Fout op css volgens w3c

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jan R

Jan R

15/01/2024 09:41:46
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
.nosize {
    width: auto;
}
table:has(td.volgnr) {
    counter-reset: sortabletablescope;
}
table td.volgnr::before{
    content: counter(sortabletablescope);
    counter-increment: sortabletablescope;
}


Ik krijg de fout
Quote:
Error: Parse Error.
At line 2193, column 20

Maar zie niet waarom lijn 2193 is table:has(td.volgnr) {

Iemand inzicht?

Jan

ps kunnen we in codeblokken een startlijnnummer meegeven?
Gewijzigd op 15/01/2024 09:53:24 door Jan R
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 18:41:48
 
Ad Fundum

Ad Fundum

15/01/2024 12:59:14
Quote Anchor link
has() staat standaard uitgeschakeld op Firefox, ik moest het apart aanzetten in de about:config
layout.css.has-selector.enabled

Overigens geen idee waarom de CSS validator hem niet pakt. Weet je zeker dat het regelnummer klopt?
Volgens MDN accepteert has() alleen relatieve selectors of een lijst daarvan. td.volgnr is een geldige selector, had ook kunnen beginnen met een > of een + selector. Even verder zoeken nog.

Toevoeging op 16/01/2024 11:26:25:

Even getest, has() werkt prima:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<!DOCTYPE html>
<html>
<head><style> div:has(p.test) { background: red; } </style></head>
<body><div><p class="test">This is a paragraph.</p></div></body>
</html>

Ik krijg die error ook via de validator op https://jigsaw.w3.org/css-validator/validator
Het kan zijn dat het nog niet in de validator zit, omdat has() pas net is gestandaardiseerd. "Newly available" in baseline 2023, volgens MDN:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/CSS/:has

Anders heb ik er op het moment geen verklaring voor.

P.S.: De link heb ik met opzet in code tags omdat het niet werkt op PHPHulp.nl met url-tags vanwege de dubbele punt in de URL.
Gewijzigd op 16/01/2024 11:30:44 door Ad Fundum
 
Jan R

Jan R

16/01/2024 22:58:03
Quote Anchor link
Héél zeker. :)
Ik heb dus een ticket geopend bij w3
 
Ad Fundum

Ad Fundum

17/01/2024 09:28:54
Quote Anchor link
Goede actie, meteen doorpakken!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.