formulier in PHP

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ruben php

ruben php

15/04/2009 20:40:00
Quote Anchor link
hoi ik heb een function in php gemaakt met en poll formulier maar er gaat iets fout ik weet niet wat als ik op submit(stem) druk dan doet hij niks???

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
<?php
function poll($poll)
{

    if(isset($poll))
    {

        if($_REQUEST['submit'])
        {

            $sql = "SELECT * FROM poll WHERE id=".$poll."";
            $query = mysql_query($sql) or die(mysql_error());
            $result = mysql_fetch_array($query) or die(mysql_error());
            
            if($_POST['ant1'] == true)
            {

                $ant1 = $result['ant1'];
                $total = $result['totaal'];
                $total++;
                $ant1++;
                $sql = "UPDATE poll SET ant1=".$ant1.",totaal=".$total." WHERE id=".$result['id']."";
                mysql_query($sql) or die(mysql_error());
            }

            elseif($_POST['ant2'] == true)
            {

                $ant2 = $result['ant2'];
                $ant2++;
                $total = $result['totaal'];
                $total++;
                $sql = "UPDATE poll SET ant2=".$ant2.",totaal=".$total." WHERE id=".$result['id']."";
                mysql_query($sql) or die(mysql_error());
            }

            elseif($_POST['ant3'] == true)
            {

                $ant3 = $result['ant3'];
                $ant3++;
                $total = $result['totaal'];
                $total++;
                $sql = "UPDATE poll SET ant3=".$ant3.",totaal=".$total." WHERE id=".$result['id']."";
                mysql_query($sql) or die(mysql_error());
            }

            elseif($_POST['ant4'] == true)
            {

                $ant4 = $result['ant4'];
                $ant4++;
                $total = $result['totaal'];
                $total++;
                $sql = "UPDATE poll SET ant4=".$ant4.",totaal=".$total." WHERE id=".$result['id']."";
                mysql_query($sql) or die(mysql_error());
            }

            else
            {
                echo"error u moet wel iets invullen";
            }

            $sql = "SELECT * FROM poll WHERE id=".$poll."";
            $query = mysql_query($sql) or die(mysql_error());
            $result = mysql_fetch_array($query) or die(mysql_error());
            
            $p1 = ($result['ant1'] * 100) / $result['totaal'];
            $p1 = round($p1,2);
            $p2 = ($result['ant2'] * 100) / $result['totaal'];
            $p2 = round($p2,2);
            $p3 = ($result['ant3'] * 100) / $result['totaal'];
            $p3 = round($p3,2);
            $p4 = ($result['ant4'] * 100) / $result['totaal'];
            $p4 = round($p4,2);
            
            echo "<table>
                  <tr>
                  <td colspan='2'>"
.$result['vraag']."</td>
                  </tr>
                  <tr>
                  <td>"
.$result['optie1']."</td><td>".$result['ant1']." stemmen $p1%</td>
                  </tr>
                  <tr>
                 <td>"
.$result['optie2']."</td><td>".$result['ant2']." stemmen $p2%</td>
                  </tr>
                  <tr>
                  <td>"
.$result['optie3']."</td><td>".$result['ant3']." stemmen $p2%</td>
                  </tr>
                  <tr>
                  <td>"
.$result['optie4']."</td><td>".$result['ant4']." stemmen $p4%</td>
                  </tr>
                  <tr>
                  <td colspan='2'>Er is totaal "
.$result['totaal']." keer gestemd</td>
                  </tr>
                  </table>"
;
        }

        else
        {
            $sql = "SELECT * FROM poll WHERE id=".$poll."";
            $query = mysql_query($sql) or die(mysql_error());
            $result = mysql_fetch_array($query) or die(mysql_error());
    
                if ($result['zichtbaar'] == 1)
                {

                    echo "<ul id=\"menu\"><li><h2>Poll</h2></li>";
                    echo "<li>Vraag:".$result['vraag']."</li>";
                    echo "<li>".$result['datum']."</li>";
                    echo "<form method='post' action='?pagina=polls&id=$poll'>";
                    if($result['optie1'] != "")
                    {

                        echo "<input type='radio' name='ant1'/>".$result['optie1']."<br/>";
                    }

                    if($result['optie2'] != "")
                    {

                        echo "<input type='radio' name='ant2'/>".$result['optie2']."<br/>";
                    }

                    if($result['optie3'] != "")
                    {

                        echo "<input type='radio' name='ant3'/>".$result['optie3']."<br/>";
                    }

                    if($result['optie4'] != "")
                    {

                        echo "<input type='radio' name='ant4'/>".$result['optie4']."<br/>";
                    }

                    echo "<input type='submit' value='stem' /><br/></form>";
                    echo "<li><a href=\"?pagina=polls\">ga terug naar het overzicht</a></li>";
                    echo "</ul>";
                }
        }
    }

    else
    {
            echo "<h2 class='content'>Polls</h2>
                  <table class='content'>"
;
            
            $sql = "SELECT * FROM poll ORDER BY id DESC";
            $query = mysql_query($sql) or die(mysql_error());
            
            while($result = mysql_fetch_array($query) or die(mysql_error()))
            {

                if ($result['zichtbaar'] == 1)
                {

                    echo"<tr class='updateTitle'>
                         <td>"
.$result['vraag']."</td><td>".$result['datum']."</td>
                         </tr>
                         <tr>
                         <td><form>
                             <input type='button' value='bekijken' onclick=\"goTo('?pagina=polls&id="
.$result['id']."')\" />
                             </from>
                         </td>
                         </tr>"
;
                }
            }
    }
}

?>


alvast bedankt
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ruben php
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 10:53:50
 
Ruben php

ruben php

16/04/2009 11:39:00
Quote Anchor link
een klein ding heb ik al aangepast bovenin dat is de request submit
daar moest nog isset voor

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
function poll($poll)
{

    if(isset($poll))
    {

        if(isset($_REQUEST['submit']))
        {
[
/code]

maar nu doet hij het nog steeds niet
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

16/04/2009 11:50:00
Quote Anchor link
Nee geen isset nodig.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')[/code]
moet dat zijn.

Daarnaast vraag ik mij af waarom je het uberhaupt in een functie zet.
En in een function zet je geen echo's maar return je de output.
Ook gebruik je geen * in queries, maar een opsomming van de velden die je wilt gebruiken.

Maar haal dit ding uit de functie en gewoon op een pagina zetten... ?
 
Bobbie Feenstra

Bobbie Feenstra

16/04/2009 13:16:00
Quote Anchor link
Dit heb ik ook zo vaak. Check 3x je database, en lees goed wat de foutmelding is. Als er geen foutmelding is, dan ligt het aan je database ;)
 
Ruben php

ruben php

17/04/2009 11:04:00
Quote Anchor link
nee ik ben er al achter de
ISSET kan je gewoon gebruiken
het zat hem er in dat mijn formulier bij <input> van de submit geen name='submit' en daardoor werkte de $_request['submit'] niet :D

maar toch bedankt voor alle goede hulp
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

17/04/2009 11:07:00
Quote Anchor link
Ja maar ISSET is niet de juiste oplossing. Die code die ik jou gaf is de goede.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.