fout in query

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Stefan H

stefan H

29/11/2013 12:28:47
Quote Anchor link
Weet iemand wat de fout is in deze query ik kom er niet uit

krijg de error 1241

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
SELECT userid, fname, lname, compname, country, proffesion, profimage, compwebsite FROM members WHERE userid <>'23' AND (compname LIKE '%Bakk%' OR userid=25,24 OR compname LIKE'%recht%' OR email LIKE '%bakk%' ) ORDER BY rand() LIMIT 0,2
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 15:40:26
 
- SanThe -

- SanThe -

29/11/2013 12:58:07
Quote Anchor link
Zal hier wel fout gaan: OR userid=25,24 OR
 
Stefan H

stefan H

29/11/2013 13:07:08
Quote Anchor link
Deze ids komen uit een array hoe zou ik deze dan in een query moeten verwerken ? Heb je een idee ?
 
- SanThe -

- SanThe -

29/11/2013 13:09:10
Quote Anchor link
OR userid IN (25,24) OR
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

29/11/2013 13:22:00
Quote Anchor link
Als userid een INT is, moeten hier geen qoutes om bij: userid <>'23'

ook mist er een spatie bij: LIKE'%recht%' (denk ik, weet niet zeker of het uitmaakt)
 
Stefan H

stefan H

29/11/2013 13:22:06
Quote Anchor link
bedankt dit is inderdaad de oplossing voor dit gedeelte maar heb nu nog een gedeelte
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
SELECT userid, fname, lname, compname, country, proffesion, profimage, compwebsite FROM members WHERE userid <>'23' AND userid NOT IN (24) AND (compname LIKE '%Bakk%' OR userid IN(25) OR compname LIKE'%recht%' OR email LIKE '%bakk%' ) ORDER BY rand() LIMIT 0,1
?>

maar ik krijg toch 24 als resultaat userid NOT IN (24)

hoe kan ik zorgen dat userid NOT IN uitgesloten word ?

Toevoeging op 29/11/2013 13:24:23:

excuses ik zat verkeerd te kijken het werkt wel bedankt
 
Ivo P

Ivo P

29/11/2013 14:30:55
Quote Anchor link
wat kan schelen, is zo hier en daar eens op <enter> te drukken.
Je query wordt overzichtelijker, en als er een foutmelding is, bevat die een regelnummer dat niet altijd 1 is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
SELECT userid, fname, lname, compname, country, proffesion, profimage, compwebsite
FROM members
WHERE userid <>'23'
  AND userid NOT IN (24)
  AND ( compname LIKE '%Bakk%'
        OR userid IN(25)
        OR compname LIKE'%recht%'
        OR email LIKE '%bakk%'
      )
ORDER BY rand()
LIMIT 0,1


Toevoeging op 29/11/2013 14:32:23:

eventueel kun je ook nog de kolomnamen in het select stuk onder elkaar plaatsen.

nb: proffesion wordt meestal met 1 f en 2 ss geschreven.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.