Formulier wil niet versturen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Team Lead/ Lead developer gezocht (Hands-on, PHP,

Functie Als Team Lead ben je de leider van één van de ontwikkelteams binnen de organisatie. Je leidt als lead developer een goed draaiend team dat werkt aan complexe en duurzame applicaties en API’s. Vanuit je kennis en ervaring ben je in staat het grote plaatje te blijven overzien, en kritisch mee te denken over bijvoorbeeld de architectuur, maar ook de algehele aanpak binnen het project. Je laat je team niet alleen technisch goed functioneren maar ben ook betrokken bij het menselijke aspect. Zo weet jij je collega’s te motiveren en begeleiden in hun dagelijkse werk. Buiten het team ben

Bekijk vacature »

Front end developer binnen de consultancy

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

OutSystems developer

Dit ga je doen Klanten adviseren over de mogelijkheden van OutSystems; OutSystems oplossingen ontwikkelen en implementeren; Stakeholdermanagement; Kennis en expertise up to date houden en delen met het team. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Amsterdam, is een innovatieve dienstverlener die zich richt op grote corporates in verschillende sectoren. Doordat je bij veel verschillende klanten aan de slag zal gaan is geen enkel project hetzelfde. De organisatie kenmerkt zich door hoge mate van professionaliteit en innovatieve oplossingen. In de rol van OutSystems developer zal jij verschillende grote klanten helpen om efficiënte OutSystems oplossingen te ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jouw team van vier collega .NET developers is verantwoordelijk voor het bouwen van de ETL processen van jouw nieuwe werkgever. Op dit moment wordt de front-end gedaan door een extern team van professionals. Echter wilt jouw nieuwe werkgever graag intern deze kennis uitbreiden en heeft dan ook de ambitie om dit voor het eind van het jaar intern te gaan aanpakken. Dit betekend dat jij als .NET ontwikkelaar de ideale kans krijgt om jezelf samen met jouw collega’s te ontwikkelen als full stack developer. Als .NET ontwikkelaar werk jij bij deze gave werkgever met C# .NET, SQL, JavaScript, REST

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Wordt jij de nieuwe Front end specialist / developer? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel binnen als

Bekijk vacature »

C# Unity Developer

Functieomschrijving Ontwikkel jij mee door applicaties te bouwen die bijdragen aan het optimaliseren van processen? Voor een erkende werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een Unity C# Developer die graag de uitdaging aangaat! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de reeds draaiende applicaties. Bedrijfsprofiel Je komt te werken voor een internationale werkgever in regio Tilburg. Samen met een vooruitstrevend team

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET developer

Functieomschrijving We zijn op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur voor een moderne werkgever in de regio Prinsenbeek. Als programmeur zal je bezig zijn met het ontwikkelen van op maat gemaakte webapplicaties voor verschillende klanten, waarbij je ervoor zorgt dat complexe processen zo goed mogelijk worden ondersteund. Je takenpakket omvat onder andere: Werken met databases en dataopslagoplossingen, implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens, evenals het schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen. Het ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties. Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen. Het schrijven van hoogwaardige en herbruikbare codes.

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer werk jij samen in een multidisciplinair ontwikkel team met 1-2 Senior .NET developers, twee front-end developers, Data Scientists en één UX designer. Als team werken jullie aan het ontwikkelen van een Cloud based applicatie en aan het stabieler maken van deze applicatie. Ook unit testing gaat erg belangrijk worden in jouw nieuwe functie. Samen met de Senior .NET ontwikkelaar wordt jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de API. Jullie werken met veel data en incidenteel komen er ook data vraagstukken en zullen er wat queries gedraaid moeten worden. Dit betekend dat jij veel gaat werken met

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

.NET Developer Senior

Dit ga je doen Het ontwikkelen van backend applicaties in C#; Het maken van vele koppelingen met andere ERP-applicaties zoals JD Edwards en SAP; Je bent (mede) verantwoordelijk voor het opstellen van technisch ontwerpen voor de te ontwikkelen software oplossingen; Je bent gemiddeld 90% van je tijd inhouse oplossingen aan het ontwikkelen en testen. De overige 10% van je tijd ben je bij klanten op locatie om oplossingen te implementeren, klanten te begeleiden en de software verder te innoveren; Naast het zelfstandig ontwikkelen van software oplossingen ben je ook bezig met het waarborgen van je contacten bij de klant, het

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij als developer werken bij een interne organisatie en de eigen software verder helpen ontwikkelen? Lees dan snel verder! In deze functie ga je werken als PHP Developer en de interne software en applicaties verder ontwikkelen. In het kort houdt dit in: Je gaat de interne applicaties en software verder optimaliseren. Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen. Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen. Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief in het

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

IoT Software Developer PHP

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een IoT software developer met kennis van PHP. In deze rol wordt je verantwoordelijk voor het vernieuwen van het multimedia platform van een super tof bedrijf in Breda. Je gebruikt PHP als programmeerlaag, en bent in staat om de helicopterview te pakken / projectmatig te werken. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "intern" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in het moderniseren van het platform door het deels opnieuw op te zetten of

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Jurgen B

Jurgen B

25/10/2008 23:32:00
Quote Anchor link
Dag mensen,

Ik zit hier met een klein probleem. Ben mezelf een beetje PHP aan het leren, en nu heb ik een scriptje gemaakt dat berichten uit de database haalt. Dat werkt na heel veel Googelen :P En nu wil ik via de pagina ook dingen versturen naar de database, maar daar heeft ie nog weinig zin in!!

