formulier in echo

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Stefan H

stefan H

24/07/2012 21:21:14
Quote Anchor link
hallow

kan iemand mij helpen ik zit met het volgende probleem

ik heb een formulier in een echo waar gegeven uit de database geladen worden zodat een gebruiker ook zijn gegevens kan wijzigen nu krijg ik alleen alle records niet netjes onder elkaar.

de knop om te wijzigen komt op dezelfde regel te staan als de eerste regel van de nieuwe record kan iemand vertellen wat ik hier fout doe

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
while($rij = mysql_fetch_assoc($result)) {

echo'<form method="POST" action=""> ';
echo' <input type="hidden" name="submit" value="1"> ';
echo' Product (product nummer'.$rij['id'].') ';
echo' <input type="name" name="product" size="45" maxlength="45" value='.$rij['product'].'><br> ';
echo' Prijs ';
echo' <input type="name" name="prijs" size="45" maxlength="45" value='.$rij['prijs'].'><br> ';
echo' Omschrijving ';
echo' <textarea name="omschrijving" rows="6" cols="50" maxlength="300"> '.$rij['omschrijving'].' </textarea><br> ';
echo' <input type="submit" value="wijzig"> ';
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 14:57:27
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/07/2012 21:28:17
Quote Anchor link
waarom zet je alles in een serie echo's? Je kan ook tussentijds je PHP-codeblok afbreken.
 
Stefan H

stefan H

24/07/2012 21:29:57
Quote Anchor link
Aar.

dit heb ik gedaan omdat het mij toen niet lukte om het formulier in een lus te krijgen zodat de volgende records ook weergegeven werden als ik ze zo in de echo zet lukt het wel

Toevoeging op 24/07/2012 21:31:29:

maar ik heb al gevonden dat dit natuurlijk simpel op te lossen is door de <br> tag

Toevoeging op 24/07/2012 21:34:42:

wel heb ik nog een probleem in de value velden van mijn formulier waar ik de $ laat uit de database geeft hij alleen de woorden weer als er geen spatie in staat als ik na de 1e letter een spatie doe dan geeft hij alleen de 1e letter weer

kan iemand mij helpen hoe ik dit op kan lossen ?

alvast bedankt
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/07/2012 21:36:40
Quote Anchor link
Ik raad wel aan om er htmlentities overheen te halen.
 
Stefan H

stefan H

24/07/2012 21:38:31
Quote Anchor link
kan jij mij misschien uitleggen wat je daar mee bedoelt ?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

24/07/2012 21:41:28
Quote Anchor link
In en uit PHP springen tijdens controlestructuren is vaak onoverzichtelijk. Bij een foreach gebruik ik nog wel eens de alternatieve notatie:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php foreach (range(0,10) as $number) : ?>
    <h2>Heading 2</h>
    <p>Regel nummer: <?php echo $number; ?></p>
<?php endforeach; ?>

Dan kun je in ieder geval duidelijk in je code zien waar de foreach ophoudt.

Toevoeging op 24/07/2012 21:49:42:

Aangezien het om een id gaat, lijkt htmlentities mij in dit geval een beetje overbodig.

@Stefan H: htmlentities is een manier om code in opgeslagen teksten onschadelijk te maken. Stel, iemand vult een formulier in op jouw website, met daarin een stukje code. Dan kun je met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    echo htmlentities($rij['tekstveld']);
?>

voorkomen dat die code bij het echoën wordt uitgevoerd.
 
Stefan H

stefan H

24/07/2012 21:49:43
Quote Anchor link
heb je misschien ook een oplossing waardoor ik niet de hele record te zien krijg in mijn formulier ? maar alleen de letters voor de eerste spatie?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

24/07/2012 21:53:37
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
    $str
= 'Dit is een aardig lange tekst';
    echo substr ($str, 0, strpos($str, ' '))
?>
 
Stefan H

stefan H

24/07/2012 22:34:54
Quote Anchor link
kan je misschien een voorbeeld geven hoe ik dit in mijn formulier gebruik

snap het niet helemaal
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/07/2012 22:37:01
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    echo substr($rij['tekstveld'], 0, strpos($rij['tekstveld'], ' '))
?>
 
Stefan H

stefan H

24/07/2012 22:42:23
Quote Anchor link
bedoel je misschien zo dan ?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo'<input type="name" name="product" size="45" maxlength="45" value= ('.$rij['product'].', 0, strpos('.$rij['product']'.)'')><br> ';
?>
 
Eddy E

Eddy E

24/07/2012 22:55:40
Quote Anchor link
Ja, maar dan zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<input type="name" name="product" size="45" value="'.substr($rij['product'], 0, strpos($rij['product'], '').'" maxlength="45"><br>';
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.