Foto's op vaste manier weergeven

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Davy Jansen

Davy Jansen

08/10/2007 20:25:00
Quote Anchor link
Hoe krijg ik dit vanuit het database klaar?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
-----+---------+---------+---------+---------+
Rij 1| foto  1 | foto  2 | foto  3 | foto  4 |
-----+---------+---------+---------+---------+
Rij 2| foto  1 | foto  2 |  geen   | foto  3 |
-----+---------+---------+---------+---------+
Rij 3| foto  1 | foto  2 |  geen   |  geen   |
-----+---------+---------+---------+---------+
Rij 4| foto  1 | foto  2 | foto  3 | foto  4 |
-----+---------+---------+---------+---------+
Rij 5| foto  1 |  geen   |  geen   | foto  4 |
-----+---------+---------+---------+---------+


En dat op de plek waar 'geen' staat, een leeg plaatje komt, wat nog gevult kan/gaat worden.

Hoe kan ik dat het beste opzetten, vanuit het database?

Alvast bedankt
-Chupskie
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Davy Jansen
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 08:55:46
 
- SanThe -

- SanThe -

08/10/2007 20:36:00
Quote Anchor link
Gebruik je wel een 'lege foto' op de plaats waar 'geen' staat? Anders schuift alles inderdaad op naar links.
 
Davy Jansen

Davy Jansen

08/10/2007 20:40:00
Quote Anchor link
Ja mijn opzet, is gewoon helemaal verkeerd. En ik heb geen idee, hoe ik de opzet beter kan maken. De uitwerking kan ik wel. Maar de opzet lukt niet?

Enige tips? ;)
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

08/10/2007 20:43:00
Quote Anchor link
gewoon voor waar een lege foto staat een blank.gif die transparant is en die dan even groot als de normale thumbs.. simpel..

oohja: op de php-hulp-manier meot het altijd moeilijk, sorry jongens
 
Davy Jansen

Davy Jansen

08/10/2007 21:16:00
Quote Anchor link
@RGN Tommy: Huh?

Ik bedoel de opzet vanuit het database.

Voor de duidelijkheid:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
-----+---------+---------+---------+---------+
Rij 1| foto  1 | foto  2 | foto  3 | foto  4 |
-----+---------+---------+---------+---------+
Rij 2| foto  1 | foto  2 |  geen   | foto  3 |
-----+---------+---------+---------+---------+
Rij 3| foto  1 | foto  2 |  geen   |  geen   |
-----+---------+---------+---------+---------+
Rij 4| foto  1 | foto  2 | foto  3 | foto  4 |
-----+---------+---------+---------+---------+
Rij 5| foto  1 |  geen   |  geen   | foto  4 |
-----+---------+---------+---------+---------+

En dat op de plek waar 'geen' staat een leeg plaatje, wat nog gevult kan/gaat worden.

Hoe kan ik dat het beste opzetten, vanuit het database?

Alvast bedankt
-Chupskie
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Davy Jansen
 
- SanThe -

- SanThe -

08/10/2007 21:24:00
Quote Anchor link
Stukje relevant script?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

08/10/2007 21:24:00
Quote Anchor link
Het hangt er sterk vanaf hoe je je foto's wilt organiseren. Maar bijvoorbeeld:

SELECT bestandsnaam
FROM tabelnaam
WHERE album_id = 2

Dan fetchen en op plekken waar je dit hebt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
    if (empty ($row['bestandsnaam'])) {
    // hier je placeholder image
    }
?>
 
Davy Jansen

Davy Jansen

08/10/2007 21:45:00
Quote Anchor link
Ik ben gelukkig al iets verder dan, de door jou opgegeven voorbeelden Jan. Mijn code: http://www.pastebin.be/5740

Het zet ze dus netjes in een tabel.
Maar eigenlijk wil ik dit (de meeste moeilijke/onmogelijke manier)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<table border=0 cellpadding=0 cellspacing=0>
 <tr>
   <td>hier query select * where foto =1 and rij =1</td>
   <td>hier query select * where foto =2 and rij =1</td>
   <td>hier query select * where foto =3 and rij =1</td>
   <td>hier query select * where foto =4 and rij =1</td>
  </tr>
 <tr>
   <td>hier query select * where foto =1 and rij =2</td>
   <td>hier query select * where foto =2 and rij =2</td>
   <td>hier query select * where foto =3 and rij =2</td>
   <td>hier query select * where foto =4 and rij =2</td>
  </tr>
 <tr>
   <td>hier query select * where foto =1 and rij =3</td>
   <td>hier query select * where foto =2 and rij =3</td>
   <td>hier query select * where foto =3 and rij =3</td>
   <td>hier query select * where foto =4 and rij =3</td>
  </tr>
</table>


Dus vaste plekken, waar de plaatjes dus moeten gaan komen.

