foto's in apart scherm script

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

15/03/2004 22:29:00
Quote Anchor link
Hallo daar,

Hier is die beginner weer. Ik kreeg wel leuke handige tips, dus hier ook mijn volgende vraag. Wat is fout aan deze script:

<body onLoad="self.resizeTo(document.imgItemPic.width
+ 10, doncument.imgItemPic.height + 50)" marginheight="0"
marginwidth="0" leftmargin="0" topmargin="0">
<img src="pics/
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?= $picture ?>
border='0' name='imgItemPic'>

ik krijg steeds een foutmelding:
'document.imgItemPic.width' is leeg of geen object

Waar gaat dit over?

mvg,
Peter
 
PHP hulp

PHP hulp

03/05/2024 19:08:16
 
Mitch X

Mitch X

15/03/2004 22:34:00
Quote Anchor link
<body onLoad="self.resizeTo(document.imgItemPic.width
+ 10, do!cument.imgItemPic.height + 50)" marginheight="0"
marginwidth="0" leftmargin="0" topmargin="0">
<img src="pics/
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?= $picture ?>
border='0' name='imgItemPic'>

Stond een xtra N daar :) (op de plaats van het !)
 
Mitch X

Mitch X

15/03/2004 22:44:00
Quote Anchor link
Mss was dat een typfoutje maar probeer dit eens:
<img src="pics/eenbestaandplaatje.ext" border='0' name='imgItemPic'>

Dan kan het nooit leeg zijn ...
 

15/03/2004 23:12:00
Quote Anchor link
Dank je wel, Mitch. De "n" was de boosdoener... en dan te bedenken dat ik dat stuk wel 10 keer heb bekeken.

Maar goed, dat is het misschien wel.

Overigens is dit onderdeel van een aantal scripts en werkt het geheel nog niet, maar het begin is er.

Ah ja, misschien heb ik daar later nog wel vragen over.

iig beda(n)kt!

mvg,
Peter
 
Mitch X

Mitch X

15/03/2004 23:20:00
Quote Anchor link
We wachten al op je volgende vraag :)
 

15/03/2004 23:22:00
Quote Anchor link
nee joh, het is bedtijd
 
Mitch X

Mitch X

16/03/2004 00:01:00
Quote Anchor link
Nah ik ga nog ff door :)
 
Rick

Rick

16/03/2004 01:21:00
Quote Anchor link
same here :P

mag ik trouwens eventjes zeggen dat ik er een pesthekel aan heb als scripts je browservenster gaan resizen
gelukkig kan je dat bij echte browsers uitschakelen of werkt het helemaal niet ;)
 

16/03/2004 08:19:00
Quote Anchor link
Het gaat hier om nieuw te openen vensters waarin foto's uit een portfolio getoond moeten worden. Ik weet dat je foto's niet helemaal kunt beschermen op internet, maar je kan wel alles er aan doen om het te voorkomen. Het resizen is eigenlijk helemaal geen eis.
 
Rick

Rick

16/03/2004 12:04:00
Quote Anchor link
wat voor beveiliging zou het openen in een nieuw venster dan moeten bieden?
dat snap ik niet helemaal
en dat zou overigens het nog makkelijker maken imho (denk aan alt+print_screen)
 

16/03/2004 12:08:00
Quote Anchor link
hmmm, zit wat in... Overigens helpt het allemaal geen fluit. Dus ik denk dat de foto's geplaatst gaan worden in een kwalitatief "slechte" toestand.
 
Arend a

Arend a

16/03/2004 12:56:00
Quote Anchor link
Ik hang veel rond in fotografische nieuwsgroepen, dit is ook een veelvoorkomend onderwerp.

Als je niet wil dat je foto's gebruikt worden moet je ze niet plaatsen.

Als je het toch wilt voorkomen kan je verschillende dingen doen, alles heeft alleen gevolgen voor de kwaliteit.

Ik heb persoonlijk liever voor mijn non-profit foto's dat ze goed op internet staan en dat mensen er van kunnen genieten dan allemaal rottige dingen te maken die mensen weer gaan ontwijken.

Je moet jezelf afvragen: is de opoffering in kwaliteit de moeite waard? Is je copyright je zo veel waard? Zijn het zulke copyright gevoelige foto's?

Ik vind het zelf heel leuk zelfs wanneer mensen mijn foto's voor persoonlijk gebruik gebruiken, en 500x X formaat bij 72 DPI is voor elk fatsoenlijk druk of publicatie werk te min.

Je kan ook 'watermarks' plaatsen op je foto's, een naam, een logo. Zoek maar eens rond.

Uw wereldverbeteraar,

Adje
 

16/03/2004 14:04:00
Quote Anchor link
Ja, dat klopt. Het idee is om de foto's te verkopen.
Mijn vriendin doet op het moment de foto academie in amsterdam en wil daar van leven. Het is al niet zo ruim in de foto-wereld dus elke verkochte foto is er 1.

Ja, slechte kwaliteit is niet echt een goede reclame,
maar je bereikt wel dat de sfeer van een foto weergegeven wordt. En zij die echt geinterresseerd zijn, zien daar toch wel door heen.

mvg,
Peter

ps. een flinke tekst er door heen is wel een goed idee.
 
Rick

Rick

16/03/2004 14:49:00
Quote Anchor link
ik denk gewoon een watermark er doorheen doen, dat is het beste
want als jij er scheef doorheen jouw url laat zien dan komen ze echt wel bij jouw langs

gewoon met transparency van 50% een witte tekst er doorheen met www.de-site.nl ofzo
 
Arend a

Arend a

16/03/2004 17:25:00
Quote Anchor link
Even een andere overweging:

Wanneer ze ze wil verkopen zou ik geen watermarks doen. Je verknalt veelal een mooie compositie van een foto en zeker de sfeer.

In dat geval zijn je potentiele klanten niet mensen die ze proberen te stelen, maar per definitie op zoek zijn naar hi-res plaatjes en hiervoor op zoek zijn voor te betalen. (Immers, wanneer je ze wilt gebruiken en publiceren weet je dat je hier auteursrechten voor moet afkopen).

Enige risico zijn eikels die hem voor het web gebruiken, maar hier is zowiezo geen geld uit te halen als ze op boeventocht zijn, dus om de rest van potentiele klanten hiermee af te schikken?

Doe eens inspiratie op bij stockbureau's en andere fotograven. Betover mensen met een prachtige website, en geef ze geen koude douche van een verkrachtte potentiele topplaat.

http://www.juuldevries.com
http://www.fotowillem.com
 
Rick

Rick

16/03/2004 19:16:00
Quote Anchor link
die 2 websites die je nu net opnoemt zijn imho wat simpeltjes, wel mooi en strak maar zou nog wat bij mogen

zeker de eerste van de 2 lijkt onaf
er is geen duidelijk geheel en het menu hangt er maar los bij, die zou dus nog wel wat kunnen verbeteren.

en TS. als ik het zo zie dan plaatsen ze de gewone foto's erop maar op een lage resolutie
ik zou zelf eerder gaan voor een oplossing als
lage resolutie foto's gewoon plaatsen en hoge resolutie met watermerk
op plaatjes van die grootte kan je gewoon niet goed genoeg zien hoe het kan worden, als je een plaatje bekijkt die een ware resolutie van waarschijnlijk zo'n 30x groter heeft dan kan je dus niet eens in de verste verte de mooie details zien
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.