formulier velden moeten niet gereset worden na kliken submitknop

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »

Shyaak Nana

Shyaak Nana

24/04/2012 01:15:52
Quote Anchor link
Hallo leden,

Ik heb jullie hulp nodig.

Met veel moeite en leeswerk op deze site is het mij gelukt om pagination toe te voegen op mijn zodat de resultaten uit mijn database in meerdere pagina's wordt verdeeld. Ik heb echter een een form. aangemaakt met twee invoervelden. een bestaat uit een option value waarde de andere moet ingetypt worden.

He probleem is echter dat als ik na invullen avn de velden op de submit knop druk ik wel de eerste pagina van de resultaten ziet. Druk ik op pagina 2 dan verdwijnt alles. Ik ben tot de conclusie gekomen dat het komt doordat de waarden ikn de invulvelden gereset worden. Daardoor veranderen de criteria als ik op oagina 2 klik.

Ik heb op zoek naar een manier waaop de geselecteerde en ingevulde waarde van de invulveld blijift staan op de laats geselecteerde ook na het drukken van de submit knop.

Graag jullie hulp.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
<style type="text/css">
<!--
.style2 {
    color: #FF0;
    font-size: 14px;
    text-decoration: underline;
    }
.style3 {
    color: #FFF;
    font-size: 13px;
}
.style4 {
    color: #000;
    font-size: 14px;
}
-->
</style>
<form action="testpagina.php" method="GET">
<form action="settings.php" method="GET">

  <table width="220" align="right"  border="0" cellspacing="2" cellpadding="0">
  <tr>
    <td  height="25" bordercolor="#ffffff" class="style2">Uitzendbureaus regionaal </td>

     </tr>
  <tr>
    <td  height="5" bordercolor="#ffffff" class="style3"></td>
  </tr>
  <tr>
    <td  height="10" bordercolor="#ffffff"
    class="style4"><select name="regio" >
      <option value=""  selected="selected">Kies regio </option>
      <option value="drenthe">Drenthe</option>
      <option value="flevoland">Flevoland</option>
      <option value="friesland">Friesland</option>
      <option value="gelderland">Gelderland</option>
      <option value="groningen">Groningen</option>
      <option value="limburg">Limburg</option>
      <option value="noord-brabant">Noord-brabant</option>
      <option value="noord-Holland">Noord-Holland</option>
      <option value="overijssel">Overijssel</option>
      <option value="utrecht">Utrecht</option>
      <option value="zeeland">Zeeland</option>
      <option value="zuid-holland">Zuid-holland</option>
    </select></td>
    </tr>
  <tr>
    <td  width="174"  height="5px"></td>
    </tr>
  <tr>
    <td  height="5" bordercolor="#ffffff"
     class="style3" ><span class="style4">
      <input type="text" name="plaats" id="plaats" value="en/of plaats" width="150" onclick="this.value='';" height="15px" />
    </span></td>
    </tr>
  <tr>
    <td width="174"  

     height="5px"></td>
  </tr>
  <tr>
    <td bordercolor="#ffffff"
     class="style3" ><span class="style4">
      <input name="image" type="image" src="images/zoekknopzwart.png" alt="Submit Form" width="80" height="20" border="0" />
    </span></td>
  </tr>
  </table>
</form>


code tags toegevoegd[/modedit]
Gewijzigd op 24/04/2012 20:52:01 door Bas IJzelendoorn
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 19:27:00
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

24/04/2012 01:23:13
Quote Anchor link
Bij een input veld text kan je geloof ik het volgende gebruiken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input type="text" name="voorbeeld" value="<?php $_POST['voorbeeld']" ?> />


Of in jouw geval GET
Gewijzigd op 24/04/2012 01:23:39 door Donny Wie weet
 
Thomas Helling

Thomas Helling

24/04/2012 01:25:05
Quote Anchor link
Je zou het kunnen bewaren en de GET functie kunnen gebruiken uit de website.
Die kan je natuurlijk altijd verlengen door er nog waardes achter te gaan zetten waar je misschien andere dingen aan wilt herkennen.

Hierbij moet ik je wel waarschuwen; GET methodes zijn niet de veiligste manier om het te doen dus zorg dat je de waardes goed escaped voordat je ze gaat gebruiken.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

24/04/2012 08:01:06
Quote Anchor link
Waarom gebruik je $_GET in je formulier en niet $_POST?
De manier van Donny zal daardoor niet werken.
De waarschuwing van Thomas klopt.
 
Shyaak Nana

Shyaak Nana

24/04/2012 08:34:00
Quote Anchor link
Ik heb $_GET gebruikt omdat hij de pagination ook $_GET gebruik is. Ik ga later beiden vervangen door POST. Je vraagt je weleens af waarom GET nog bestaat als POST beter is.
maar dat ter zijde.
geldt de optie van Danny ook voor de option value veld? (keuzelijst)

Toevoeging op 24/04/2012 08:36:57:

ff aanvulling.

als ik de methode van Donny gebruik, dan verdwijnt de tekst "en/of plaats" denk ik. Dat wil ik niet. Dus hoe verder?
 
Gerhard l

gerhard l

24/04/2012 09:21:06
Quote Anchor link
Shyaak Nana op 24/04/2012 08:34:00:
Ik heb $_GET gebruikt omdat hij de pagination ook $_GET gebruik is. Ik ga later beiden vervangen door POST. Je vraagt je weleens af waarom GET nog bestaat als POST beter is.

Omdat je ze voor totaal verschillende dingen kan gebruiken..? Je zegt het zelf ja al, $_GET voor pagination, dat is goed en dan gebruik je gewoon $_POST voor je formulieren.
Blijft je form wel op dezelfde pagina? Dan zou dit moeten werken.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input type="text" name="veld" value="<?php if(isset($_POST['veld'])){ echo $_POST['veld']; } else { echo 'begin value'; }?>"/>
Gewijzigd op 24/04/2012 09:21:18 door gerhard l
 
Shyaak Nana

Shyaak Nana

24/04/2012 19:38:58
Quote Anchor link
Gerard,

Hoe doe ik het dan met de option value (de kieslijst?)
Dat veld voor nl ook gereset.

reactie svp
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.