fout in script. window.open

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bas

Bas

23/09/2005 22:03:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb ergens een script gevonden dat een heel mooi fotoboek vormt. Dit werkt perfect in Internet explorer, maar zodra ik de pagina in firefox open gaat het mis. als je op een plaatje klikt gebeurt er niks.

Wat doe ik fout? heeft het iets te maken met window.open in laatzien?

hier mijn script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
//LET OP!!! Hier moet je de directory invullen waar je foto's staan
//vergeet niet de "/" op het einde
//deze directory gaat uit van het pad waar je file staat. Ook geen
//leading "/" gebruiken dus.


$dir = 'images/';
$dir2 = 'klein/';

//inhoud van de directory ophalen
$handle = opendir($dir);
while ($file = readdir($handle))
{

        if($file == '.' || $file == '..')
                continue;
        else
                $result_array[]=$file;
}

closedir($handle);
?>


<center>
Wacht tot alle fototjes geladen zijn....<br>
</center>
<script language="JavaScript">
<!--
function laatZien(fotonr, hoogte, breedte, src)
{
foto = window.open('','','menubar=no,toolbar=no');
foto.resizeTo(breedte,hoogte);
foto.document.write("<html><head><title>Foto - " + fotonr + "</title></head><body leftmargin='0' topmargin='0'>");
foto.document.write("<center><img src=" + src + fotonr + "><center><br>");
foto.document.write("<center><font face='Arial, Helvetica, sans-serif' size='2'>.::<a href='JavaScript:window.close();'> Sluit venster </a>::.</font></center>");
foto.document.write("</body></html>");
}
!-->
</script>
</head>

<style>
body
{
font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;
font-size: 12px;
color: #000000;
background-color: #FFFFFF
}
span
{
font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;
font-size: 12px;
font-weight: bold;
color: #CC6633
}
a:link { color: #000000; font-size: 12px }
a:visited { color: #31928C; font-size: 12px }
a:active { color: #CCFFCC; font-size: 12px }
a:hover { color: #CC3333; font-size: 12px }
</style>

<body>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
<?php
//aantal rijen en kolommen in stellen. De dir waar je je foto's moet in zetten heet "foto". Deze index.php moet
//één directory hoger staan :-)
//Wil je dat wijzigen, dan moet je niet vergeten het stukje JavaScript hier boven ook te wijzigen.
//ik had de tabellen ook vanaf hier willen configgen, maar dat zijn slechts 3 regels dus dat
//doe je zelf maar :-P

$rows = 4;
$cols = 5;
//pagina nummer ophalen, indien geen pagina nummer op 0 zetten
if(isset($_GET['page']))
{

        $page = $_GET['page'];
}

else
{
        $page = 0;
}

//totaal aantal foto's, om het aantal pagina's uit te rekenen
$num_pics = count($result_array);
//wat vars en andere rommel om de juiste pagina's en array's door te lopen
$cells = $rows * $cols;
$pages = ceil($num_pics / ($rows * $cols));
$num_pages = $pages - 1;
$output = array();
$slices = array();
$push = 0;
$showpage = $page + 1;

//array vullen met waarden voor de slice om afbeeldingen per pagina weer te geven
for($k=0;$k<$pages;$k++)
{

        array_push($slices, $push);
        $push = $push + $cells;
}


//lusje om te kijken op welke pagina we zijn en vervolgens de goede set afbeeldingen uit $result_array halen

for($k=0;$k<$pages;$k++)
{

        if($page == key($slices))
        {

                $output = array_slice($result_array, current($slices), $cells);
        }

        next($slices);
}

reset($output);

//afbeelden van afbeeldingen
print "<center>\n<table width='*' border='1' bordercolor='#000000' cellspacing='0' cellpadding='2'>\n";
for($i=0;$i<$rows;$i++)
{

        print "\t<tr>\n";
        for($j=0;$j<$cols;$j++)
        {

                if(current($output) != false)
                {

                        $pic = current($output);
                        $size = getimagesize($dir.$pic);
                        $height_button = $size[1] + 70;
                        $value = current($output);
                        print "\t\t<td width='100' height='100' align=center>\n\t\t\t<a href=JavaScript:laatZien('$value',$height_button,$size[0],'$dir');>\n\t\t\t\t<img width='100' height='100' border='0' src='$dir2$value'>\n\t\t\t</a>\n\t\t</td>\n\n";
                        next($output);
                }

