Fout bij insert

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Daan Vee

Daan Vee

10/09/2016 16:05:42
Quote Anchor link
Ik heb de volgende tabel:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
CREATE TABLE `users` (
  `userID` int(11) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
  `displayname` varchar(200) NOT NULL,
  `username` varchar(200) NOT NULL,
  `password` varchar(200) NOT NULL,
  `registratiedatum` int(10) NOT NULL,
  `rights` int(1) NOT NULL,
  `del` int(1) DEFAULT NULL,
   PRIMARY KEY (userID)
)


Ik geef de volgende code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$add_user
= mysql_query("INSERT INTO users (userID, displayname, username, password, rights, registratiedatum) VALUES ('', '".$displayname."', '".$username."', '".$password."', '1', '".$registratiedatum."')") or die (mysql_error());
?>


En dan gaat het mis, ik krijg de volgende melding:
Incorrect integer value: '' for column 'userID' at row 1

Wat gaat er mis?
Gewijzigd op 10/09/2016 16:07:24 door Daan Vee
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 05:44:00
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/09/2016 16:12:02
Quote Anchor link
Of je laat het veld gewoon weg uit je INSERT-query. MySQL geeft er immers toch een unieke waarde aan.

PS: Stap over op PDO of MySQLi.
 
Daan Vee

Daan Vee

10/09/2016 16:40:09
Quote Anchor link
Thanks werkt!
Nog een vraag: hoe kan ik ervoor zorgen dat 'del' standaard op 0 staat als het bij de insert niet wordt ingevuld?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

10/09/2016 17:24:09
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
ALTER TABLE users CHANGE `del` `del` INT(1) NOT NULL DEFAULT '0';
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.