Formulier enkel verzenden bij juiste code.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Maurice

maurice

02/08/2009 15:25:00
Quote Anchor link
Hallo,
ik wil graag een formulier (registratie script) zo maken dat het ALLEEN verzonden woord bij een bepaalde code woord ingevoerd! zodat enkel mensen die uitgenodigd zijn kunnen registreren!...
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 06:27:43
 
Matthias R

Matthias R

02/08/2009 17:44:00
Quote Anchor link
nou

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php

$code
= "hierjecode";
if( $_POST['code'] == $code) {
// Hier zet je alles dat hij dan moet doen
}

?>
 
Maurice

maurice

02/08/2009 17:45:00
Quote Anchor link
ik probeer het wel even....
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door maurice
 
Maurice

maurice

09/08/2009 11:27:00
Quote Anchor link
Hmmm ik snap het niet ik bedoel gewoon dat er een input veld hebt en dat je 1 code moet invullen uit de database
 
Joren de Wit

Joren de Wit

09/08/2009 12:35:00
Quote Anchor link
maurice schreef op 02.08.2009 15:27:
ALLEEN verzonden woord bij een bepaalde code woord ingevoerd!
Om dat te controleren zul je het formulier toch echt eerst moeten verzenden, daar kom je dus niet onder uit.

Bij de verwerking van het formulier controleer je vervolgens of de gebruiker de juiste code ingevoerd heeft en zo ja ga je verder met de registratie. Zo niet, geef je een foutmelding.

Maar nu de hamvraag, waar komt die code vandaan die ingevuld moet worden. In het voorbeeld dat Matthias geeft heb je een statische code in je PHP script opgenomen, maar dat lijkt me in jouw geval niet echt handig. Je hebt het zelf al over een database, hoe heb je die code daar dan opgeslagen? Waarschijnlijk zal het gewoon een geval zijn van controleren of de ingevulde code overeenkomt met de betreffende code uit de database.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Robert

Robert

09/08/2009 18:36:00
Quote Anchor link
Waarom gebruik je niet gewoon htacces met je code als wachtwoord?
 
Maurice

maurice

29/08/2009 14:25:00
Quote Anchor link
zou iemand nog kunnen helpen ik wil gewoon dat die gene echt lid woord als die code klopt (ik heb nu een tijdelijke oplossing)
 
Milo

Milo

29/08/2009 15:06:00
Quote Anchor link
Maak database aan met verschillende codes.
Laat formulier invullen
Selecteer 1 code uit database
Kijk of code klopt
dan doorsturen als code klopt
anders foutmelding
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Milo
 
Maurice

maurice

29/08/2009 16:44:00
Quote Anchor link
Maar ik wil weten HOE!
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

29/08/2009 16:53:00
Quote Anchor link
Dat moet je zelf uitvogelen, wij gaan het je niet zo voorschotelen. Probeer eens iets, roep maar als het fout gaat.
 
Maurice

maurice

31/08/2009 19:41:00
Quote Anchor link
Maak database aan met verschillende codes.
Laat formulier invullen
Selecteer 1 code uit database
Kijk of code klopt
dan doorsturen als code klopt
anders foutmelding

kan iedereen wel bedanken maar ik wil juis weten hoe dat moet en:

Dat moet je zelf uitvogelen, wij gaan het je niet zo voorschotelen. Probeer eens iets, roep maar als het fout gaat.

kan ik dus ook niet zo veel mee :(
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

31/08/2009 19:44:00
Quote Anchor link
Een database aanmaken weet je toch wel? Een formulier maken weet je toch wel? Een code uit de database selecteren weet je toch wel? Een controle of de code klopt maken weet je toch wel? Doorsturen als de code klopt weet je toch wel? Een foutmelding geven weet je toch wel?

Misschien kun je niet veel met mijn reactie, maar als je op alle bovenstaande vragen 'nee' kunt antwoorden, ga je maar PHP en SQL leren.
 
Maurice

maurice

31/08/2009 19:55:00
Quote Anchor link
sorry maar ik wil graag geholpen woorden en wou het denk ik IETS te snel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.