Formulier tutorial uitbreiden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior pega developer

You work on software that makes colleagues and customers happy! Thanks to your IT skills, De Mandemakers Groep really makes a difference for its customers. Do coding, testing and deployments make your heart beat faster? Then apply today as Senior Pega Developer at De Mandemakers Groep! Wat ga je doen? The job title gives it away: You will be developing Pega software. This ranges from technical design, coding and testing to test automation, deployments and bug fixing. Your goal is to continuously improve our systems so that colleagues can work efficiently and customers receive optimal service. You don't have to

Bekijk vacature »

Back-end .NET Developer

Functie omschrijving C# / .NET Developer gezocht voor een dynamische organisatie in de regio Houten! Voor een leuke organisatie in de regio Houten zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. In deze functie werk jij aan verschillende projecten en ga je vaak bij klanten op bezoek. Binnen deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid treffen. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Het bedrijf waar je gaat werken is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van procesautomatisering en procesinformatisering. Zij doen dit onder andere voor de (petro)chemie, pharma, infra,

Bekijk vacature »

IoT Software Developer PHP

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een IoT software developer met kennis van PHP. In deze rol wordt je verantwoordelijk voor het vernieuwen van het multimedia platform van een super tof bedrijf in Breda. Je gebruikt PHP als programmeerlaag, en bent in staat om de helicopterview te pakken / projectmatig te werken. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "intern" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in het moderniseren van het platform door het deels opnieuw op te zetten of

Bekijk vacature »

OutSystems Developer

Dit ga je doen Het van scratch af aan ontwikkelen van applicaties met OutSystems; Het aanhaken bij diverse projecten binnen de organisatie; Schakelen met de business; Meedenken over de mogelijkheden van het platform binnen de organisatie. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap, bestaande uit standaard- en maatwerkapplicaties. De maatwerkapplicaties worden ontwikkeld door een inhouse development team. Het doel voor de komende periode is het verder vernieuwen en optimaliseren van het huidige applicatielandschap. Zo staat de organisatie aan

Bekijk vacature »

Cloud Engineer

Ben jij een ervaren Cloud Engineer die complexe omgevingen kan overzien en wil je graag in vaste dienst werken bij een professioneel en kleinschalig bedrijf waar je een belangrijke rol kan spelen? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen specialistische IT monitoring software die we als SaaS oplossing verkopen aan grote bedrijven in Europa en de VS. We zijn een Nederlands bedrijf met een goede sfeer en met grote waardering voor de persoonlijke inbreng en kwaliteiten van onze medewerkers. Wij zoeken een ervaren Cloud Engineer met academisch denkniveau die verantwoordelijk wordt voor het beheer van de cloud infrastructuur voor onze Europese klanten.

Bekijk vacature »

Senior Applicatie ontwikkelaar Java

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving We verwachten van je,

Bekijk vacature »

Senior Full Stack developer

Bedrijfsomschrijving tbd Functieomschrijving Full Stack Java Development bij Randstad Groep Nederland (HQ) Er is een vacature in het Corporate Client Solutions (CCS) team. Dit team is met een ander team net begonnen aan het project ‘Grip op Inhuur’. Het doel van dit project is de tevredenheid van onze leveranciers te verhogen en de efficiëntie van onze administratie te verbeteren. Onderdeel daarvan is een ‘Mijn-omgeving’ voor ZZP’ers en leveranciers. Naast dit nieuwe project werkt het team ook aan het onderhoud en verbeteren van een digitaal vacature management systeem waarmee dagelijks vele vacatures worden voorzien. Het team ontwikkelt zo veel mogelijk zelf

Bekijk vacature »

Lead developer (PHP, Symfony, DDD)

Functie Als Lead developer zorg je ervoor dat het team (bestaande uit zowel junior als ervaren developers) in staat is om de kwaliteit van de software (en code) verder te verhogen. In samenwerking met het team, de product owner en de andere lead developers zet je technische lijnen uit en bepaal je de prioriteiten per sprint. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en bijvoorbeeld een nieuwe applicatiestructuur in Symfony op te zetten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie As a Senior .NET developer you will work in our Research & development team. Our team consists of 17 colleagues! We are currently busy setting up a completely new architecture for a new product. We use VS2022 and .NET 6.0 for our new product. Your function is therefore mainly backend oriented. Since we develop measuring equipment for the chemical industry, it is also very important to develop high-quality software for its control. You are also responsible for designing, implementing and testing new features. For this position its also very important to ensure future-proof and sustainable architecture. Eisen - A

