fout in error funtie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Arthur Heijmen

Arthur Heijmen

21/03/2013 20:46:23
Quote Anchor link
Ik heb hier een Upload script, waar mee bezoekers een foto kunnen insturen.
Alles werkt, op de error functie na.

De function (geenfoto) werkt wel, maar de rest wordt niet gecontroleerd.
Deze funties slaat hij over en verplaatst de foto, en plaats de naam in de database.
Ik zit er al twee dagen achter te zoeken, maar kan het niet vinden.
Misschien zie ik iets over het hoofd, wat iemand anders wel ziet.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
<?php  

include ('connect.php');

    $config['map'] = 'album/';

    function
geenfoto($naam) {
        if(empty($naam)) {
            error('Je heb geen foto geselecteert.');
        }
    }
    
    function
inzender($inzender) {
        if(empty($inzender)) {
            error('Je heb geen naam ingevuld.');
        }
    }
    
    function
email($email) {
        if(empty($email)) {
            error('Je heb geen email ingevuld.');
        }
    }

    function
plaats($plaats) {
        if(empty($plaats)) {
            error('Je heb geen plaats ingevuld.');
        }
    }

    function
naam_afbeelding($naam_afbeelding) {
        if(empty($naam_afbeelding)) {
            error('Je heb geen naam van de afbeelding ingevuld.');
        }
    }

    function
text_foto($text_foto) {
        if(empty($text_foto)) {
            error('Je heb geen tekst ingevuld.');
        }
    }    
    function
upload_size($size, $maxm = '10240000') {
        if($size > $maxm) {
            error('Je file is te groot.');
        }
    }
    
    function
error($error, $exit = true) {
        echo $error;
        
        if($exit) {
            exit;
        }
    }


    if(isset($_POST['uploaden'])) {
        geenfoto($_FILES['upload']['name']);
        upload_size($_FILES['upload']['size']);
        
        
        //Start naam maken
        $date = date('H-i-s-d-m-Y');
              
        $i = $date;  
        $ext = '.jpg';
          
        while(true) {
            if(!file_exists($i . $ext)) {
                $naam = $i . $ext;            
                break;
            }

                
            $i++;
        }

        //Eind naam maken
    $tmpName = $_FILES['upload']['tmp_name'];
        
    list($width, $height, $type, $attr) = getimagesize($tmpName);

           if($width>1024 || $height>1024)
           {

                 print "te groot";
           }

           elseif($width<599 || $height<599)
           {

                 print "te klein";
           }

           else
           {
        
        move_uploaded_file($_FILES['upload']['tmp_name'], $config['map'] . $naam);
        
        //--------------- inside
         $naam_foto = $naam;
           $inzender = $_POST['inzender'];
             $text_foto = $_POST['text_foto'];
                 $email = $_POST['email'];
                   $plaats = $_POST['plaats'];
                     $naam_afbeelding = $_POST['naam_afbeelding'];
              
                   $query = mysql_query("INSERT INTO fotoalbum (naam_foto, inzender, text_foto, email, plaats, naam_afbeelding, datum) VALUES ('".mysql_real_escape_string($naam_foto)."','".mysql_real_escape_string($inzender)."', '".mysql_real_escape_string($text_foto)."', '".mysql_real_escape_string($email)."', '".mysql_real_escape_string($plaats)."', '".mysql_real_escape_string($naam_afbeelding)."', NOW())");
                  
                      echo "Je foto  ";
                       echo $naam_foto ;
                        echo " is geupload<br />en db is bij gewerkt<br /><br />";
                            
        //--------------- inside
        echo '<br />Je foto is geupload als : '; echo $naam;
        echo '<br /><br /><center>Klik <a href="javascript:history.go(-2);">hier</a> om terug te gaan.</center><br /><br />';
    }
    }
else {
?>

<link rel="stylesheet" type="text/css" href="opmaak.css" />
<p class="padding">  
<form method="post" enctype="multipart/form-data" name="upload">
<input type="file" name="upload" id="upload"><br /><br />
<input type="text" name="inzender"> - naam<br /><br />
<input type="text" name="email"> - email<br /><br />
<input type="text" name="plaats"> - plaats<br /><br />
<input type="text" name="naam_afbeelding"> - naam_afbeelding<br /><br />
<textarea name="text_foto" cols="60" rows="15"></textarea><br /><br />
<input type="submit" name="uploaden" value="uploaden"><br /><br />
</form></p><br /><center>Klik <a href="javascript:history.go(-1);">hier</a> om terug te gaan.</center><br /><br />
<?php
}
?>


Arthur
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 05:25:04
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/03/2013 21:03:57
Quote Anchor link
Wat houdt je tegen om te debuggen? Gewoon stap voor stap een echo plaatsen per statement, en zo kan je uiteindelijk achterhalen wat wel en wat weer niet wordt uitgevoerd.
 
- SanThe -

- SanThe -

21/03/2013 21:21:19
Quote Anchor link
Arthur Heijmen op 21/03/2013 20:46:23:
De function (geenfoto) werkt wel, maar de rest wordt niet gecontroleerd.


Dat is ook de enige die je aanroept.
 
Arthur Heijmen

Arthur Heijmen

21/03/2013 22:30:15
Quote Anchor link
- SanThe - op 21/03/2013 21:21:19:
Arthur Heijmen op 21/03/2013 20:46:23:
De function (geenfoto) werkt wel, maar de rest wordt niet gecontroleerd.


Dat is ook de enige die je aanroept.


Oke bedank,
had ik niet in de gaten
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.