formulier en variabelen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Thijs van Boven

Thijs van Boven

25/08/2010 18:47:26
Quote Anchor link
Hey whatsup,

Jullie zijn me vast al zat... en geloof me ik ben het ook zat maar het moet maar even ofzo >_>

2 vraagjes:

1. Ik ben bezig met mn site en heb na uren en uren zoeken en moeilijk doen een manier gevonden om de values van mn checkboxes bij elkaar op te tellen. Nu zou ik graag willen dat dat totaalbedrag (wat nu in een javascript variabele staat denk ik) mee gaat naar de volgende pagina en ik ben bang dat ik daar php voor nodig heb. Is dat zo? En zo ja, is er een simpele manier (of een klaar-voor-gebruik script) dat ik kan gebruiken om dit voor elkaar te krijgen?

2. Ik heb een klein tabelletje gemaakt met vakjes die allemaal een 'name' hebben waarin dingen als voornaam, achternaam, postcode, etc. in moeten worden opgeschreven. Deze moeten gecontroleerd worden of ze uberhaupt ingevuld zijn en dan ook mee naar de volgende pagina.

Op die volgende pagina wil ik dus een overzicht van het totaalbedrag en de gegevens. Het liefst zou ik ook willen dat er staat welke artikelen er zijn geselecteerd op de vorige pagina maar dat doe ik wel als de rest werkt ofzo..

Mvg Thijs van Boven (die een tikkeltje ten einde raad is)
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 16:26:13
 
Www JdeRuijterNL

www JdeRuijterNL

25/08/2010 19:01:23
Quote Anchor link
heb je een voorbeeld van de code?
 
Thijs van Boven

Thijs van Boven

25/08/2010 19:06:06
Quote Anchor link
edit: er zit tot nu toe nog geen woordje php in

Ik heb hier de pagina met alleen het lijstje albums, de checkboxes en het vakje met het totaal bedrag voor je:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
<html>
<head>
<script type="text/javascript">
function TotaalBerekenen()
{
    var total = 0;
    if(document.F2.a.checked == true)
        {
        total += parseFloat(document.F2.a.value);
        }
    if(document.F2.b.checked == true)
        {
        total += parseFloat(document.F2.b.value);
        }
    if(document.F2.c.checked == true)
        {
        total += parseFloat(document.F2.c.value);
        }        
    if(document.F2.d.checked == true)
        {     
        total += parseFloat(document.F2.d.value);
        }
    if(document.F2.e.checked == true)
        {     
        total += parseFloat(document.F2.e.value);
        }
    if(document.F2.f.checked == true)
        {     
        total += parseFloat(document.F2.f.value);
        }
    if(document.F2.g.checked == true)
        {     
        total += parseFloat(document.F2.g.value);
        }
    if(document.F2.h.checked == true)
        {     
        total += parseFloat(document.F2.h.value);
        }
    if(document.F2.i.checked == true)
        {     
        total += parseFloat(document.F2.i.value);
        }
    if(document.F2.j.checked == true)
        {     
        total += parseFloat(document.F2.j.value);
        }
    
    var ts = new String(total);
    if(ts.indexOf('.') < 0) { ts += '.00'; }
    if(ts.indexOf('.') == (ts.length - 2)) { ts += '0'; }
    document.F2.T.value = ts;
}
</script>
</head>
<body>
Kies de CDs die u wilt kopen.<br /><br />