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Identity & Access Management

Dit ga je doen Als Identity & Access Management Ontwikkelaar zorg jij er voor dat studenten, medewerkers en docenten de juiste benodigdheden op het juiste moment kunnen gebruiken; Het juist opslaan van onderzoeksdata en het openbaar beschikbaar stellen van publicaties (Open Access); Studenten, collega's en wetenschappers ondersteunen; Agile en Scrum werken; Technisch Applicatiebeheer; Ontwikkelen in One Identity Manager en VB.NET. Hier ga je werken Als Ontwikkelaar kom je terecht in een hecht team die zich richt op wetenschappelijke informatie en ICT. Jij bent degene die er voor zorgt dat alle informatie, uit diverse onderzoeken, bij de juiste personen terecht komt.

Bekijk vacature »

Senior Mobile Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Mobile Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

PHP Laravel Ontwikkelaar

Functie omschrijving Weet jij alles over Laravel en krijg je energie van het developen van software hiermee? Laat het weten want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch voor klein bedrijf welke softwareoplossingen maakt voor hun klanten. Jouw taken hierbij: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Documentatie schrijven over applicaties. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein bedrijf. Er werken circa 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end

Bekijk vacature »

Back-end ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meebouwen aan diverse databasesystemen in een klein bedrijf met een platte organisatie? In een team van ruim 10 ontwikkelaars wordt er aan diverse ICT oplossingen gewerkt. Jouw taken hierbij zullen bestaan uit: Het onderhouden en door-ontwikkelen van bestaande databases. Denk hierbij aan schema verbeteringen en performance-tuning. Bij nieuwe ontwikkelingen ga jij ook bezig met het bouwen van het databaseschema. Omdat je in een klein team werkt zal je ook de C# routine verder uitbouwen en ontwikkelen. Ook kan je meedraaien in algemene refactory-, ontwikkel- of testwerkzaamheden. Je zal voornamelijk gebruik maken van de volgende technieken: .NET

Bekijk vacature »

Front-end developer (Medior/Senior)

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »
Marcus geleyn

marcus geleyn

04/08/2015 08:49:26
Quote Anchor link
Hoi iedereen,

ik ben helemaal opnieuw begonnen met een propere tutorial van w3schools.com. Werkt prima, maar helaas zonder voorbeeld om de gegevens weg te schrijven naar een database.
Kan er iemand zo een voorbeeld integreren in deze tutorial? Dank bij voorbaat.
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 07:31:17
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/08/2015 09:08:11
 
Marcus geleyn

marcus geleyn

04/08/2015 09:45:23
Quote Anchor link
Ja, die heb ik al gevonden, maar ik weet niet goed welke waarden er aan moeten verandert worden. Zoals in onderstaand stukje code, wat moet er precies in VALUES staan? '$username' of username (uit mijn inputveld) werken allebei niet en ik krijg ook diverse foutmeldingen ivm 'fetch...'

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$sql
= "INSERT INTO MyGuests (firstname, lastname, email)
 VALUES ('John', 'Doe', '[email protected]')"
;
?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/08/2015 09:51:28
Quote Anchor link
Gezien je een " als string gebruikt, moet je elke variabele buiten quotes plaatsen door de string kortstondig dus te beëindigen, en de variabele met een . eraan te koppelen.

Test dit maar eens uit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$variabele
= "variabele";
echo "Dit is een string met een ".$variabele.", waarna er weer een string komt!";
?>


Uiteindelijk krijg je dan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$sql
= "INSERT INTO MyGuests (firstname, lastname, email)
 VALUES ('"
.$firstname."', '".$lastname."', '".$mailaddress."')";
?>
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

04/08/2015 10:06:58
Quote Anchor link
Marcus geleyn op 04/08/2015 09:45:23:
'$username' of username (uit mijn inputveld)

inputveld --> dus een formulier? Dan heb je $_POST nodig.
Denk wel om beveiliging van gegevens die ingevoerd worden.


Marcus geleyn op 04/08/2015 09:45:23:
ik krijg ook diverse foutmeldingen ivm 'fetch...'

