forum met Activatie code?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Gfhgh fhdfhfh

gfhgh fhdfhfh

16/03/2006 16:56:00
Quote Anchor link
Hoi,

ik zoek eigenlijk een forum of reactie script waarbij je bij elk bericht dat je post een Activatie code naar je E-mail word gestuurd om het bericht te plaatsen.
weet iemand waar ik zon script kan vinden??

Alvast bedankt!

PS: zelf php codes schrijfen kan ik echt niet.
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 10:03:08
 
Kalle P

Kalle P

16/03/2006 16:58:00
Quote Anchor link
Zo das gebruikersvriendelijk, zoek eens op activatie php of activation php.
 
Stefan van Iwaarden

Stefan van Iwaarden

16/03/2006 16:59:00
Quote Anchor link
ramon, ik weet niet of dit wel zo gemakkelijk te vinden zal zijn als kant en klaar script, het is namelijk niet echt gebruikelijk. ook vraag ik me af of jouw forum druk bezocht zal gaan worden als iemand steeds voor ieder bericht zijn e-mail moet gaan checken.

p.s. lees eens wat tutorials door over php, en je zult zien dat het allemaal niet eens zo moeilijk is, php zelf kunnen schrijven heeft echt veel voordelen.

ik zal als er voor mij nog niemand gereageerd heeft vanavond wel een klein scriptje schrijven voor je.
 
Gfhgh fhdfhfh

gfhgh fhdfhfh

16/03/2006 17:00:00
Quote Anchor link
ja ik ben al aan het zoekn!
maar ik wil het om bouwen tot een simpele veiling script.
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

16/03/2006 17:09:00
Quote Anchor link
Ik heb al 2 of 3x zo'n systeem hier gebouwd, ergens op het forum... één keer een gastenboek waarbij een reactie word gecontrolleerd en mijn nieuwssysteem gebruikt het om een nieuwe gebruiker te controlleren.

Volgens mij had ik het hier ergens ook nog een keer geschreven voor iemand die een aanmeldingsscript nodig had waarbij hijzelf en de gebruiker zich moesten activeren.
 
Stefan van Iwaarden

Stefan van Iwaarden

16/03/2006 17:52:00
Quote Anchor link
ik heb er het volgende van gemaakt, het is in een 15 minuutjes geschreven, dus kan zijn dat er misschien een typfoutje inzit, of een bugje.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<?php
//plaatsbericht.php

include('config.php'); //bestand met inloggegevens voor db

$bericht = $_POST['bericht'];
$userID = $_SESSION['userID'];

$query = "SELECT email FROM users WHERE id=".$userID;
$result = mysql_query($query);
$row = mysql_fetch_array($result);
$email = $row['email'];

for($i=0; $i<=6; $i++)
{

$activatiecode = $activatiecode.rand(0,9);
}


$query = "INSERT INTO activatieberichten (userID, activatiecode, bericht) VALUES ('".$userID."', '".$activatiecode."', '".$bericht."')";
if (mysql_query($query)) //als de query uitgevoerd is
{

$bericht ="Hallo,

Voordat je bericht op het forum geplaatst wordt moet je hem bevestigen door op onderstaande link te klikken.

http://www.jouwsite.nl/activatie.php?code="
.$activatiecode."

met vriendelijke groet,
http://www.jouwsite.nl"


$headers = "FROM: [email protected]";
//jouwsite.nl veranderen in eigen website

mail($email, 'Activatie Bericht', $bericht, $headers);
}

?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
//activatie.php

include('config.php'); //bestand met inloggegevens voor db

$activatiecode = $_GET['code'];

$query = "SELECT userID, bericht FROM activatieberichten WHERE activatiecode=".$activatiecode;
$result = mysql_query($query);
$row = mysql_fetch_array($result);
$bericht = $row['bericht'];
$userID = $row['userID'];
$datum = date("Y-m-d");

$query = "INSERT INTO berichten (userID, bericht, datum) VALUES ('".$userID."', '".$bericht."', '".$datum."')";
if(mysql_query($query))
{

echo('Het bericht is geplaatst!');
}

?>
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

16/03/2006 17:57:00
Quote Anchor link
Stefan, beetje inefficient. Één tabel met daarin de berichten met een enum (y/n) waarde is een gemakkelijkere oplossing. Verder kan je de datum in de database proppen met een now(), maar ik zal verder geen kritiek leveren :).
Gewijzigd op 16/03/2006 17:57:00 door Arjan Kapteijn
 
Gfhgh fhdfhfh

gfhgh fhdfhfh

16/03/2006 18:05:00
Quote Anchor link
Bedankt Stefan!!
 
Stefan van Iwaarden

Stefan van Iwaarden

16/03/2006 18:11:00
Quote Anchor link
Arjan:
Stefan, beetje inefficient. Één tabel met daarin de berichten met een enum (y/n) waarde is een gemakkelijkere oplossing. Verder kan je de datum in de database proppen met een now(), maar ik zal verder geen kritiek leveren :).


dat is inderdaad een goeie tip Arjan, daar had ik nog niet over nagedacht. voortaan zal ik die methode gebruiken is veel beter inderdaad.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.