Foto's aanroepen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior/senior Back-end developer gezocht!

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het devlopmenttean. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met de

Bekijk vacature »

.NET Developer C# VB

Samengevat: Deze werkgever is actief in software voor het matchen van vraag en aanbod van gebruikte auto-onderdelen. Ben jij een .NET Developer? Heb je ervaring met het ontwikkelen (REST) en integreren van webservices? Vaste baan: C# .NET Developer C# VB HBO €2.600 - €6.200 Wij ontwikkelen software om vraag en aanbod van onderdelen van personenauto's bij elkaar te brengen. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. De branche van dit bedrijf is Automotive. Functie: Voor de vacature als .NET Developer Dordrecht HBO ga je

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Wordt jij de nieuwe Front end specialist / developer? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel binnen als

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving Altijd al willen werken bij een snelgroeiend bedrijf, actief in de logistieke sector? Dit is je kans! Ik ben op zoek naar een ervaren SQL Developer in de omgeving Tilburg. Dit bedrijf is gespecialiseerd in in de ontwikkeling van software en maatwerk oplossingen voor het automatiseren van logistieke processen. Klanten zijn o.a. BOL en andere grote distributiecentrums. Jouw taken worden vooral: Verantwoordelijk voor ontwikkelen van stored procedures, voor snelle afhandeling van data; Optimalisatie van de SQL query's en T-SQL query's; Jij gaat je bezig houden met ontwerpen, ontwikkelen en optimaliseren van de MS SQL Databases; In deze functie

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

You'll build modern applications for Coolblue's back office. We have a lot of friends, and they crave well-structured data and user-friendly, task-focused applications. How do I become a Medior C# Developer at Coolblue? You regularly participate in brainstorm sessions about user experience, data, and task flow with the UX Designer, Product Owner, and Data Scientists in your team. Besides that you will create disconnected, highly congruent, and testable code that can easily be maintained and is future-proof. Want to become C# Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Working with various types of

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Full-stack Developer

As a Full-stack developer at KUBUS, you will develop the (web)applications and services of BIMcollab. You will work on both the front- and back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual developer you can have an impact and really make a difference. Our development team consists of over 40 developers, testers, scrum masters and product owners, divided over

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jij begint als .NET ontwikkelaar in een team met 10 andere Software Engineers. De werkzaamheden zijn afwisselend, zo kan het dat jij bezig bent met volledig nieuwe features of het door ontwikkelen van bestaande sites of shops. Wij ontwikkelen web applicaties, maar ook mobiele applicaties. Daarnaast bijt jij je soms ook van in externe koppelingen met systemen zoals een ERP. Als team is er een duidelijke focus m.b.t. het waarborgen van de performance en snelheid van webshops. Ook zijn wij expert op het gebied van configuratoren. Kortom enorm veel afwisselende werkzaamheden! Ook jouw werkplek kan afwisselend zijn. Soms heb

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Informeel bureau zoekt Senior PHP developer

Functie Als senior PHP developer neem je het voortouw in ontwikkeltrajecten en ben je in staat werk uit te leggen aan collega’s om zo je kennis met hen te delen. Je deinst niet terug voor ingewikkelde projecten. Deze zie jij alleen maar als uit uitdaging. Je werkt doorlopend aan klantcases (en hierdoor je klant echt leert kennen), maar toch ben je afwisselend bezig. Dit alles in een vrije en ontspannen werksfeer, met een team van gelijkgestemde. Binnen de development teams werken ze met o.a. PHP, Laravel, React, Node, Elastic, Amazon AWS, JIRA, Solid, Domain-driven-design, Doctrine, Redis, docker, Kubernetes, CI, PHP

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij in één van onze vier scrumteams. Met 30 ontwikkelaars werk jij aan de doorontwikkeling van ons core product. Ook werkt jouw team aan maatwerkoplossingen op aanvraag van de klant en op projectbasis. Wij vinden het erg belangrijk dat onze ontwikkelaars met plezier naar werk gaan. Een deel hiervan ligt uiteraard bij jezelf, als jij ontwikkelen niet leuk vindt, ben jij bij ons echt aan het verkeerde adres. Jouw team bestaat namelijk uit een groep gepassioneerde vakidioten die dit werk doen omdat dit eerst een hobby was! Daarnaast wordt er intern rekening gehouden met

Bekijk vacature »

Junior Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Samenwerken in een team van 10 collega's; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als startende IT-professional kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven.