Welke fetch? Welke foutmeldingen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/08/2015 10:10:56
Quote Anchor link
De velden $firstname zijn in mijn geval gewoon wat verzonnen variabelen. Je kan net zo goed $_POST['firstname'] gebruiken. Let er dan op (waar Obelix al op attendeerde) dat je de invoer beveiligt tegen SQL-injection. En pas om die variabele heen de functie: mysqli_real_escape_string() toe.
 
Marcus geleyn

marcus geleyn

04/08/2015 10:42:58
Quote Anchor link
Ok, bedankt allebei, dat is voor straks. Voorlopig ben ik al een eind op de goede weg (denk ik) en onderstaande code werkt reeds. Maar ik heb nog een paar vragen bij onderstaande code:

- van waar de tekst 'test-input', waar slaat die op? => $name = test_input($_POST["name"]);

- bedoel je in de plaats van 'VALUES' te gebruiken, dat het onderstaande voorbeeld beter is?
$name = mysqli_real_escape_string($db, $_POST['name']);
$email = mysqli_real_escape_string($db, $_POST['email']);
$website = mysqli_real_escape_string($db, $_POST['website']);

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">

<html>
<head>
<style>
.error {color: #FF0000;}
</style>
</head>
<body>

<?php
// define variables and set to empty values
$nameErr = $emailErr = $genderErr = $websiteErr = "";
$name = $email = $gender = $comment = $website = "";

if ($_SERVER["REQUEST_METHOD"] == "POST") {
   if (empty($_POST["name"])) {
     $nameErr = "Name is required";
   }
else {
     $name = test_input($_POST["name"]);
     // check if name only contains letters and whitespace
     if (!preg_match("/^[a-zA-Z ]*$/",$name)) {
       $nameErr = "Only letters and white space allowed";
     }
   }

  
   if (empty($_POST["email"])) {
     $emailErr = "Email is required";
   }
else {
     $email = test_input($_POST["email"]);
     // check if e-mail address is well-formed
     if (!filter_var($email, FILTER_VALIDATE_EMAIL)) {
       $emailErr = "Invalid email format";
     }
   }

    
   if (empty($_POST["website"])) {
     $website = "";
   }
else {
     $website = test_input($_POST["website"]);
     // check if URL address syntax is valid (this regular expression also allows dashes in the URL)
     if (!preg_match("/\b(?:(?:https?|ftp):\/\/|www\.)[-a-z0-9+&@#\/%?=~_|!:,.;]*[-a-z0-9+&@#\/%=~_|]/i",$website)) {
       $websiteErr = "Invalid URL";
     }
   }


   if (empty($_POST["comment"])) {
     $comment = "";
   }
else {
     $comment = test_input($_POST["comment"]);
   }


   if (empty($_POST["gender"])) {
     $genderErr = "Gender is required";
   }
else {
     $gender = test_input($_POST["gender"]);
   }
}
function
test_input($data) {
   $data = trim($data);
   $data = stripslashes($data);
   $data = htmlspecialchars($data);
   return $data;
}



if(isset($_POST['name'], $_POST['email'], $_POST['website']))
{

$servername = "****";
$username = "*****";
$password = "*****";
$dbname = "*****";

// Create connection
$conn = new mysqli($servername, $username, $password, $dbname);
 // Check connection
 if ($conn->connect_error) {
     die("Connection failed: " . $conn->connect_error);
}


$sql = "INSERT INTO users (name, email, website)
 VALUES ('$name', '$email', '$website')"
;

if ($conn->query($sql) === TRUE) {
    echo "New record created successfully";
}
else {
    echo "Error: " . $sql . "<br>" . $conn->error;
}


$conn->close();
}


 ?>

<h2>PHP Form Validation Example</h2>
<p><span class="error">* required field.</span></p>
<form method="post" action="<?php echo htmlspecialchars($_SERVER["PHP_SELF"]);?>">
   Name: <input type="text" name="name" value="<?php echo $name;?>">
   <span class="error">* <?php echo $nameErr;?></span>
   <br><br>
   E-mail: <input type="text" name="email" value="<?php echo $email;?>">
   <span class="error">* <?php echo $emailErr;?></span>
   <br><br>
   Website: <input type="text" name="website" value="<?php echo $website;?>">
   <span class="error"><?php echo $websiteErr;?></span>
   <br><br>
   Comment: <textarea name="comment" rows="5" cols="40"><?php echo $comment;?></textarea>
   <br><br>
   Gender:
   <input type="radio" name="gender" <?php if (isset($gender) && $gender=="female") echo "checked";?>  value="female">Female
   <input type="radio" name="gender" <?php if (isset($gender) && $gender=="male") echo "checked";?>  value="male">Male
   <span class="error">* <?php echo $genderErr;?></span>
   <br><br>
   <input type="submit" name="submit" value="Submit">
</form>
<?php
echo "<h2>Your Input:</h2>";
echo $name;
echo "<br>";
echo $email;
echo "<br>";
echo $website;
echo "<br>";
echo $comment;
echo "<br>";
echo $gender;


