:47
Quote Anchor link
Ik weet niet anders dan dat die <br /> daadwerkelijk nodig is om de uitlijning goed te krijgen. Is toch niet heel erg of wel?
 
Joakim Broden

Joakim Broden

23/06/2010 08:36:31
Quote Anchor link
Formulier:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<form method="POST" action="">
   <p><label for="title">Titel</label> <input type="text" name="title" id="title" size="50" /></p>
  <p><label for="keyword">Keyword (page/<i>naam</i>)</label> <input type="text" name="keyword" id="keyword" size="50" /></p>
  <p><label for="is_menu">Toevoegen aan hoofdmenu</label><input type="checkbox" name="is_menu" id="is_menu" /></p>
</form>


CSS:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
form label {
  display: block;
  width: 200px;
  float : left;
}
 
form p {
  overflow: hidden; /* Werkt het zelfde als een clearboth na een floating iets */
  margin: 0px 0px 4px 0px;
}
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/06/2010 09:16:41
Quote Anchor link
Oetzie, gaat dit niet tegen het principe in van semantiek?
 
Martijn B

Martijn B

23/06/2010 09:21:25
Quote Anchor link
Ik zet altijd een label en veld in een dl (definition list)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<form ...>
<fieldset>
  <legend>Formulier naam</legend>
  <dl>
    <dt><label>...</label></dt>
    <dd><input...></dd>
  </dl>
</fieldset>
</form>
 
Joakim Broden

Joakim Broden

23/06/2010 09:37:19
Quote Anchor link
Aar anoniem? Wat bedoel je?

Want voor zo ver ik weet mag en kan dit gewoon.
Gewijzigd op 23/06/2010 09:37:38 door Joakim Broden
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/06/2010 10:16:08
Quote Anchor link
Oetzie en mijn achternaam op 23/06/2010 09:37:19:
Aar anoniem? Wat bedoel je?

Want voor zo ver ik weet mag en kan dit gewoon.

Dat het kan geloof ik graag, maar maar of het mag.
Lees eens: http://home.parse.nl/~michiel/semantiek.html
 
Joakim Broden

Joakim Broden

23/06/2010 10:28:22
Quote Anchor link
Volgens de HTML validator mag het gewoon, mhhhhhh.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/06/2010 11:18:34
Quote Anchor link
Ja, dus?
Een appel kan je ook schillen met een Samurai-zwaard en een autoband kan je oppompen met een fietspomp. Het feit dat het volgens de validator kan geloof ik wel, 'maar of het hoort' is waar het om gaat, en dat weet de Validator natuurlijk weer niet.
Gewijzigd op 23/06/2010 11:19:15 door - Ariën -
 
Joakim Broden

Joakim Broden

23/06/2010 11:33:03
Quote Anchor link
mhhh ok, dan gebruik je toch <br />? :) Trouwens ik pomp men banden van mijn auto altijd gewoon met mijn fiets pomp :P
 

23/06/2010 15:49:05
Quote Anchor link
Is dit niet wat?
 
John D

John D

23/06/2010 16:32:06
Quote Anchor link
Hmmm: mensen die over tabels beginnen krijgen een pak voor de broek. Ik heb mijn eerste en enige website wel met tabels gedaan. Je kan natuurlijk een discussie voeren over "wat hoort" maar de meest belangrijke vraag is: "Wat werkt?" en ik programmeer al sinds Cobol 68 en toen werd er spaghetti geprogrammeerd en in alle talen wordt er nog steeds spaghetti geprogrammeerd ondanks dat hele generaties nadenken over "hoe het hoort" en standaards maken en proberen op te leggen. Maar alle gekheid op een stokje, ik heb dus met "tabels" gebouwd en moet ik nu vrezen dat dat morgen of overmorgen niet meer werkt ?? Ik hou me aanbevolen voor een tip om mijn tabels om te bouwen... Mijn tabel bevat 5 kolommen en 25 regels met producten en ik heb maar weinig regels programmacode nodig om het in de pagina te zetten (met excuus aan Aar omdat ik reageer op pak voor de broek ipv uitlijnen):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
  while($product = mysql_fetch_object($query))
    {

    echo "<tr><form action=\"add.php\" method=\"post\">\n";
    echo "<input type=\"hidden\" name=\"product_id\" value=\"".$product->id."\" />";
    echo "<tr> &#8364; ".$product->prijs." ";
    echo "<td>Aantal: <input type=\"text\" name=\"aantal\" size=\"2\" maxlength=\"2\" value=\"1\" />\n </td>";
    echo "<td><input type=\"submit\" value=\"Toevoegen\" /></td>";
    echo '<input type="hidden" name="soort" value=" " />';
    echo "</form>\n </td>";
  }

?>

{/code]
Gewijzigd op 23/06/2010 16:44:13 door John D
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/06/2010 22:30:00
Quote Anchor link
Oetzie en mijn achternaam op 23/06/2010 11:33:03:
mhhh ok, dan gebruik je toch <br />? :) Trouwens ik pomp men banden van mijn auto altijd gewoon met mijn fiets pomp :P

Als jij moeite en moeilijk wilt doen, ik houd je niet tegen ;-)

John D op 23/06/2010 16:32:06:
Hmmm: mensen die over tabels beginnen krijgen een pak voor de broek. Ik heb mijn eerste en enige website wel met tabels gedaan.

Toch blijft het een keuze die je voor je zelf af kan wegen. Maar als je met tables in tables aan het werken bent, en opeens erachter komt dat je liever een kolom op een andere plek wilt plaatsen, dan is het een flink gewurm met de table-framework die je dan hebt. met CSS is het heel makkelijk aan te passen gelukkig. En met enkele regels kan je al meer aanpassen dan met een framework met tabellen.

Eigenlijk is het gewoon het beste de dingen die je ter beschikking hebt (de HTML-tags) op de juiste manier te gebruiken zodat het weinig inspanning en moeite kost. Dat is nou de 'semantiek' die ik bedoel, en uitgelegd worden door Michiel in het genoemde artikel.
Tabellen zijn doorgaans meer bedoeld voor tabulaire overzichten, zoals prijslijsten i.p.v layout indeling.
Gewijzigd op 23/06/2010 22:36:40 door - Ariën -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.