foto.gif vervangen door eerste foto in directory

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Steven Cuypers

Steven Cuypers

16/04/2009 13:04:00
Quote Anchor link
ik heb deze code ooit via dit forum gemaakt voor mijn eigen website,

maar ik wil dit uitbreiden met een lightbox. op de eerste pagina moet deze code komen, maar ik wil foto.gif vervangen door eerste foto in directory. Kan dit en hoe doe je dit ? Bedankt op voorhand !

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
        <?php
           if ($dir = @opendir("fotos"))
           {

               while (($file = readdir($dir)) !== false)
               {

                   if($file != ".." && $file != "." && $file != 'Template')
                   {

                       $filelist[] = $file;
                   }
               }

               closedir($dir);
           }

           asort($filelist);
           while (list ($key, $val) = each ($filelist))
           {

               echo "<img src=\"images/foto.gif\" alt=\"$val\"/>\n";
               echo "<a href=\"show.php?map=$val\">$val</a>" . "<br/>";
           }

          
           ?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Steven Cuypers
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 04:23:15
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

16/04/2009 13:09:00
Quote Anchor link
Ik snap je code niet? Je gebruikt voor elk bestand hetzelfde plaatje?
 
Steven Cuypers

Steven Cuypers

16/04/2009 13:22:00
Quote Anchor link
Dennis Mertens schreef op 16.04.2009 13:09:
Ik snap je code niet? Je gebruikt voor elk bestand hetzelfde plaatje?

inderdaad dat was mijn vraag, dat wil ik veranderen. hij leest de folder fotos uit of er directories in staat en als da zo is laat hij da nu zien met een foto.gif. dit zou ik willen veranderen door de eerste foto die in elke directory staat die hij uitleest, bijvoorbeeld onder fotos directory staat een directory album1 en daar de foto's met thumbnails. Maar hoe kan ik in de bovenste code de eerste foto van de directoy album1 laten zien ?
 
Steven Cuypers

Steven Cuypers

17/04/2009 11:53:00
Quote Anchor link
en heeft er iemand een idee ? hoe ik dit moet maken, tis voor mijn eindwerk

het staat nu online: http://www.middelkerke2.be/demo/fotos.php

dus om het nog is uit te leggen, nu voor de moment staat er foto.gif voor elke folder. is dit mogelijk om 1 foto of meerder foto's van de folder (voorbeeld de eerste foto) te laten zien als foto. Zoals je in windows xp ook kunt zien vooralleer je echt de folder ingaat.

als dit af is, zal ik eventueel een tutorial hier schrijven en natuurlijk wie mij daar mee verder geholpen heeft.

http://portal.kooijman-design.nl/jGallery/ ik heb gezien dat deze dit ook doet, maar ik zie niet direct in de code wat ik moet doen om dit te verwezenlijken. Kunnen jullie mij helpen !

Bedankt op voorhand !
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Steven Cuypers
 
Jaron T

Jaron T

17/04/2009 11:56:00
Quote Anchor link
Waarom zou je moeilijk doen als het ook makkelijk kan?

edit uitbreiden met een lightbox hoef je alleen in je <a href='jeplaatje.jpg' rel='lightbox[groep]' title='titel van je lightbox'><img src='jeplaatje.jpg' /></a>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jaron T
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.