 ?>

</body>
</html>

- Aar -:
Gelieve in het vervolg bij code de [code][/code]-tags gebruiken.
Hier kan je meer lezen over de mogelijke opmaakcodes.
Alvast bedankt!
Gewijzigd op 04/08/2015 11:00:26 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/08/2015 11:02:54
Quote Anchor link
test_input() is een eigen gemaakte functie, die je op lijn 59 hebt staan. Klik maar eens op de functies die er daarin worden gebruikt.

Zelf zou ik liever de inhoud pas controleren op het moment dat je het uit de database haalt, in plaats voordat je het erin stopt.

Quote:
- bedoel je in de plaats van 'VALUES' te gebruiken, dat het onderstaande voorbeeld beter is?

Huh? VALUES is een onderdeel van je query. Je moet de variabelen die je hierin gebruikt onschadelijk maken met mysqli_real_escape_string. Het is geen vervanger, als je dat denkt.
Gewijzigd op 04/08/2015 11:05:03 door - Ariën -
 
Marcus geleyn

marcus geleyn

04/08/2015 11:40:16
Quote Anchor link
Ok, wordt aan gewerkt.

Maar hoe krijg ik er nu ook nog een checkbox ingevoegd?


Voorbeeld html form:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<form name="fruitcheckbox" action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>" method="POST">
           <input type="checkbox" name="fruit[]" value="orange"> Orange
           <input type="checkbox" name="fruit[]" value="apple"> Apple
           <input type="checkbox" name="fruit[]" value="grapefruit"> Grapefruit
           <input type="checkbox" name="fruit[]" value="banana"> Banana
           <input type="checkbox" name="fruit[]" value="watermelon"> Watermelon
         </form>

En php code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
$chkbox
= array('orange', 'apple', 'grapefruit', 'banana', 'watermelon');
 
if(isset($_POST['btnsave']))
{
   $fruit = $_POST['fruit'];
   $values = array();
    foreach($chkbox as $selection )
    {
     if(in_array($selection, $fruit))
            {
$values[ $selection ] = 1;  }
        else
            { $values[ $selection ] = 0;  }
         }
// end of foreach.
 
$insert = "INSERT INTO table_location (orange, apple, grapefruit, banana, watermelon)
          VALUES ({$values['orange']}, {$values['apple']}, {$values['grapefruit']}, {$values['banana']}, {$values['watermelon']})"
;
 
mysqli_query($dbconnect, $insert) or die('<br/>Error reading database: '.mysqli_error($dbconnect));
 
mysqli_close($dbconnect);
}
  // End of, if statement from the button check
 
?>


Moet die code op een speciale plaats staan, voor of na een andere code?
Wat ik mij ook afvraag is het volgende en ik kom diverse voorbeelden tegen op het internet: moet ik in de database slechts één veld hebben omdat php alles samen verpakt, of moet ieder (orange, appel, banana) een eigen veld hebben (boolean of varchar)? Dat begrijp ik nog niet goed. Graag uitleggen in Jip- en Janneketaal ;)

- Aar -:
Gelieve in het vervolg bij code de [code][/code]-tags gebruiken.
Hier kan je meer lezen over de mogelijke opmaakcodes.
Alvast bedankt!


Toevoeging op 04/08/2015 11:41:22:

Marcus geleyn op 04/08/2015 11:40:16:
Ok, wordt aan gewerkt.

Maar hoe krijg ik er nu ook nog een checkbox ingevoegd?


