foto's verkleinen bij upload

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Danny just me

danny just me

12/01/2006 03:17:00
Quote Anchor link
tja ik weet het niet...
ik heb al een hoop geprobeerd maar wil niet echt geweldig lukken.
de bedoeling is het volgende.
ik wil iedere foto die word geplaatst op de server verkleinen tot het formaat:
width="127" height="175"
echter zonder dat het plaatje word vervorm.
nu heb ik al verschillende manieren geprobeerd dit in onderstaande code te proppen echter zonder (goed) resultaat.
ik wil hem het liefst in onderstaande code verwerken omdat het geheel van de totale scripts van de website geheel op elkaar werkt.
Hier in onderstaande code kan ik het wel (proberen ) te plaatsen zonder dat het de rest van de website beinvloed.
Maar wie o wie heeft de oplossing??
het moet kunnen voor zowel jpg als gif formaten.
alvast bedankt.


/code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
<?php
require "header.php";
$sitepad = "1/";
$sql = "SELECT * FROM Categorie, Categorie_per_Artikel, Artikel WHERE Artikel.ARTIKEL_ID=Categorie_per_Artikel.ARTIKEL_ID AND Categorie.CATEGORIE_ID=Categorie_per_Artikel.CATEGORIE_ID AND Categorie_per_Artikel.CATEGORIE_ID=".$_GET["catid"];
$zoek = $_POST["zoek"];

if ($zoek) {

       $sql = "SELECT * FROM Artikel WHERE Naam LIKE '%$zoek%'";

}


$resultaat  = mysql_query($sql); // voer SQL code uit
if (mysql_num_rows($resultaat) > 0) {
        if ($zoek) {
                echo "Gezocht op <b>$zoek</b><p>";
        }
else {
                //echo "Categorie: ".$_GET["catnaam"]."<br><p>";
        }
        echo "<table height=30 table border=0 cellpadding=0 cellspacing=30>";
                while ($rij = mysql_fetch_array($resultaat)) {
        $artikelid = $rij["ARTIKEL_ID"];
        echo "<tr>";
          echo "<td><a href=\"zoek.php?artikelid=$artikelid\">[Terug]<BR></a>&nbsp;<B>".$rij["Naam"]."</td>";
        echo "<td><b>".$rij["Omschrijving"]."</td>";
        echo "<td><b>";
        $sql = "SELECT * FROM Afbeelding WHERE ARTIKEL_ID=".$rij["ARTIKEL_ID"];
                $afbeeldingen = mysql_query($sql);
                if (mysql_num_rows($afbeeldingen) > 0) {
                        while ($afb_rij = mysql_fetch_array($afbeeldingen)) {
                                        $bestandsnaam = $sitepad.$afb_rij["AFBEELDING_ID"].$afb_rij["Bestandstype"];
                                        echo "<img src=\"$bestandsnaam\">&nbsp;";
      
 //  echo "<img border="0" src=\"$bestandsnaam\" width="235" height="180">";

                                }
                }
else {
                echo "Sorry momenteel geen foto.";

                }

        echo "</td></tr>";


        }

        echo "</table><BR><BR><BR><BR><BR><BR><BR>";
echo "<br><br>";
}
else {
        echo "Er zijn geen personen die hieraan voldoen";
}


require "footer.php";
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 05:15:56
 
Eris -

Eris -

12/01/2006 09:41:00
 
Danny just me

danny just me

12/01/2006 11:40:00
Quote Anchor link
jawel had ik al gezien, maar ik krijg hem dus niet in bovenstaande code ingevoegd.
en het probleem ios dat hij in de code verwerkt moet worden hierboven, en daar kom ik dus niet uit
 
Danny just me

danny just me

13/01/2006 17:25:00
Quote Anchor link
HEB HEM UITEINDELIJK GEVONDEN.
DIT IS HEM DAN

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
  $sql
= "SELECT * FROM Afbeelding WHERE ARTIKEL_ID=" . $rij["ARTIKEL_ID"];
  $afbeeldingen = mysql_query($sql);
  if (mysql_num_rows($afbeeldingen) > 0) {
      while ($afb_rij = mysql_fetch_array($afbeeldingen)) {
          $bestandsnaam = $sitepad . $afb_rij["AFBEELDING_ID"] . $afb_rij["Bestandstype"];
          //DIT IS DE COMBI DIE IK ZOCHT
          echo "<img border=0 width=200 height=200;img src=\"$bestandsnaam\">";
      }
  }
else {
      echo "Sorry momenteel geen foto.";
?>
Gewijzigd op 13/01/2006 17:29:00 door danny just me
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

13/01/2006 17:31:00
Quote Anchor link
Mooi dat het opgelost is.

Een oproep aan iedereen die hier vragen met code post:
Haal hem aub even door PHP code formatter heen voordat je hier de hele pagina uit elkaar trekt.
 
Danny just me

danny just me

13/01/2006 17:37:00
Quote Anchor link
sorry zal eraan denken,,,
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.