Het vreemde is ook dat ik post gebruikt voor het versturen voor de gegevens, maar dat ie het toch in de URL zet!

Hier is de code ..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
<?php


include('config.php');
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' ){
$naam = $_POST['naam'];
$email = $_POST['email'];
$website = $_POST['website'];
$bericht = $_POST['bericht'];

$tijdstip = time();


$website="INSERT INTO berichten(naam, email, website, bericht, tijdstip)VALUES('".$naam."', '".$email."', '".$webiste."','".$bericht."','".$tijdstip."')";

if(!$res = mysql_query($website))
{

    trigger_error(mysql_error().'<br />In query: '.$website);
}

else
{
    $id = mysql_insert_id();
}

}

else {

$rijen_ophalen = "SELECT *
                    FROM berichten
                    ORDER BY tijdstip
                 "
;

$res = mysql_query($rijen_ophalen);

if(mysql_num_rows($res) >= 0){
    while ($rij = mysql_fetch_array($res))
        {

             echo 'ID nummer: '.$rij[id].'<br />';
             echo 'Naam:      '.$rij[naam].'<br />';
             echo 'E-mail:      '.$rij[email].'<br />';
             echo 'Website:      '.$rij[website].'<br />';
             echo 'Bericht:      '.$rij[bericht].'<br />';
             echo 'Tijdstip:  '.$rij[tijdstip].'<br />';
             echo '<br />';
             echo '<br />';
        }
}

else {
    echo 'Whoops, er staan (nog) geen berichten in het gastenboek';
}


$content .= <<<EOF

<form>
    <form action="{$_SERVER['REQUEST_URI']}" method="post">
        Naam:         <br /><input type="text" name="naam" value="{$naam}"></input><br />
        E-mailadres:<br /><input type="text" name="email" value="{$email}"></input><br />
        Website:    <br /><input type="text" name="website" value="{$website}"></input><br />
        Bericht:     <br /><textarea name="bericht" rows="8" cols="30">{$bericht}</textarea><br />
        <input type="submit" name="submit" value="Verstuur reactie">
</form>

EOF
;
echo $content;
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jurgen B
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 05:48:12
 
PHP Newbie

PHP Newbie

25/10/2008 23:35:00
Quote Anchor link
Je controleert nergens of je query wel gelukt is.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

25/10/2008 23:36:00
Quote Anchor link
Je hebt als form action PHP_SELF, dus kunnen er ook dingen in de url komen te staan en krijg je ze terug als GET variabelen. Verder is je script heel onveilig omdat je rechtstreeks gebruikersinput in je query zet.
 
Jurgen B

Jurgen B

25/10/2008 23:48:00
Quote Anchor link
@PHP Newbie: Dat doe ik doe toch door: if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' ){ ???

@Jan Koehoorn: Wat zou ik dan moeten doen? De URL als action opgeven? Over die beveiliging bedoel je waarschijnlijk dingen als stripslashes e.d. ??

Die moet ik nog toevoegen.
 
PHP Newbie

PHP Newbie

25/10/2008 23:54:00
Quote Anchor link
Nee, daarmee controleer je of de pagina gesubmit is. Je controleert nergens of je query wel gelukt is.

Zie: http://www.phphulp.nl/php/tutorials/3/576/1496/
 
--

--

25/10/2008 23:54:00
Quote Anchor link
Jurgen B schreef op 25.10.2008 23:48:
@PHP Newbie: Dat doe ik doe toch door: if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' ){ ???

@Jan Koehoorn: Wat zou ik dan moeten doen? De URL als action opgeven? Over die beveiliging bedoel je waarschijnlijk dingen als stripslashes e.d. ??

Die moet ik nog toevoegen.
Daarmee controleer je alleen of er gepost is. Jij moet even zoeken naar de tutorial foutafhandeling van Blanche in het zoekvak hiernaast.

Je kunt als actie ook gewoon "" opgeven, dan zullen de gegevens naar dezelfde pagina worden gestuurd.
 
PHP Newbie

PHP Newbie

26/10/2008 00:01:00
Quote Anchor link
Evert schreef op 25.10.2008 23:54:

Je kunt als actie ook gewoon "" opgeven, dan zullen de gegevens naar dezelfde pagina worden gestuurd.


Dat is niet valid. Gebruik dan action="#"
 
--

--

26/10/2008 00:02:00
Quote Anchor link
PHP Newbie schreef op 26.10.2008 00:01:
Evert schreef op 25.10.2008 23:54:

Je kunt als actie ook gewoon "" opgeven, dan zullen de gegevens naar dezelfde pagina worden gestuurd.


Dat is niet valid. Gebruik dan action="#"
Dat heb ik je vandaag eerder horen zeggen. :-)
Nu zal ik het ook onthouden.
 