Voorbeeld html form:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<form name="fruitcheckbox" action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>" method="POST">
           <input type="checkbox" name="fruit[]" value="orange"> Orange
           <input type="checkbox" name="fruit[]" value="apple"> Apple
           <input type="checkbox" name="fruit[]" value="grapefruit"> Grapefruit
           <input type="checkbox" name="fruit[]" value="banana"> Banana
           <input type="checkbox" name="fruit[]" value="watermelon"> Watermelon
         </form>

En php code:

<?php
$chkbox
= array('orange', 'apple', 'grapefruit', 'banana', 'watermelon');
 
if(isset($_POST['btnsave']))
{
   $fruit = $_POST['fruit'];
   $values = array();
    foreach($chkbox as $selection )
    {
     if(in_array($selection, $fruit))
            {
$values[ $selection ] = 1;  }
        else
            { $values[ $selection ] = 0;  }
         }
// end of foreach.
 
$insert = "INSERT INTO table_location (orange, apple, grapefruit, banana, watermelon)
          VALUES ({$values['orange']}, {$values['apple']}, {$values['grapefruit']}, {$values['banana']}, {$values['watermelon']})"
;
 
mysqli_query($dbconnect, $insert) or die('<br/>Error reading database: '.mysqli_error($dbconnect));
 
mysqli_close($dbconnect);
}
  // End of, if statement from the button check
 
?>


Moet die code op een speciale plaats staan, voor of na een andere code?
Wat ik mij ook afvraag is het volgende en ik kom diverse voorbeelden tegen op het internet: moet ik in de database slechts één veld hebben omdat php alles samen verpakt, of moet ieder (orange, appel, banana) een eigen veld hebben (boolean of varchar)? Dat begrijp ik nog niet goed. Graag uitleggen in Jip- en Janneketaal ;)

- Aar -:
Gelieve in het vervolg bij code de [code][/code]-tags gebruiken.
Hier kan je meer lezen over de mogelijke opmaakcodes.
Alvast bedankt!
Gewijzigd op 04/08/2015 11:41:22 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/08/2015 11:44:35
Quote Anchor link
Als je de waardes uit je checkboxes wilt opslaan, hoef je geen nieuwe array te maken.
Je kan prima met iets als dit alle waardes uitlezen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
 foreach($_POST['fruit'] as $v) {
 echo $v."<br />";
}

?>
 
Marcus geleyn

marcus geleyn

04/08/2015 12:34:02
Quote Anchor link
Ok, dit is nu mijn code maar ik krijg een wit scherm. Wat doe ik fout?


<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">

<html>
<head>
<style>
.error {color: #FF0000;}
</style>
</head>
<body>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
<?php
// define variables and set to empty values
$nameErr = $emailErr = $genderErr = $websiteErr = "";
$name = $email = $gender = $comment = $website = "";

if ($_SERVER["REQUEST_METHOD"] == "POST") {
   if (empty($_POST["name"])) {
     $nameErr = "Name is required";
   }
else {
     $name = test_input($_POST["name"]);
     // check if name only contains letters and whitespace
     if (!preg_match("/^[a-zA-Z ]*$/",$name)) {
       $nameErr = "Only letters and white space allowed";
     }
   }

  
   if (empty($_POST["email"])) {
     $emailErr = "Email is required";
   }
else {
     $email = test_input($_POST["email"]);
     // check if e-mail address is well-formed
     if (!filter_var($email, FILTER_VALIDATE_EMAIL)) {
       $emailErr = "Invalid email format";
     }
   }

    
   if (empty($_POST["website"])) {
     $website = "";
   }
else {
     $website = test_input($_POST["website"]);
     // check if URL address syntax is valid (this regular expression also allows dashes in the URL)
     if (!preg_match("/\b(?:(?:https?|ftp):\/\/|www\.)[-a-z0-9+&@#\/%?=~_|!:,.;]*[-a-z0-9+&@#\/%=~_|]/i",$website)) {
       $websiteErr = "Invalid URL";
     }
   }


   if (empty($_POST["comment"])) {
     $comment = "";
   }
else {
     $comment = test_input($_POST["comment"]);
   }


   if (empty($_POST["gender"])) {
     $genderErr = "Gender is required";
   }
else {
     $gender = test_input($_POST["gender"]);
   }
}
function
test_input($data) {
   $data = trim($data);
   $data = stripslashes($data);
   $data = htmlspecialchars($data);
   return $data;
}



if(isset($_POST['name'], $_POST['email'], $_POST['website']))
{

$servername = "";
$username = "";
$password = "";
$dbname = "";