Nu is het daarna alleen weergeven als er al een plaatje in staat op die plek. En anders een toe voeg knop op die plek, voor het toevoegen van een foto, op die aangeklikte plek. (Maar dat is allemaal het probleem niet.)

Het gaat om de bovenstaande indeling. met de query's.
Sorry, maar ik kan het echt niet duidelijker uitleggen.

Ik hoop dat jullie het snappen.
Of
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Davy Jansen
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

08/10/2007 21:47:00
Quote Anchor link
Dat is inderdaad een erg omslachtige manier. Het zou handiger zijn als je de posities waar de foto's moeten komen ook in je DB prakt. Je hebt maar twee integers nodig daarvoor.
 
Frank -

Frank -

08/10/2007 21:56:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
-----+---------+---------+---------+---------+
Rij 1| foto  1 | foto  2 | foto  3 | foto  4 |
-----+---------+---------+---------+---------+
Rij 2| foto  1 | foto  2 |  geen   | foto  3 |

Leg mij eens uit waarom foto 3 de ene keer in cel 3 moet komen en de andere keer in cel 4. Foto 3 lijkt mij de 3e foto te zijn die bij een gegeven hoort en die zet je dan logischerwijs in de 3e cel.

Wil jij een vaste sortering opgeven, dan zul je deze sort_order in de database moeten opslaan, in een aparte kolom.

Lege records opslaan, zoals Jan voorstelt, zou ik niet doen, dan kom je in de problemen op het moment dat je de presentatie gaat aanpassen.
 
- SanThe -

- SanThe -

08/10/2007 22:02:00
Quote Anchor link
Zoiets?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?php
for($r = 1; $r <= 3; $r++)
{

    echo '<tr>';
    for($f = 1; $f <= 4; $f++)
    {

        echo '<td>';
        $sql = "SELECT  * FROM ... WHERE foto = " . $f . " AND rij = " . $r;
        $result = mysql_query($sql);
        if($result)
        {

            if(mysql_num_rows() > 0)
            {

                $row = mysql_fetch_array($result);
                echo '<img src="' . $row['plaatje'] . '"/>';
            }

            else
            {
                echo '<img src="leegplaatje.gif"/>';
            }
        }

        else
        {
            // mysql_error()
        }
        echo '/td>';
    }

    echo '</tr>';
}

?>
 
Davy Jansen

Davy Jansen

08/10/2007 22:49:00
Quote Anchor link
@jan, i know, maar anders kon ik het niet uitleggen.

@pgFrank, dat is een foutje, dat moet 4 zijn natuurlijk. Ik wou alleen laten zien, dat er ook een lege plek tussen kan zitten. En dat dat per rij verschillend kan zijn.

@SanThe, ik ga het ff proberen.
 
Frank -

Frank -

08/10/2007 22:51:00
Quote Anchor link
Chupskie schreef op 08.10.2007 22:49:
Ik wou alleen laten zien, dat er ook een lege plek tussen kan zitten. En dat dat per rij verschillend kan zijn.
Dan zul je dus de locatie van de foto moeten opslaan, anders is dat nooit te bepalen. sort_order = 4 om bv. een foto in cel 4 te zetten.
 
Davy Jansen

Davy Jansen

08/10/2007 23:10:00
Quote Anchor link
@SanThe, dit is gewoon helemaal precies wat ik zocht.
Met een paar kleine aanpassingen, heb ik het helemaal naar mijn zin:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
for($r = 1; $r <= 5; $r++){

    echo '<tr>';
    for($f = 1; $f <= 4; $f++){

        echo '<td>';
        $sql = "SELECT * FROM radiusprojfotos WHERE projid = '".$idee."' AND nr = " . $f . " AND rij = " . $r;
        $result = mysql_query($sql) or die(mysql_error());
    $aantal = mysql_num_rows($result);

      echo " rij:".$r." -- nr:".$f."<br>";

            if($aantal > 0){
                $row = mysql_fetch_array($result);
                echo "<img src='projfotos/".$arre2['mapnaam']."/".$row['image']."'/ width=130><br><br>";
            }
else{
                echo '<img src="leegplaatje.gif"/><br><br>';
            }


        echo '</td>';
    }

    echo '</tr>';
}

?>


Dus.. super bedankt :D
Helemaal top. Ook de rest bedankt, voor jullie hulp.

-Chupskie
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Davy Jansen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.