Jurgen B

Jurgen B

26/10/2008 00:03:00
Quote Anchor link
Heb beide punten aangepast. Er veranderd alleen nog niets. De code heb ik aangepast in mijn openingspost.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

26/10/2008 00:03:00
Quote Anchor link
Quote:
Dat is niet valid. Gebruik dan action="#"

En dat is weer niet veilig. Gebruik:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<form action="<?php echo $_SERVER['REQUEST_URI']; ?>">
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Jurgen B

Jurgen B

26/10/2008 00:04:00
Quote Anchor link
Oke gedaan! ;)
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

26/10/2008 00:12:00
Quote Anchor link
Mooi, maar is het probleem nu opgelost?
 
Jurgen B

Jurgen B

26/10/2008 00:16:00
Quote Anchor link
Nee ;) Er veranderd nog steeds helemaal niets. Zie mijn oude bericht:

Heb beide punten aangepast. Er veranderd alleen nog niets. De code heb ik aangepast in mijn openingspost.

Overigens doet ie nog steeds dit wat ik echt totaal niet snap!

http://localhost/gastenboek/index2.php?naam=dfhgfhgffhh&email=&website=&bericht=&submit=Verstuur+reactie
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jurgen B
 
--

--

26/10/2008 00:18:00
Quote Anchor link
PHP Newbie schreef op 26.10.2008 00:01:
Evert schreef op 25.10.2008 23:54:

Je kunt als actie ook gewoon "" opgeven, dan zullen de gegevens naar dezelfde pagina worden gestuurd.


Dat is niet valid. Gebruik dan action="#"
Het is dus wel valid: zie hier. Lekker puh! :-)

Met dank aan Karl voor het testen. :-)
 
PHP Newbie

PHP Newbie

26/10/2008 00:20:00
Quote Anchor link
Jan Koehoorn schreef op 26.10.2008 00:03:
Quote:
Dat is niet valid. Gebruik dan action="#"

En dat is weer niet veilig. Gebruik:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<form action="<?php echo $_SERVER['REQUEST_URI']; ?>">


Juist dat is niet veilig. Had daar vanmiddag nog een voorbeeldje over gezien. Ik kan nu een link maken die er ongeveer zo uitziet:

www.site.nl/formulier.php?p="; action="www.eenanderewebsite.nl"

Wanneer ik die link naar mensen stuur denken ze dat ze bijvoorbeeld hun gegevens invoeren op de site van ideal maar stiekum sluis ik ze door naar mijn site.

Graag hoor ik van je waarom de "#" niet veilig is.

Evert schreef op 26.10.2008 00:18:
PHP Newbie schreef op 26.10.2008 00:01:
Evert schreef op 25.10.2008 23:54:

Je kunt als actie ook gewoon "" opgeven, dan zullen de gegevens naar dezelfde pagina worden gestuurd.


Dat is niet valid. Gebruik dan action="#"
Het is dus wel valid: zie hier. Lekker puh! :-)

Met dank aan Karl voor het testen. :-)


Dan is dat afhankelijk van het doctype, want ik heb er wel eens errors op gekregen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door PHP Newbie
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

26/10/2008 00:21:00
 
Jurgen B

Jurgen B

26/10/2008 00:25:00
Quote Anchor link
Ja dat doe ik normaal ook, maar de URL die ik poste is de URL die ik krijg na het versturen van het formulier
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

26/10/2008 00:29:00
Quote Anchor link
Maak eens dit van je insert query:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
    $sql
= "
        INSERT INTO berichten
        (
            naam,
            email,
            website,
            bericht,
            tijdstip
        )
        VALUES
        (
            '"
. mysql_real_escape_string ($_POST['naam']) . "',
            '"
. mysql_real_escape_string ($_POST['email']) . "',
            '"
. mysql_real_escape_string ($_POST['website']) . "',
            '"
. mysql_real_escape_string ($_POST['bericht']) . "',
            '"
. mysql_real_escape_string ($_POST['tijdstip']) . "'
        )
        "
;
?>
 
PHP Newbie

PHP Newbie

26/10/2008 00:30:00
Quote Anchor link
Dan voert hij op de een of andere manier toch een method="get" uit i.p.v. een post. Kijk eens in je broncode hoe het formulier daar staat.
 
Jurgen B

Jurgen B

26/10/2008 00:39:00
Quote Anchor link
Ja ik snap er echt niets van. Ik heb het aangepast hoor Jan. Zo is het veiliger he?

Als ik in de bron kijk krijg ik dit te zien:
<form>
<form action="/gastenboek/index2.php" method="post">
Naam: <br /><input type="text" name="naam" value=""></input><br />

E-mailadres:<br /><input type="text" name="email" value=""></input><br />
Website: <br /><input type="text" name="website" value=""></input><br />
Bericht: <br /><textarea name="bericht" rows="8" cols="30"></textarea><br />
<input type="submit" name="submit" value="Verstuur reactie">
</form>
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

26/10/2008 00:41:00
Quote Anchor link
Je gebruikt een sluittag voor input, terwijl die helemaal niet bestaat.
Edit: bovendien open je twee keer de form tag!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.