// Create connection
$conn = new mysqli($servername, $username, $password, $dbname);
 // Check connection
 if ($conn->connect_error) {
     die("Connection failed: " . $conn->connect_error);
}


//proef
$chkbox = array('therapprakt', 'therapond', 'therapthuis');
if(isset($_POST['Submit']))
{
   $therapie = $_POST['therapie'];
   $values = array();
    foreach($chkbox as $selection )
    {
     if(in_array($selection, $therapie))
            {
$values[ $selection ] = 1;  }
        else
            { $values[ $selection ] = 0;  }
         }
// end of foreach.
         }
//einde proef

$sql = "INSERT INTO users (name, email, website, therapprakt, therapond, therapthuis)
 VALUES ('$name', '$email', '$website', $values['therapprakt'], $values['therapond'], $values['therapthuis']"
;

if ($conn->query($sql) === TRUE) {
    echo "New record created successfully";
}
else {
    echo "Error: " . $sql . "<br>" . $conn->error;
}

$conn->close();
}


//We protect the variables
                    $name = mysqli_real_escape_string($db, $_POST['name']);
                    $email = mysqli_real_escape_string($db, $_POST['email']);
                    $website = mysqli_real_escape_string($db, $_POST['website']);
 ?>

<h2>PHP Form Validation Example</h2>
<p><span class="error">* required field.</span></p>
<form method="post" action="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo htmlspecialchars($_SERVER["PHP_SELF"]);?>
">
Name: <input type="text" name="name" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $name;?>
">
<span class="error">*
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $nameErr;?>
</span>
<br><br>
E-mail: <input type="text" name="email" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $email;?>
">
<span class="error">*
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $emailErr;?>
</span>
<br><br>
Website: <input type="text" name="website" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $website;?>
">
<span class="error">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $websiteErr;?>
</span>
<br><br>
Comment: <textarea name="comment" rows="5" cols="40">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $comment;?>
</textarea>
<br><br>
Gender:
<input type="radio" name="gender"
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php if (isset($gender) && $gender=="female") echo "checked";?>
value="female">Female
<input type="radio" name="gender"
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php if (isset($gender) && $gender=="male") echo "checked";?>
value="male">Male
<span class="error">*
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $genderErr;?>
</span>
<br><br>
<form name="fruitcheckbox" action="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>
" method="POST">
<input type="checkbox" name="therapie[]" value="therapprakt"> Therapiepraktijk
<input type="checkbox" name="therapie[]" value="therapond"> Groepspraktijk
<input type="checkbox" name="therapie[]" value="therapthuis"> Thuistherapie
<br>
</form>

<br><br>
<input type="submit" name="submit" value="Submit">
</form>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
echo "<h2>Your Input:</h2>";
echo $name;
echo "<br>";
echo $email;
echo "<br>";
echo $website;
echo "<br>";
echo $comment;
echo "<br>";
echo $gender;


 ?>

</body>
</html>
Gewijzigd op 04/08/2015 12:36:05 door marcus geleyn
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/08/2015 12:36:29
Quote Anchor link
Zou je het graag tussen code-tags willen zetten aub door je bericht te wijzigen?


Als je een wit scherm krijgt, dan heb je foutmeldingen mogelijk uitstaan.
Zo kan je ze aanzetten:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors',1);
?>


Verder kloppen je variabelen nog steeds niet goed in je query. Zie ook mijn bericht van 04/08/2015 09:51:28.
Gewijzigd op 04/08/2015 12:39:05 door - Ariën -
 
DavY -

DavY -

04/08/2015 12:46:45
Quote Anchor link
Kijk zelf eens even door var_dump() (zie: http://php.net/manual/en/function.var-dump.php) te gebruiken, bijv je values uit foreach(), dan heb je dit als resultaat ->

Quote:
array (size=5)
'orange' => int 0
'apple' => int 1
'grapefruit' => int 1
'banana' => int 1
'watermelon' => int 1


Edit: Met uit foreach, bedoel ik dan dat het buiten foreach() moet zijn, dus kortom:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$values
['welk fruit?'] // in je mysql query
?>


Je kunt trouwens ook een url valideren met filter_var() -> http://www.w3schools.com/php/filter_validate_url.asp
Gewijzigd op 04/08/2015 13:00:06 door DavY -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.