Foto upload vs kwaliteit

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ronald

Ronald

11/07/2008 11:47:00
Quote Anchor link
Ik ben nu bezig met een upload scriptje en wil de foto's verkleinen naar 500px breed. Ik ben niet tevreden over de kwaliteit. Flickr gebruikt ook 500px breedte en daar worden ze veel mooier weergeven.

Voorbeeld mijn scriptje:
Afbeelding

Voorbeeld Flickr:
Afbeelding

Ik gebruik deze: thumbnail class en gebruik deze code om te uploaden:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php
include('includes/classes/thumbnail.php');

$path = 'afbeeldingen/';
$image_width = 500;
$thumbnail_size = 100;


//-- form's been posted, size is bigger than 25kb, tmp file exists and it's a jpg, jpeg, png or gif file
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' && $_FILES['userfile']['size'] > 25 && is_uploaded_file($_FILES['userfile']['tmp_name']) && (strtolower(substr($_FILES['userfile']['name'], -3)) == 'jpg' || strtolower(substr($_FILES['userfile']['name'], -4)) == 'jpeg' || strtolower(substr($_FILES['userfile']['name'], -3)) == 'png' || strtolower(substr($_FILES['userfile']['name'], -3)) == 'gif'))
{

  $filename = date('Y-m-d') . '_' . $_SESSION['id'] . '_' . substr($_FILES['userfile']['name'], 0, 30);
    
  //--- upload image naar $path
  move_uploaded_file($_FILES['userfile']['tmp_name'], $path . $filename);

  //--- resize to max width
  $thumb=new thumbnail($path . $filename);            // generate image_file, set filename to resize
  //$thumb->size_width($thumbnail_size);                // set width for thumbnail, or
  //$thumb->size_height($thumbnail_size);                // set height for thumbnail, or

  $thumb->size_auto(500);                    // set the biggest width or height for thumbnail
  $thumb->jpeg_quality(100);
  $thumb->show();                        // show your thumbnail
  //$thumb->save("./huhu.jpg");                // save your thumbnail to file

}
else
{
  echo '<form method="post" action="' . $_SERVER['PHP_SELF'] . '" enctype="multipart/form-data">';
  echo '<p>';
  echo '<input type="file" name="userfile" value="" /><br />';
  echo '<input type="submit" name="submit" value="Upload\'n!" />';    
  echo '</p>';
  echo '</form>';
}

?>


Doe ik iets verkeerd? Ik heb het ook met andere scriptjes geprobeerd, maar de kwaliteit blijft ook daar niet naar mijn standaarden :) :) Heeft iemand tips hoe dit wel aan te pakken? Want ik wil geen vervormde foto's op mijn website.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ronald
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 00:27:18
 
Ronald

Ronald

11/07/2008 12:14:00
Quote Anchor link
Heb het antwoord gevonden. In de class wordt imagecopyresize gebruikt. Deze heb ik vervangen voor een ander functie:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<?php
    function ImageCopyResampleBicubic($dst_img, $src_img, $dst_x, $dst_y, $src_x, $src_y, $dst_w, $dst_h, $src_w, $src_h)
    {

      /*
       * Port to PHP by John Jensen July 10 2001 -- original code
       * (in C, for the PHP GD Module) by [email protected]
       */

      for ($i = 0; $i < 256; $i++)
      {

        // get pallete. Is this algoritm correct?
        $colors = ImageColorsForIndex ($src_img, $i);
        ImageColorAllocate($dst_img, $colors['red'], $colors['green'], $colors['blue']);
      }

      $scaleX = ($src_w - 1) / $dst_w;
      $scaleY = ($src_h - 1) / $dst_h;
      $scaleX2 = $scaleX / 2.0;
      $scaleY2 = $scaleY / 2.0;
      for ($j = $src_y; $j < $dst_h; $j++)
      {

        $sY = $j * $scaleY;
        for ($i = $src_x; $i < $dst_w; $i++)
        {

          $sX = $i * $scaleX;
          $c1 = ImageColorsForIndex ($src_img, ImageColorAt ($src_img, (int) $sX, (int) $sY + $scaleY2));
          $c2 = ImageColorsForIndex ($src_img, ImageColorAt ($src_img, (int) $sX, (int) $sY));
          $c3 = ImageColorsForIndex ($src_img, ImageColorAt ($src_img, (int) $sX + $scaleX2, (int) $sY + $scaleY2));
          $c4 = ImageColorsForIndex ($src_img, ImageColorAt ($src_img, (int) $sX + $scaleX2, (int) $sY));
          $red = (int) (($c1['red'] + $c2['red'] + $c3['red'] + $c4['red']) / 4);
          $green = (int) (($c1['green'] + $c2['green'] + $c3['green'] + $c4['green']) / 4);
          $blue = (int) (($c1['blue'] + $c2['blue'] + $c3['blue'] + $c4['blue']) / 4);
          $color = ImageColorClosest ($dst_img, $red, $green, $blue);
          ImageSetPixel ($dst_img, $i + $dst_x, $j + $dst_y, $color);
        }
      }
    }

?>


En heb in de class nu dus staan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$this
->ImageCopyResampleBicubic ($this->img["des"], $this->img["src"], 0, 0, 0, 0, $this->img["lebar_thumb"], $this->img["tinggi_thumb"], $this->img["lebar"], $this->img["tinggi"]);
?>
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

11/07/2008 12:15:00
Quote Anchor link
die class is al zwaar verouderd:
# 11 March 2003

gebruik een recente, en vervang imagecopyresized door imagecopyresampled. Dat zorgt voor betere kwaliteit
 
Ronald

Ronald

11/07/2008 12:52:00
Quote Anchor link
Indd hele oude class heb nu deze i ngebruik: http://www.gen-x-design.com/projects/php-thumbnailer-class/
 

11/07/2008 13:58:00
Quote Anchor link
Volgens mij was het zo dat ImageMagick sowieso betere resultaten gaf dan gd, misschien kan je daar naar kijken.
 
Ronald

Ronald

11/07/2008 13:58:00
Quote Anchor link
Tnx Karl, gebruk nu bovenstaande class en die werkt goed! :D
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.