Foto's verkleinen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Cloud Engineer

Ben jij een ervaren Cloud Engineer die complexe omgevingen kan overzien en wil je graag in vaste dienst werken bij een professioneel en kleinschalig bedrijf waar je een belangrijke rol kan spelen? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen specialistische IT monitoring software die we als SaaS oplossing verkopen aan grote bedrijven in Europa en de VS. We zijn een Nederlands bedrijf met een goede sfeer en met grote waardering voor de persoonlijke inbreng en kwaliteiten van onze medewerkers. Wij zoeken een ervaren Cloud Engineer met academisch denkniveau die verantwoordelijk wordt voor het beheer van de cloud infrastructuur voor onze Europese klanten.

Bekijk vacature »

Java Developer bij een jonge groeiende organisatie

Bedrijfsomschrijving Vind jij het als Java developer ook zo belangrijk dat een bedrijf je de ruimte en tijd geeft voor persoonlijke ontwikkeling? Dan zit je hier helemaal goed. Deze jonge organisatie is opgericht in 2018 en is ondertussen uitgegroeid tot een club van ongeveer 30 medewerkers. Het gaat hier om een echte Java club, die vrijheid en verantwoordelijkheid erg belangrijk vinden. Het bedrijf heeft een informele sfeer en de teams zijn erg hecht met elkaar. Ze delen graag de kennis en ervaringen met anderen, maar vinden andermans mening ook zeer belangrijk. De organisatie zet zich in voor ontwikkeling en besteed

Bekijk vacature »

Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterd

Functieomschrijving Voor de Politie zijn wij opzoek naar een Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterdam. De politieorganisatie heeft jaarlijks te maken met een aanzienlijk aantal politiemedewerkers die vanwege mentale overbelasting niet of beperkt inzetbaar zijn. De Blauwe Haven Rotterdam ondersteunt deze politiemedewerkers in hun herstel en re-integratieproces. De huidige digitale systemen van de Politie bieden onvoldoende ondersteuning in het herstel- en re-integratieproces van politiemedewerkers. Zowel voor de politiemedewerkers als voor de organisatie. Politiemedewerkers worden buitengesloten, waardoor zij eigen regie verliezen. Begeleiders kunnen de voortgang van de medewerkers niet goed monitoren. Management beschikt niet over de mogelijkheid trends te signaleren

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een organisatie waar je samen met een team werkt aan iets moois en waar je naast hard werken ook hard kunt lachen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Voor een informeel IT-bedrijf in omgeving Wassenaar zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Core developer wordt jij onderdeel van ons team met drie breed ontwikkelde software engineers en een flexibele schil met zes ervaren freelancers. Jij gaat mee in de visie van onze organisatie om als IoT partner in deze branche specifieke markt “het” platform te blijven innoveren en deze ook steeds slimmer te maken. Wij hopen dan ook zeker dit in de toekomst te kunnen realiseren met bijvoorbeeld Artificial Intelligence. De architectuur van ons platform is opgemaakt uit een deel eigen protocol, een interface laag en een laag welke de protocollen van derde partijen vertaald naar het eigen

Bekijk vacature »

Junior/medior Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij als ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor veel van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van maatwerk features en applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. Jij als full stack developer zult dus

Bekijk vacature »

Starter/junior PHP developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een junior PHP developer om het team te versterken. Als back-end developer bouw je de enterprise software die hun bedrijf helpt bij haar primaire processen. Afhankelijk van de omvang van het project werk je in een klein team aan een project. Ze hebben dagelijkse stand-ups en elke twee weken een scrumsessie, begeleid door de Scrum Master, waar je je ideeën kunt presenteren en samen met de Product Owner kunt werken aan het beste product. Ze vertrouwen enorm op hun eigen bedrijfssoftware. Dit geeft hun een groot voordeel ten opzichte van hun concurrentie. Zo

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript Developer Webapplicaties

Bedrijfsomschrijving Voor deze organisatie ben ik op zoek naar een getalenteerde Fullstack JavaScript Developer. Ze is een snelgroeiend software development agency dat zich richt op het ontwikkelen van moderne webapplicaties en complexe systemen voor haar klanten. Ze is gevestigd onder de rook van Utrecht en heeft als doel om tot de top van de Nederlandse agencies te behoren. Deze organisatie maakt softwareoplossingen voor verschillende soorten bedrijven. Innovatie staat hoog in het vaandel en je zult dus met nieuwe technieken aan de slag gaan. Ze hebben klanten in vele branches zitten, zoals retail, finance, gezondheid en onderwijs. De diverse klanten zorgen

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Leidinggevend Full Stack Developer