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een PHP developer die affiniteit heeft met C++. Ben jij reeds afgestudeerd of heb je al een paar jaar ervaring? Lees snel verder en kijk of dit iets voor jou is! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen en herstructureren van het platform; Je werkt in teamverband en zelfstandig aan uitdagende projecten voor verschillende klanten; Softwareontwikkeling middels C# .NET; Je staat in contact met verschillende opdrachtgevers om de klantwensen te bespreken en deze vervolgens te ontwikkelen; Verbeteren van bedrijfsprocessen; Implementaties. Hier ga je werken Als .NET Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »
Soccertime website

soccertime website

06/11/2017 18:39:06
Quote Anchor link
ik ben bezig met een login systeem waar je onder andere een profielfoto kunt uploaden, ik heb verschillende methodes gezocht om dit te kunnen maken en zo kwam ik erachter dat het in principe mogelijk is om de foto te uploaden naar mijn mysql database, maar dat dit niet aan te raden is omdat de website dan slomer wordt. ik vond ook een manier waardoor de bestanden in een map op je server worden opgeslagen, enigste waar ik nu tegen aanloop is hoe kan ik zorgen dat elke foto die geupload wordt aan het juiste profiel wordt gelinkt door middel van de database dus dat er in de database bijv. staat profiel1.jpg onder het kopje foto en dan als ik het profiel wil laden er word gezocht naar profiel1.jpg en de foto wordt getoond
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 05:05:56
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/11/2017 18:55:54
Quote Anchor link
Opslaan op het file-system in een map is inderdaad het beste. Je kan dan ook heel makkelijk de foto's bijvoorbeeld opslaan op een aparte locatie.


Om op je vraag terug te komen. Je kan in de database prima de koppeling leggen tussen foto en profielID.
Gewoon een extra tabel in de database met fotos en daarin de de ID (PK;Auto incr.), filename, profileID.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

06/11/2017 19:14:51
Quote Anchor link
Of in de db gewoon een flag has_avatar ja/nee bij iemand zijn profiel.
Indien ja > hoest gewoon /images/avatar/<user id>.jpg (of png) of wat dan ook op.
Indien nee > toon standaard "geen profielfoto" afbeelding.

Hangt natuurlijk af van hoe e.e.a. georganiseerd is maar het lijkt mij niet echt nodig om hier op voorhand een aparte tabel voor te introduceren.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/11/2017 19:24:57
Quote Anchor link
Ik lees toch echt een profielfoto, en geen avatar. ;-)

Als het om foto's in een profiel gaat, zou het in mijn gedachte logisch zijn als men meerdere foto's kon uploaden. Vandaar mijn idee voor een aparte tabel. Maar goed, het ligt er echt aan wat je uiteindelijk wilt doen. En of iemand ook meerdere mag uploaden.
Gewijzigd op 06/11/2017 19:32:26 door - Ariën -
 
Soccertime website

soccertime website

06/11/2017 19:48:34
Quote Anchor link
iedereen mag maar 1 profielfoto tegelijk uploaden dus ik denk dat het dan het handigst is om te doen hoe thomas hierboven vermeld mocht het zo lukken alvast bedankt
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

06/11/2017 21:26:09
Quote Anchor link
Ik weet niet hoeveel gebruikers je verwacht, maar als dat er "een paar duizend" worden is het misschien handig om nu al aan een gelaagde structuur te denken. Linux doet niet zo heel moeilijk, maar op het moment dat je gaat FTP-en of zoiets is het meestal wel "fijn" als je niet al teveel bestanden in een map hebt. Je kunt dat op meerdere manier doen (voorbeeld: max 1000 foto's per map, het gaat om foto 2015.png):
- /foto/2/15.png
- /foto/2/2015.png
- /foto/002/015.png
- /foto/002/002015.png
- ...
 
Jan R

Jan R

07/11/2017 08:48:45
Quote Anchor link
Bij mij gaat het om niet zoveel foto's. Eveneens profiel. Ik gebruik gewoon als naam het id. Geen extra tabel nodig op deze manier. de foto's staan wel buiten de root

Jan
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

07/11/2017 13:13:53
Quote Anchor link
- Ariën - op 06/11/2017 19:24:57:
Ik lees toch echt een profielfoto, en geen avatar. ;-)

Potato, potahto.

EDIT: omdat profielfoto's waarschijnlijk erg vaak gaan terugkomen als content en het onderdeel is van de identiteit van een persoon loont het waarschijnlijk de moeite om dit apart te behandelen, los van standaard media in (andere) content. De controles om te bepalen of iemand een foto/avatar heeft moeten redelijk "lichtgewicht" zijn, je wilt niet elke keer dat je een (potentiële) profielfoto ophoest een file_exists() uitvoeren omdat dat een knetterdure operatie is. Beter is dan om die informatie in te bakken in profieldata met een simpele flag, en de bestandsnamen voor deze profielfoto's te standaardiseren.

Daarmee ontlast je de database met lastige vragen maar zit het inbegrepen in het ophalen van standaard profielinformatie en ontlast je het filesysteem door deze niet ook allerlei vragen te stellen over het aan- of afwezig zijn van bestanden.

Deze ontwerpbeslissing zorgt dus voor een efficiënte omgang met iets wat waarschijnlijk zeer vaak gebruikt gaat worden.
Gewijzigd op 07/11/2017 13:27:49 door Thomas van den Heuvel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.