Formulier naar tabel.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Kevin Blokzijl

Kevin Blokzijl

23/01/2011 21:13:39
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben bezig met een PHP Formuliertje, maar ik kom er niet uit.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
<?php
[code]<?php
//we zetten error report aan voor als er een foutje in de code zou zitten, deze kan als alles optimaal werkt uitgezet worden. Dit doe je door de 1 te veranderen in een 0.
ini_set('display_errors', 0);
error_reporting(E_ALL | E_STRICT);
 
//we includen het bestand config.php zodat we verbinding hebben met de database
include ("config.php");
 
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') { //kijken of het formulier gepost is
    $naam = mysql_real_escape_string($_POST['naam']);
    $ip = mysql_real_escape_string($_POST['ip']);
 
    //velden controleren
    $errors = array();
    if(strlen($naam) < 2) {
        array_push($errors, "Je hebt geen of  een te korte naam ingevuld");
    }

    if(strlen($naam) > 30) {
        array_push($errors, "Je hebt een te lange naam ingevuld");
    }

    //kijken of  er een naam is ingevuld, zo nee onderbreek het proces, anders ga verder
    if(count($errors) >0){
            foreach($errors as $error){
                echo $error;
            }
    }

 
 else {
        //alles mooi in de database zetten
        mysql_query ("INSERT INTO ip (naam,ip) VALUES ('". $naam ."', '".$ip."')") or die (mysql_error());  
        echo 'Je gegevens zijn opgeslagen in de database';
    }
}


else {
    // het formulier en we zijn klaar
    ?>

    <form action="registreren.php" method="post">
        naam :<input type="text" name="naam" size="45">
        ip : <input type="text" name="ip" size="60">
                <input type="submit" value="verzenden" />
    </form>
    <?php
}
?>

?>



Deze heb ik gevonden op het internet, en ik heb alles goed gezet.
Nu werkt hij wel, maar het komt er bij in.
En het moet eigelijk het Bestaande in die tabel overschrijven.

Hoe kan ik dat doen?

Mvg, Kevin
Gewijzigd op 23/01/2011 21:33:48 door Kevin Blokzijl
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 10:26:23
 
Thomas van den Bulk

Thomas van den Bulk

23/01/2011 22:21:07
Quote Anchor link
kun je niet gewoon UPDATE gebruiken?

dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
mysql_query("UPDATE ip SET naam='". $naam ."', ip='". $ip ."'") or die (mysql_error());
?>
 
Milo S

Milo S

24/01/2011 09:57:37
Quote Anchor link
Je moet altijd een update gebruiken mits je iets wilt updaten
Vergeet ook je query niet af te handelen, en action is in dit geval niet nodig.
PHP open en sluit je 2 maal, 1 maal is voldoende ;-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.