Hé jij, nieuwe Pinkcuber! Ga aan de slag bij Pinkcube, online leverancier van promotieartikelen! Een innovatieve organisatie waar extra stappen zetten voor klanten de normaalste zaak van de wereld is. Ambitieus zijn we ook. ‘Naoberschap’ staat bij Pinkcube hoog in het vaandel; we helpen elkaar en iedereen is welkom. Pinkcube is Great Place to Work Certified, erkend leerbedrijf, maatschappelijk betrokken partner van stichting Present en partner van CliniClowns. En misschien wel jouw nieuwe werkgever. Wij zoeken namelijk een enthousiaste: Leidinggevend Full Stack Developer (40 uur, medior/senior) Ben jij klaar om baanbrekende ideeën tot leven te brengen en deel uit te

Bekijk vacature »

Fullstack Developer TOTO

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Fullstack Developer TOTO. Thanks to your efforts, complex business critical applications are always running smoothly. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Fullstack Developer you score by: Taking ownership of the development cycle of an application in a large scale, high availability, geo redundant landscape Coaching your peer developers and safeguarding code quality Integrating the application with other components of the system using the available API’s Managing

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie The position we have for you As a .NET developer you will work for one of our customers active in the High Tech Industry. Our customers are mainly located in the Eindhoven area. We are very selective when it comes to the projects we accept and therefore only focus on innovative and complex projects. Because our customers are mainly specialized in machine construction, you often work close to the machines. Our team currently consists of Embedded engineers, IOT developers and Cloud engineers. We mainly work on Microsoft projects where WPF, UWP, .NET Core and Microsoft Azure are used. Eisen

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van dashboards, webapplicaties en apps voor de eigen IOT-oplossingen. Samen met een vooruitstrevend team van ontwikkelaars en engineers krijgen jullie de opdracht om de sensoren in de apparatuur te scannen en vervolgens de data om te zetten in belangrijke inzichten voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Heb jij ideeën over nieuwe technieken die jullie kunnen implementeren? Hier wordt echt naar je geluisterd en gekeken of jouw idee daadwerkelijk ingezet kan worden; Je gaat aan de slag met de

Bekijk vacature »

Back-End Developer in Laravel / PHP

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP Laravel Developer voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Voor een enthousiast team die zich graag bezig houdt met softwareontwikkeling zijn wij op zoek naar versterking. Je werkt in een klein ontwikkelteam en bent zeer betrokken bij alle aspecten van de softwareoplossingen. Van het ontwerpen tot de oplevering. Binnen deze functie ga je aan de slag met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je krijgt veel te maken met koppelingen naar systemen en de verzoeken van de klant. Je komt terecht in een team, waarbij

Bekijk vacature »
Remy Brokke

Remy Brokke

24/06/2007 16:24:00
Quote Anchor link
Goedendag ik heb een fotoalbum gemaakt waarbij hij automatisch een thumb maakt en de foto verkleint. Daarvoor gebruik ik de volgende functie:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
<?php
//functie voor het maken van een thumb
    /*
        Auteur: ME Wieringa
        Email: [email protected]

        This function creates a JPG formatted thumb.

        sourcePath:        Path of original image (this can be a GIF, PNG or JPG)
        thumbPath:        Path where thumb should be stored (this path should ALWAYS end with .jpg)
        thumbWidth:        Prefered width of the thumb (0 = relative to its height)
        thumbHeight:    Prefered height of the thumb (0 = relative to its width)
        quality:        The quality percentage of the created thumb.
    */

    function createThumb($sourcePath, $thumbPath, $thumbWidth = 140, $thumbHeight = 105, $quality = 100)
    {

        $sourceExtention = strtolower(array_pop(split("[.]", $sourcePath)));

        if(strcasecmp($sourceExtention, "gif") === 0)
        {

            $sourceData = imagecreatefromgif($sourcePath);
        }

        elseif(strcasecmp($sourceExtention, "png") === 0)
        {

            $sourceData = imagecreatefrompng($sourcePath);
        }

        elseif((strcasecmp($sourceExtention, "jpg") === 0) || (strcasecmp($sourceExtention, "jpeg") === 0))
        {

            $sourceData = imagecreatefromjpeg($sourcePath);
        }

        else
        {
            return false;
        }


        if($sourceData)
        {

            $sourceWidth = imagesx($sourceData);
            $sourceHeight = imagesy($sourceData);

            if($thumbWidth > 0)
            {

                if($thumbHeight === 0)
                {

                    $thumbHeight = round($sourceHeight * ($thumbWidth / $sourceWidth));
                }
            }

            elseif($thumbHeight > 0)
            {

                $thumbWidth = round($sourceWidth * ($thumbHeight / $sourceHeight));
            }

            else // No scaling
            {
                $thumbHeight = $sourceHeight;
                $thumbWidth = $sourceWidth;
            }