<form name="F2">
<input type="checkbox" name="a" value="10" onClick="TotaalBerekenen()" /> 10,- <a href=http://en.wikipedia.org/wiki/City_of_Evil>Avenged Sevenfold - City of Evil</a><br />
<input type="checkbox" name="b" value="8.50" onClick="TotaalBerekenen()" /> 8,50 <a href=http://en.wikipedia.org/wiki/New_Medicines>Dead Poetic - New Medicines</a><br />
<input type="checkbox" name="c" value="12.50" onClick="TotaalBerekenen()" /> 12,50 <a href=http://en.wikipedia.org/wiki/In_between_Dreams>Jack Johnson - In Between Dreams</a><br />
<input type="checkbox" name="d" value="4.50" onClick="TotaalBerekenen()" /> 4,50 <a href=http://en.wikipedia.org/wiki/Graduation_(album)>Kanye West - Graduation</a><br />
<input type="checkbox" name="e" value="7.50" onClick="TotaalBerekenen()" /> 7,50 <a href=http://en.wikipedia.org/wiki/Nevermind>Nirvana - Nevermind</a><br />
<input type="checkbox" name="f" value="4.50" onClick="TotaalBerekenen()" /> 4,50 <a href=http://en.wikipedia.org/wiki/The_Sufferer_&_the_Witness>Rise Against - The Sufferer & the Witness</a><br />
<input type="checkbox" name="g" value="2.50" onClick="TotaalBerekenen()" /> 2,50 <a href=http://en.wikipedia.org/wiki/All_Hope_Is_Gone>Slipknot - All Hope is Gone</a><br />
<input type="checkbox" name="h" value="10" onClick="TotaalBerekenen()" /> 10,- <a href=http://en.wikipedia.org/wiki/Superunknown>Soundgarden - Superunknown</a><br />
<input type="checkbox" name="i" value="15" onClick="TotaalBerekenen()" /> 15,- <a href=http://en.wikipedia.org/wiki/Them_Crooked_Vultures_(album)>Them Crooked Vultures - Them Crooked Vultures</a><br />
<input type="checkbox" name="j" value="8" onClick="TotaalBerekenen()" /> 8,- <a href=http://en.wikipedia.org/wiki/The_Wombats_Proudly_Present:_A_Guide_to_Love,_Loss_&_Desperation>The Wombats - A Guide to Love, Loss & Desperation</a><br />

Totaal bedrag: <input type="text" name="T" readonly="readonly" size="5" /> <br /><br />
</form>
</body>
</html>


Voor het formulier voor de gegevens heb ik gewoon een tabel gebruikt en de vakjes waarin mensen de dingen opschrijven namen gegeven...

Cheers!
Gewijzigd op 25/08/2010 19:06:52 door Thijs van Boven
 
Www JdeRuijterNL

www JdeRuijterNL

25/08/2010 19:29:57
Quote Anchor link
Wat heb je zelf al geprobeerd met php?
 
Thijs van Boven

Thijs van Boven

25/08/2010 19:35:40
Quote Anchor link
Ik heb een gastenboek gemaakt met php, dat werd aangeraden door mn leraar. Die staat ook letter voor letter in mn lesboek. Ik heb dat alleen wel op school gedaan dus heb ik het hier niet op mn computer staan... maar daar staat verder niks in over variabelen of formulieren.. Bovendien kan ik dus nergens iets vinden wat er ook maar een beetje op lijkt.

Ik dacht altijd dat ze zulk soort talen zo makkelijk mogelijk maakte om te gebruiken, waarom is het dan onmogelijk te vinden hoe je iets simpels doet als variabelen van javascript overzetten naar variabelen van php..

Ik ben ook al bezig sinds half 12 vanmiddag, misschien is het beter als ik even wat anders ga doen, tot rust kom en morgen weer verder ga.. ik ben nu alleen maar chagerijnig en daar heb ik vrij weinig aan..

cheers
 
- SanThe -

- SanThe -

25/08/2010 19:45:32
Quote Anchor link
Thijs van Boven op 25/08/2010 19:35:40:
... hoe je iets simpels doet als variabelen van javascript overzetten naar variabelen van php..


Javascript is clientside en php serverside. Die twee hebben totaal geen contact met elkaar.
Gewijzigd op 25/08/2010 19:46:34 door - SanThe -
 
Joakim Broden

Joakim Broden

25/08/2010 20:57:45
Quote Anchor link
je hebt het totaal bedrag al in het formulier staan... (input veld met name="T"), dus als je vervolgens het formulier submit kun je het formulier met php uitlezen door middel van $_POST etc..

Eigenlijk is dit niks anders dan een normaal formulier... Zoek eens tussen de script hierzo naar een formulier, dan kun je zien hoe je een formulier moet afhandelen enzo.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.