                else
                {
                        print "\t\t<td width='100' height='100' align='center'>&nbsp;</td>\n";
                }
        }

        print "\t</tr>\n";
}


//hier worden de prev en next knopjes gemaakt.
$ref = $_SERVER['PHP_SELF'];
print "</table>\n";
        if($num_pages == '0')
        {

                print "<span>[ </span>";
                print "vorige";
                print "<span> ] </span>";
                print "<span> [ </span>";
                print "volgende";
                print "<span> ]</span>";
        }

        elseif(($page == '0')||($page == ''))
        {

                // geen previous knopje, begin pagina index.php?page=0
                $next = $page + 1;
                print "<span>[ </span>";
                print "vorige";
                print "<span> ] </span>";
                $page_link = 1;
                for($k=0;$k<$pages;$k++)
                {

                        if($k == $page)
                        {

                                print "$page_link&nbsp;";
                        }

                        else
                        {
                                print "<a href='$ref?page=$k'>$page_link</a>&nbsp;";
                        }

                        $page_link++;
                }

                print "<span> [ </span>";
                print "<a href='$ref?page=$next'>volgende</a>";
                print "<span> ]</span>";
        }

        elseif($page == $num_pages)
        {

                // geen next knopje, $pages = maximum
                $prev = $page - 1;
                print "<span>[ </span>";
                print "<a href='$ref?page=$prev'>vorige</a>";
                print "<span> ] </span>";
                $page_link = 1;
                for($k=0;$k<$pages;$k++)
                {

                        if($k == $page)
                        {

                                print "$page_link&nbsp;";
                        }

                        else
                        {
                                print "<a href='$ref?page=$k'>$page_link</a>&nbsp;";
                        }

                        $page_link++;
                }

                print "<span> [ </span>";
                print "volgende";
                print "<span> ]</span>";
        }

        else
        {

                // de rest, pagina's in het midden, 2 knopjes
                $next = $page + 1;
                $prev = $page - 1;
                print "<span>[ </span>";
                print "<a href='$ref?page=$prev'>vorige</a>";
                print "<span> ] </span>";
                $page_link = 1;
                for($k=0;$k<$pages;$k++)
                {

                        if($k == $page)
                        {

                                print "$page_link&nbsp;";
                        }

                        else
                        {
                                print "<a href='$ref?page=$k'>$page_link</a>&nbsp;";
                        }

                        $page_link++;
                }

                print "<span> [ </span>";
                print "<a href='$ref?page=$next'>volgende</a>";
                print "<span> ]</span>";
        }

//pagina nummer afbeelden, dit kan je er nog uit slopen of ergens anders neerkwakken
print "<br><br>";
print "Pagina: $showpage van $pages";
?>

</center>
</body>
</html>
Gewijzigd op 24/09/2005 10:55:00 door Bas
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 09:47:41
 
Bas

Bas

24/09/2005 10:56:00
Quote Anchor link
is er niemand die er even naar wil kijken? het is waarschijnlijk heel simpel...
 
Han eev

Han eev

24/09/2005 11:26:00
Quote Anchor link
Wat voor error geeft het
 
Bas

Bas

24/09/2005 11:31:00
Quote Anchor link
het geeft geen error, het reageert gewoon niet bij het klikken. zie voor voorbeeld http://www.wyger.nl/usr/wegfeest/middag/index.php

ik hoop dat je kunt helpen
 
Remco van Arkelen

Remco van Arkelen

24/09/2005 11:39:00
Quote Anchor link
FireFox beschikt over een heel mooie javascript-console waarin duidelijk staat aangegeven wat er fout gaat. Je vindt de console onder het menu "Extra"->"Javascript Console".

Fout: syntax error
Bronbestand: http://www.wyger.nl/usr/wegfeest/middag/index.php
Regel: 32, Kolom: 3
Broncode:
!-->

--------

Fout: laatZien is not defined
Bronbestand: javascript:laatZien('001.jpg',550,640,'images/');
Regel: 1
 
Bas

Bas

24/09/2005 11:42:00
Quote Anchor link
thanx
 
Bas

Bas

24/09/2005 12:00:00
Quote Anchor link
ik heb het opgelost, er stonder ergens verloren <!-- en !-->. die heb ik verwijdert, en het werkt

bedankt voor alle hulp
 
Remco van Arkelen

Remco van Arkelen

24/09/2005 12:12:00
Quote Anchor link
De <!-- is goed, maar die !--> moet je veranderen in -->, dan zal het wel goed gaan.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.