Foto ophaal systeem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Cas wolters

cas wolters

06/04/2015 20:40:08
Quote Anchor link
Hoiii...

Ik wil graag met een script/systeem beginnen, maar ik heb nog niet t idee hoe ik t moet opstarten, beginnen.

De bedoeling is dat ik in de database een fotourl koppel aan een foto-id (die ik zelf bedenk ofzo).

Ik geef een persoon die ik gefotografeerd heb een foto-id en een website url mee. Op die website vult de persoon de Foto-ID in en zn email adres deze word in de tabel/database bijgewerkt. Vervolgens word er op go geklikt, en de persoon ziet vervolgens zn foto en kan deze evt downloaden.

Ik was aan het denken om met $_GET[''] te werken..

Hoe zouden jullie dit aanpakken??
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 10:29:27
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

06/04/2015 21:03:08
Quote Anchor link
Hoi Cas,

Ik probeer je verhaal wat te ontrafelen.

Ik begrijp dat je fotograaf bent en de foto's die je maakt online wilt aanbieden. Jouw klanten wil je dan een unieke code meegeven (wellicht tegen betaling) zodat zij met deze code hun foto('s) kunnen downloaden.

Hier komt toch best nogal wat bij kijken.
a) jij zult alle foto's moeten kunnen uploaden. Verstandig is om de computer/server een uniek ID te laten genereren. Bij iedere foto die je upload zal een record in de database toegevoegd moeten worden waarmee minimaal wordt bijgehouden bij wie (of welke code) welke foto hoort. Zelf denk ik eigenlijk sterk aan een emailadres die je opgeeft bij een foto zodat het wat meer in de richting klant<-->foto komt. Denk zelf eens na: Wat doe je met een kast vol foto's als er geen enkele aanwijzing is van wie welke foto is? weggooien lijkt me want je kan er immers toch niets meer mee.

Je kunt dus denken aan een HTML formulier waar je bijvoorbeeld invult:
-naam
-adres
-email
en dan vervolgens foto uploaden.

dan wordt er per foto bijgehouden van wie ze zijn. Dit kost je twee database tabellen.
a) klanten
b) fotos
Dit omdat er meerdere fotos bij één en dezelfde klant kunnen horen en je wilt niet voor tien foto's ook tien keer naam adres en email invullen. in de tabel foto's komt dan een kolom klant_id die naar de klant verwijst van wie de foto is. Ook komt er een filename in die kolom zodat we weten in welk bestand de foto staat..

Dan lijkt het me handig als je daarnaast een email script hebt die jouw klanten een unieke code / url geeft waarmee ze de foto kunnen downloaden..

Goed dit allemaal in een notendop dus. Stuur eens een pm :-)
 
Cas wolters

cas wolters

06/04/2015 21:35:07
Quote Anchor link
Het doel van het email adres is dat ik weet waar de mensen geïnteresseerd zijn.
Bv. Ik maak foto's bij een activiteit met dieren, waarbij mensen met de dieren op de foto gaan. Bij elke foto die ik heb gemaakt goef ik de mensen een foto-id nummer mee. Dus de foto id word daar bv DI003 (DIerenactiviteit Foto nummer 003).

Zodra mensen op mn website de foto id invullen met hun email, dan heb ik een soort klanten bestand met email adressen en zo ongeveer ook de interesses van klanten, op deze manier kan ik de klanten dan ook benaderen met nieuws dat we op die dag ook op die locatie gaan fotograferen.

Hoop dat t een beetje duidelijker is haha :S
 

07/04/2015 01:36:17
Quote Anchor link
Ik zou het persoonlijk veiliger vinden om een willekeurige cijferreeks aan te bieden met optioneel als extra beveiliging dat je je email adress op moet geven. Want er zijn namelijk mensen (Zoals ik) die met id's gaan schommelen en kijken wat er gebeurt als je een cijfertje veranderd. En als je een e-mail toevoegt dan kan het systeem nakijken of het id van de foto gekoppeld is aan de klant.
 
Cas wolters

cas wolters

08/04/2015 13:31:56
Quote Anchor link
Opzicht maakt t niet veel uit als mensen er mee gaan knoeien, de foto's zijn niet geheim.

Voor mij is eigenlijk de grotste vraag hoe ik een soort inwissel scrip/form maak.
Dus ik vul een code in en als ik op verstuur klik zou ik een link of een verhaaltje kunnen krijgen.

Dat is even waar mee ik nu graag zou willen beginnen.
 

08/04/2015 16:53:35
Quote Anchor link
Daarmee kan ik je wel helpen! Kan je precies uitleggen wat het script moet kunnen? dan maak ik van het weekend wel een mooi systeempje voor je.
 
Cas wolters

cas wolters

08/04/2015 17:32:07
Quote Anchor link
WD Freak op 08/04/2015 16:53:35:
Daarmee kan ik je wel helpen! Kan je precies uitleggen wat het script moet kunnen? dan maak ik van het weekend wel een mooi systeempje voor je.

Ah, dat zou nice zijn. De bedoeling is dat ik via de admin foto's upload/url invoer. Deze worden dan opgeslagen in een map, die ik selecteer. Bij t uploaden/invoeren word er automatisch een willekeurig id gegenereerd.

Met deze id die ik aan een persoon geef. Kan de persoon op de website inloggen met het gegeven ID en het email adres. Zodra de persoon met de id ingelogd heeft komt de foto te voorschijn, met evt een tekst er bij.

Het doel van het email adres is eigenlijk dat ik weet welke personen geïnteresseerd zijn in welke foto's. Waarmee ik die mensen vervolgens een keertje kan mailen.
 
Lorenzo Sipkema

Lorenzo Sipkema

09/04/2015 00:00:20
Quote Anchor link
Ik zou zoiets proberen om de foto op te halen, (foto kan je het beste gewoon in een map zetten met img

Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo "<img src='./images/$_GET['id'].png'";
?>


code is niet 100% in orde dat begrijp ik zelf ook nog wel maar dit is wel het idee wat je zou kunnen doen,

Anders zou je bijv via een database een stukje moeten maken waardoor je de image een naam kan geven.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.