Fout in automatische mail verzenden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Els Pijnen

els Pijnen

09/12/2008 12:39:00
Quote Anchor link
Hoi, Met onderstaande code wil ik via de server een automatische mail verzenden als er iemand jarig is. de code werkte goed totdat ik dit stukje code ertussen typte:<tr><td>"<font face=arial size=2> $list['naam'] </font></td><tr>.
Wat doe ik fout?


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
<?php

mysql_connect("localhost","root","usbw");
mysql_select_db("verjaardag") or die ("Niet gelukt");
$datum = date('d-m');

$result = mysql_query("SELECT * FROM kalender WHERE gbdatum = '$datum'");

if( mysql_num_rows( $result ) != 0 )
{


    while ( $list = mysql_fetch_array($result))
    {


        $leeftijd = date('Y') - $list['gbjaar'];

   echo 'Vandaag is <b>'.$list['naam'].' '.$list['achternaam'].'</b> jarig, Hartelijk gefeliciteerd<br>';
$to = '[email protected]'; // The email address you want notifiactaions sent to
$subject = 'Bezoekers ip'; // What do you want the subject line of notifications to be?

// PHP Script By Dave Lauderdale
// Published at: www.digi-dl.com


$visitorSpecs =
"<hr size=2 width=300 align=left>".
"<b>Visitor IP address:</b> ".$_SERVER['REMOTE_ADDR'].
"<br>".
"<b>Visitor system specs:</b> ".$_SERVER['HTTP_USER_AGENT'].
"<br>";

$headers = "Content-type: text/html \nFrom: [email protected]";

$body = "<body>
<br>
<table cellspacing=1 cellpadding=2 align=center>
<tr>
<td>
<b><font face=arial size=2>Website visitors IP address and system specs:</font></b>
</td></tr>
<tr><td><font face=arial size=2> $list['naam'] </font></td><tr>
<tr>
<td>
<font face=arial size=2> "
.$visitorSpecs." </font>
</td></tr></table>
</body>"
;

mail($to,$subject,$body,$headers);
    }
}

else
{
    echo 'Vandaag is niemand jarig';
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Els Pijnen
 
PHP hulp

PHP hulp

02/05/2024 03:31:28
 
Yorick17

yorick17

09/12/2008 12:41:00
Quote Anchor link
als je dit op de dag zelf wil doen moet je crojobs gebruiken
 
Els Pijnen

els Pijnen

09/12/2008 12:45:00
Quote Anchor link
Hoi, ja dat weet ik, maar de code werkt niet zitten fouten in.
 
Ferluci

Ferluci

09/12/2008 12:45:00
Quote Anchor link
Op regel 40 in jouw code staat een " tussen de <td> en de <font>, deze moet je weghalen. Bovendien moet je de variabele uit de regel even buiten de quotes halen, zoals je dat ook op andere plaatsen doet.

Als je je error reporting aan had staan dan had je deze fout waarschijnlijk zelf ontdekt. Zet daarom tijdens het ontwikkelen altijde error reporting aan via

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', 1);
?>


Gr.
 
Yorick17

yorick17

09/12/2008 12:47:00
Quote Anchor link
of in php.ini
 
Els Pijnen

els Pijnen

09/12/2008 13:02:00
Quote Anchor link
Hoi, Heb de "weg gehaald maar krijg nog steeds een foutmelding: Parse error: syntax error, unexpected T_VARIABLE in /home/skosstem/domains/skosstempel.nl/public_html/verjaardagmailen1.php on line 39

Sorry krijg het zelf niet opgelost.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door els Pijnen
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

09/12/2008 13:05:00
Quote Anchor link
Ik snap er nu niks van.

Waar is de code die je momenteel gebruikt dan?

De bovenstaande?

Waarom de ene variabele wel buiten quotes en de andere niet?
 
- SanThe -

- SanThe -

09/12/2008 13:11:00
Quote Anchor link
Dennis Mertens schreef op 09.12.2008 13:05:
Ik snap er nu niks van.

Waar is de code die je momenteel gebruikt dan?

De bovenstaande?

Waarom de ene variabele wel buiten quotes en de andere niet?


Aanvulling: En waarom heb je geen html-dubbele quotes?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
Els Pijnen

els Pijnen

09/12/2008 13:26:00
Quote Anchor link
Sorry, Het is gelukt. dit is de code die ik heb veranderd;<tr><td><font face=arial size=2>".$list[naam]."</font></td><tr>

Bedankt voor de jullie hulp.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.