            $thumbData = imagecreatetruecolor($thumbWidth, $thumbHeight);

            if(imagecopyresampled($thumbData, $sourceData, 0, 0, 0, 0, $thumbWidth, $thumbHeight, $sourceWidth, $sourceHeight))
            {

                if(imagejpeg($thumbData, $thumbPath, $quality))
                {

                    Imagedestroy($sourceData);
                }

                else
                {
                    return false;
                }
            }

            else
            {
                return false;
            }


            return true;
        }
    }


//functie voor het maken van een FOTO VOOR FOTOALBUM!!!
    /*
        Auteur: ME Wieringa
        Email: [email protected]

        This function creates a JPG formatted foto.

        sourcePath:        Path of original image (this can be a GIF, PNG or JPG)
        thumbPath:        Path where thumb should be stored (this path should ALWAYS end with .jpg)
        thumbWidth:        Prefered width of the thumb (0 = relative to its height)
        thumbHeight:    Prefered height of the thumb (0 = relative to its width)
        quality:        The quality percentage of the created thumb.
    */

    function createFoto($sourcePath, $thumbPath, $thumbWidth = 480, $thumbHeight = 0, $quality = 100)
    {

        $sourceExtention = strtolower(array_pop(split("[.]", $sourcePath)));

        if(strcasecmp($sourceExtention, "gif") === 0)
        {

            $sourceData = imagecreatefromgif($sourcePath);
        }

        elseif(strcasecmp($sourceExtention, "png") === 0)
        {

            $sourceData = imagecreatefrompng($sourcePath);
        }

        elseif((strcasecmp($sourceExtention, "jpg") === 0) || (strcasecmp($sourceExtention, "jpeg") === 0))
        {

            $sourceData = imagecreatefromjpeg($sourcePath);
        }

        else
        {
            return false;
        }


        if($sourceData)
        {

            $sourceWidth = imagesx($sourceData);
            $sourceHeight = imagesy($sourceData);

            if($thumbWidth > 0)
            {

                if($thumbHeight === 0)
                {

                    $thumbHeight = round($sourceHeight * ($thumbWidth / $sourceWidth));
                }
            }

            elseif($thumbHeight > 0)
            {

                $thumbWidth = round($sourceWidth * ($thumbHeight / $sourceHeight));
            }

            else // No scaling
            {
                $thumbHeight = $sourceHeight;
                $thumbWidth = $sourceWidth;
            }


            $thumbData = imagecreatetruecolor($thumbWidth, $thumbHeight);

            if(imagecopyresampled($thumbData, $sourceData, 0, 0, 0, 0, $thumbWidth, $thumbHeight, $sourceWidth, $sourceHeight))
            {

                if(imagejpeg($thumbData, $thumbPath, $quality))
                {

                    Imagedestroy($sourceData);
                }

                else
                {
                    return false;
                }
            }

            else
            {
                return false;
            }


            return true;
        }
    }


?>


Maar als ik deze foto probeer te verkleinen of in iedergeval toe te voegen krijg ik de volgende error:

Fatal error: Allowed memory size of 20971520 bytes exhausted (tried to allocate 10368 bytes) in /home/brokke/domains/michelbrokke.nl/public_html/incl_functions.php on line 82

Dit kun je ook hier zien.

Om de foto te verkleinen en dan weer te laten zien doe ik zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php                $newurl = "thumbs/".$row['id'].".jpg";
                $maakthumb = createThumb($row['url'], $newurl);

                if(!isset($maakthumb))
                  {

                    echo "Thumb wordt niet aangemaakt!";
                    exit;
                  }


                echo "<td><a href=\"".$_SERVER['PHP_SELF']."?foto=".$row['id']."\"><img src=\"".$newurl."\" border=\"0\" style=\"border: 1px solid #000000;\" alt=\"&copy; Michel Brokke\" /></a></td>";
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 23:54:31
 
PHP Newbie

PHP Newbie

24/06/2007 16:40:00
Quote Anchor link
En wat is nu je vraag?

Het geheugen zit gewoon vol...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door PHP Newbie
 
Remy Brokke

Remy Brokke

24/06/2007 16:53:00
Quote Anchor link
Hoe kan ik dit repareren dat hij de plaatjes wel verkleint. http://qdig.sourceforge.net/Support/AllowedMemorySize

Hier staat dus dat ik in de php.ini file de Memory size moet opschroeven. Maar ik kan niet in de file omdat ik webhosting huur. Is er een andere oplossing? :)
 
PHP Newbie

PHP Newbie

24/06/2007 17:10:00
Quote Anchor link
Het geheugen van de webserver zit vol! De server moet gereboot worden...
 
