Fout in query

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Peter Kroonenburg

Peter Kroonenburg

03/03/2020 09:46:27
Quote Anchor link
Hallo,

Wat doe ik fout in onderstaande query?

Ik heb tabel instal met 1 record en tabel instal_temp met ook 1 record.
Ik wil het record uit instal_temp toevoegen aan tabel instal

Met het onderstaande query kom ik in een oneindige lus waarbij telkens een record wordt toegevoegd.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php    
$sql
= "INSERT INTO instal SELECT * FROM instal_temp ";
$rs_sql = mysqli_query($verbinding,$sql) or die(mysqli_error($verbinding));
?>


Edit:
Titel ontcaps'd en de code tussen code-tags geplaatst.
Zie ook de opmaakcodes in de Veelgestelde Vragen.
Gewijzigd op 03/03/2020 10:32:07 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 16:36:42
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/03/2020 10:07:01
Quote Anchor link
Mis je niet iets van een WHERE conditie?
Ik heb ook nooit gehoord van een oneindige lus in MySQL, maar misschien is het wel handig om je velden ook even te benoemen.

Stiekem ben ik ook benieuwd wat het verschil tussen 'install' en 'install_temp' is. Er bestaat ook een speciale TEMPORARY TABLE in MySQL die zichzelf kan legen. Misschien is dit een idee? maar het ligt wel aan wat je precies wilt bereiken.

https://www.mysqltutorial.org/mysql-temporary-table/
Gewijzigd op 03/03/2020 10:34:46 door - Ariën -
 
Peter van Kroonenburg

Peter van Kroonenburg

03/03/2020 11:28:03
Quote Anchor link
Ik heb de query aangepast met velden


$sql="INSERT INTO instal (instal_id,omschr,naam,inhoud,actief,accept_wijziging,beschrijving,school_id)
SELECT (instal_id,omschr,naam,inhoud,actief,accept_wijziging,beschrijving,school_id)
FROM instal_temp ";


krijg nu deze foutmelding: Operand should contain 1 column(s)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/03/2020 11:36:08
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.