Fout in script, lijn 14.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Miniejjj

Miniejjj

07/01/2008 15:32:00
Quote Anchor link
Ik heb een foutmelding in een script waarbij ik de fout niet kan zien.
Quote:
Parse error: syntax error, unexpected T_STRING, expecting ',' or ';' in /home/timeisland/domains/timeislands.gratishosted.nl/public_html/showall.php on line 14


Script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?
include("config.php");

$sql = "SELECT username, totallevel FROM users ORDER BY totallevel DESC LIMIT 0,20 ";


$res = mysql_query($sql);


if (mysql_num_rows($res) >= 1)
{

while ($row = mysql_fetch_array($res))
{

echo "<a href="profiel.php?page=".$row[username].""><b>".$row[totallevel]."</b></a><br>"
}
}

?>


Kan iemand helpen? ( vast wel :) )

Alvast bedankt.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Miniejjj
 
PHP hulp

PHP hulp

02/05/2024 20:07:34
 
- wes  -

- wes -

07/01/2008 15:33:00
Quote Anchor link
kijk nou eens naar de kleurtjes

kom op zeg
 
Miniejjj

Miniejjj

07/01/2008 15:34:00
Quote Anchor link
Ik zag het net zelf ook ;) Heb het geprobeerd te veranderen, maar het is nog niet gelukt.

Trouwens, ik zie de kleurtjes pas als ik het hier neerzet...
 
Jacco Engel

Jacco Engel

07/01/2008 15:35:00
Quote Anchor link
"<a href='profiel.php?page=".$row[username]."'><b>".$row[totallevel]."</b></a><br>"

Voorgekauwd asjeblieft
 
Paul K

Paul K

07/01/2008 15:38:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
include("config.php");
$sql = "SELECT username, totallevel FROM users ORDER BY totallevel DESC LIMIT 0,20 ";
$res = mysql_query($sql);
if (mysql_num_rows($res) >= 1){
    while ($row = mysql_fetch_array($res)){
        echo "<a href='profiel.php?page=".$row['username']."'><b>".$row['totallevel']."</b></a><br>";
    }
}

?>

1. Let erop dat je geen shorttags gebruikt
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<? maar volledig [code]<?php
2
. Script duidelijk met inspringen
3. Sluit een opdracht af met ; zoals bij echo daar moet je niet vergeten aan het einde ; te zetten
[edit]
:
o Jacco was me voor
[/edit]
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Paul K
 
Jacco Engel

Jacco Engel

07/01/2008 15:41:00
Quote Anchor link
Verder zou ik mn quotes andersom doen

echo '<a href="profiel.php?page='.$row['username'].'"><b>'.$row['totallevel'].'</b></a><br>';
 
Miniejjj

Miniejjj

07/01/2008 15:55:00
Quote Anchor link
Oke bedankt, maar nu wil ik er ook een nummer voor hebben, het wordt namelijk een highscore lijst. Ik had ergens ooit wel eens $i++ gezien ofzo, dus dacht ik laat ik dat erin verwerken. Maar nu krijg ik de foutmelding:

Quote:
Parse error: syntax error, unexpected T_INC in /home/timeisland/domains/timeislands.gratishosted.nl/public_html/showall.php on line 43

Geen idee wat het betekent.
<style type="text/css">
<!--

a:link {
color:black;
text-decoration: none;
}

a:hover{

}

a:visited {
color: black;
text-decoration: none;
}



-->

</style>







Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
include("config.php");

$sql = "SELECT username, totallevel FROM users ORDER BY totallevel DESC LIMIT 0,20 ";


$res = mysql_query($sql);
$i = 1;
if (mysql_num_rows($res) >= 1)
{

while ($row = mysql_fetch_array($res))
{

echo '<a href="profiel.php?page='.$row['username'].'">'.$i.' - '.$row['username'].'<b>'.$row['totallevel'].'</b></a><br>';
i++;
}
}

?>


Trouwens, ik heb een CSS erbij gedaan, zo kan je nog zien welke regel het is ;). Ik kan nu ook even kijken naar de kleuren :|

Edit: Ik heb een $ vergeten :o
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Miniejjj
 
Jacco Engel

Jacco Engel

07/01/2008 15:58:00
Quote Anchor link
 
Joren de Wit

Joren de Wit

07/01/2008 16:04:00
Quote Anchor link
Quote:
(...) het wordt namelijk een highscore lijst
Dat klinkt mij als een genummerde lijst in de oren. Dus dat wordt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<ol>
    <li>Eerste</li>
    <li>Tweede</li>
    <li>Etc...</li>
</ol>

Je hebt in dit geval dus helemaal geen tellertje in PHP nodig. Bovendien is dit ook veel makkelijker te stylen dan de manier die je nu gebruikt.

ps. Nog een tip: controleer altijd of je query wel gelukt is. En zo niet, zorg dan dat er een nette foutmelding gegeven wordt!
 
Frank -

Frank -

07/01/2008 16:17:00
Quote Anchor link
Miniejjj schreef op 07.01.2008 15:34:
Trouwens, ik zie de kleurtjes pas als ik het hier neerzet...
Dan heb je een hele bijzondere vorm van kleurenblindheid of je gebruikt geen fatsoenlijke editor om php te schrijven...

Eclipse PDT kost niks, er is dus niet 1 reden te bedenken om het niet te gebruiken. Voor kleurenblindheid heb ik geen (gratis) oplossing in huis.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.