Alfred -

Alfred -

24/06/2007 17:16:00
Quote Anchor link
Je kan je foto's misschien ook eens internet vriendelijk maken. 2.6 MB voor een foto is alles behalve, en helemaal niet verwonderlijk dat je server dat niet aankan.
 
PHP Newbie

PHP Newbie

24/06/2007 17:19:00
Quote Anchor link
Rafael schreef op 24.06.2007 17:16:
Je kan je foto's misschien ook eens internet vriendelijk maken. 2.6 MB voor een foto is alles behalve, en helemaal niet verwonderlijk dat je server dat niet aankan.


1. Hij wil ze waarschijnlijk niet voor niets verkleinen
2. Dit is ongeveer een tiende van het geheugen
3. Waarom zit er zo ongelofelijk weinig geheugen in die server...
 
Remy Brokke

Remy Brokke

24/06/2007 17:29:00
Quote Anchor link
Er is al een mail richting de host! Het probleem is dat mijn broer dus morgen voor een half jaar naar Zuid-Afrika gaat en hij dus wel graag snel die foto's er op wilt. Gelukkig snapt hij al hoe hij foto's moet uploaden op de FTP en dan het het juiste adres kan vinden om hem te laten verkleinen en toe te voegen! ;)
 
PHP Newbie

PHP Newbie

24/06/2007 17:33:00
Quote Anchor link
Gebruik anders even het foto album script van Arjan, dat is een pracht ding.

Edit:

Alhoewel, dat script zal waarschijnlijk hetzelfde probleem geven. Ik denk dat softwarematig verkleinen de best optie is.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door PHP Newbie
 
Alfred -

Alfred -

24/06/2007 17:33:00
Quote Anchor link
PHP Newbie schreef op 24.06.2007 17:19:
1. Hij wil ze waarschijnlijk niet voor niets verkleinen
2. Dit is ongeveer een tiende van het geheugen
3. Waarom zit er zo ongelofelijk weinig geheugen in die server...


En zijn site is de enige die geheugen vraagt? Right. Als hij de optie zou hebben, zou ik de foto's iig verkleinen voor je ze upload. Bespaart je nog meer tijd, een doorsnee foto programma is sneller dan de GD library, en niet te vergeten de upload tijd.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Alfred -
 
Remy Brokke

Remy Brokke

24/06/2007 17:43:00
Quote Anchor link
PHP Newbie schreef op 24.06.2007 17:33:
Gebruik anders even het foto album script van Arjan, dat is een pracht ding.

Edit:

Alhoewel, dat script zal waarschijnlijk hetzelfde probleem geven. Ik denk dat softwarematig verkleinen de best optie is.


Ik denk dat je deze bedoeld?

http://www.phphulp.nl/php/scripts/9/668/

Als ik geen mail krijg van mijn host dan instaleer ik die wel. Ziet er erg goed uit inderdaad! :)
 
Danny K

Danny K

24/06/2007 17:49:00
Quote Anchor link
PHP Newbie schreef op 24.06.2007 17:10:
Het geheugen van de webserver zit vol! De server moet gereboot worden...


Dit is niet het geval. Bij PHP in een Linux omgeving kan je een memory limit opgeven. Dit is hier gewoon ingesteld. Je kunt gewoon aan de hosting provider vragen of ze zo vriendelijk willen zijn, om dit voor je te verhogen.
 
PHP Newbie

PHP Newbie

24/06/2007 17:52:00
Quote Anchor link
Danny Koppel schreef op 24.06.2007 17:49:
PHP Newbie schreef op 24.06.2007 17:10:
Het geheugen van de webserver zit vol! De server moet gereboot worden...


Dit is niet het geval. Bij PHP in een Linux omgeving kan je een memory limit opgeven. Dit is hier gewoon ingesteld. Je kunt gewoon aan de hosting provider vragen of ze zo vriendelijk willen zijn, om dit voor je te verhogen.



Het ligt hier niet aan de geheugen limit. Er staat namelijk:

Allowed memory size of 20971520 bytes exhausted

Terwijl de afbeelding zo'n 10 keer kleiner is.
 
Remy Brokke

Remy Brokke

26/06/2007 13:50:00
Quote Anchor link
Ik heb inmiddels een mail gestuurd en ik kreeg dit terug:

Quote:
Max file upload size staat momenteel op 10MB. Dat zou voldoende moeten zijn om
foto's te uploaden via het script.

Met vriendelijke groet,


Ik heb inmiddels het script van Arjan geinstaleerd. Klik

Ben ik nou zo dom? Of is mijn host nou zo dom? Want ik snap er helemaal niks meer van.
 
PHP Newbie

PHP Newbie

26/06/2007 15:45:00
Quote Anchor link
Het foto's uploaden is het probleem niet. Het bewerken (verkleinen) dat vergt te veel..
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.