foto's openen in dezelfde pagina

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bas

bas

03/08/2007 18:08:00
Quote Anchor link
Hoi,

ik zit met een probleempje (m'n php-kennis is erg laag..). Ik wil graag een pagina maken met een hele hoop thumbnails, en dat ik dan daaronder de foto te zien krijg ik die ik aanklik. Nu werk ik normaalgesproken met de pagina links "index.php?page=thumbs"

Maar als ik dat ga doen voor alle foto's, dan krijg ik wel heeeeel veel pagina;s. Is het niet mogelijk om dit eenvoudiger te doen? (bij sommige foto's moet er waarschijnlijk ook wat tekst geplaatst worden, deze hoeft niet bij de thumbnails te komen staan).

Alvast bedankt voor jullie hulp!

Bas
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 03:52:56
 
Tommy Masschelein

Tommy Masschelein

03/08/2007 18:53:00
Quote Anchor link
Hehe, dag Bas

Het zal het beste zijn dat je werkt met een javascriptje...

image.js
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
thumb_large(src) {
     document.getElementById('large_pic').src= src;
}


thumbs.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    echo '<img src="pic1_small.jpg" onclick="thumb_large(pic1_large.jpg)">';
?>


Niet getest maar het zou daarop moeten neerkomen...
 
Bo az

Bo az

03/08/2007 18:55:00
Quote Anchor link
Misschien is Lightbox 2 iets voor je?
 
Bas

bas

03/08/2007 20:00:00
Quote Anchor link
Hoi, dank jullie voor jullie snelle antwoorden. De optie Lightbox vind ik niet zo. Ik blijf liever gewoon de normale pagina zien.

@tommy, wat jij schrijft kan ik niet helemaal volgen... wat moet dat precies gaan doen?



Is het niet mogelijk met een database of zo? Er zullen namelijk nog regelmatig wat foto's toegevoegd worden.

De site word ongeveer op deze manier opgebouwd


-------------------------
header
--------------------------
wat introtekst
thumbnails
--------------------------
de grote foto
(met evt. wat tekst)
-------------------------
 
Tommy Masschelein

Tommy Masschelein

03/08/2007 20:06:00
Quote Anchor link
:) je kan het koppelen aan wat je wilt.
je voorziet ergens dit onder je thumbs :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<img src="" id="large_pic" />


mss iets vollediger dan maar :

Javascript :
thumb_to_large.js
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
thumb_large(src) {
     document.getElementById('large_pic').src= src;
}


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
require("header");
echo '<script LANGUAGE = "JavaScript" src="thumb_to_large.js"></script>';
//sql om pics op te halen
while($row = mysql_fetch_assoc($pics)) {
     echo '<img src="' . $pics['thumb'] . '" onclick="thumb_large(' . $pics['large'] . ')">';
}

echo '<img src="" id="large_pic" />';
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Tommy Masschelein
 
Remco S

Remco S

03/08/2007 20:48:00
Quote Anchor link
Wat Tommy Masschelein lijkt me het beste omdat je met Javascript het gemakelijkst kan doen.

En het is ook nog mogelijk met Javascript je Thumbnail te vergroten.
 
Bas

bas

07/08/2007 20:16:00
Quote Anchor link
Het is misschien erg, ik ben nu ff aan het vogelen, maar snap er werkelijk helemaal niets van (schaam, schaam...)

Ik dacht dat het me wel zou lukken, maar dus helemaal niet... volgens mij mis ik nog het 1 en ander.... ff de stappen voor zo ver ik het begrijp (den ik)

- ik heb foto's en maak daar de thumbs van
- ik heb de map "afbeeldingen"; daar staan de foto's in en in die map staat een mapje "thumbs" met natuurlijk de thumbnails.
- pagina gemaakt met daarin de thumbs geplaatst
- vervolgens een javascript-file maken met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
thumb_large(src) {
     document.getElementById('large_pic').src= src;
}


Daarna ben ik aan het vogelen geweest, maar kom ik echt geen stap verder :-(

Zou je me nog wat verder op weg kunnen/willen helpen. Ik wil het namelijk erg graag leren...

Alvast bedankt voor de moeite!

Bas
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door bas
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

07/08/2007 21:59:00
Quote Anchor link
Je hoeft helemaal geen JavaScript te gebruiken. Je hebt deze structuur zei je:

-------------------------
header
--------------------------
wat introtekst
thumbnails
--------------------------
de grote foto
(met evt. wat tekst)
-------------------------

Als je nu de links op de thumbnails zo maakt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a href="?foto=plaatje1.jpg"><img src="thumb1.jpg"></a>

Dan blijf je na een klik op de thumbnail op dezelfde pagina. Er is alleen nu een variabele beschikbaar, $_GET['foto'] die de waarde 'plaatje1.jpg' bevat. Als je deze waarde uitleest kun je het bijbehorende plaatje onderin tonen.

Edit:
Ik heb even een voorbeeldpagina voor je gemaakt, met de source eronder. Pagina met thumbs en 1 big pic
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Bas

bas

08/08/2007 07:11:00
Quote Anchor link
:-)

dat ziet er goed uit, dat is precies wat ik bedoelde.

Maar is het nu ook mogelijk om bij sommige grote foto's nog eventueel een beschrijving te zetten?

Verder zie ik in het script dit staan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
'show_source.php'


wat staat daar dan in?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door bas
 
Bas

bas

10/08/2007 21:28:00
Quote Anchor link
Ik ben inmiddels een beetje aan het testen, en krijg het ook werkend. Hartelijk dank hiervoor!!!

Maar is het ook nog mogelijk om dan meteen naar de groto foto te gaan? Als ik zo bv 30 foto's op een bladzijde heb staan, moet ik iedere keer naar beneden scrollen om de vergroting te zien. Kan ie niet meteen naar de grote foto onderop de bladzijde gaan?

Alvast bedankt!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.