foto laten zien onder thumbnail

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Robert Jansen

Robert Jansen

22/10/2015 10:05:22
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een php script die thumbnails laat zien vanuit een map. Wanneer je op de thumbnail klikt dan opent de browser een nieuw scherm met de grote foto.

Mijn bedoeling is als je op de thumbnail klikt dat dan de grote foto onder de thumbnail komt.
Maar hoe maak ik dit? Weet iemand een tutorial hierover?

alvast bedankt.

mijn code is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php

$dir
= "images/";
//open directory
if ($opendir = opendir($dir))
{

    //read directory
    while (($file = readdir($opendir)) !== FALSE)
    {

        if($file !="."&&$file!="..")
        echo "<a href='$dir/$file'><img src='$dir/$file' height='100'></a>";//thumbnail
        
    }
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 19:02:57
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/10/2015 10:08:20
Quote Anchor link
Je zult dan een URL moeten aanroepen met daarin de de naam van het bestand

'index.php?fullimage=pietje.jpg'
Aan de hand hiervan kan je vervolgens de grote foto tone (zonder de height-argument)
 
Robert Jansen

Robert Jansen

22/10/2015 10:19:10
Quote Anchor link
ok, bedankt voor info,

maar is het dan handig om buiten de if statement te werken van de thumbnail, of waar kan ik handiger de url aanroepen?
 
Peter K

Peter K

22/10/2015 11:45:29
Quote Anchor link
Je kunt eventueel ook met behulp van javascript de afbeelding er tussen laden. Dan moet niet iedere keer de pagina geladen worden.
 
Eddy E

Eddy E

22/10/2015 12:55:41
Quote Anchor link
Dat punt van Peter K is wel handig.
Anders laad je, bij het laden van de pagina, alle thumbnails én alle grote afbeeldingen. Niet leuk op je 3G of brakke ADSL.

Al eens gekeken naar iets als "colorbox"? Dat voegt eenvoudig toe wat je wilt, met een minimaal aan aangepaste HTML.
Ps: ipv een while(readdir()) kan je beter een glob(".jpg") doen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.