fout uit een boek

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Reinhout

reinhout

13/05/2007 14:29:00
Quote Anchor link
ik ben bezig met mijn eerste php-boek en daarin staat hetvolgende scriptje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
Ini_set('display_errors', 1); // 0 = uit, 1 = aan
Error_reporting(E_ALL);
$db = mysql_connect("db.onlinetutorials.be","systeem","*******") or die("verbinding mislukt");
mysql_select_db("systeem",$db);
$tut_SQL="SELECT * FROM tut ORDER BY tut_datetime DESC";
$tut_result=mysql_query($tut_SQL);

while($tut=mysql_fetch_array($news_result)){
?>

<html>
<table width="400" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0" align="center">
  <tr>
    <td>
      <span class="kleiner"><?php echo $tut['tut_datetime'] ?></span><br>
      <b><?php echo $tut['tut_header'] ?></b>
    </td>
  </tr>
  <tr>
    <td>
      <span class="kleiner"><?php echo $tut['tut_main'] ?></span>
    </td>
  </tr>
  <tr>
    <td>
      <hr width="400" size="1" noshade>
    </td>
  </tr>
</table>
<?php
}
mysql_close();
?>

ik krijg de volgende fout als ik het script uitvoer:
Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /storage/mijndomein/users/070658/public/sites/www.onlinetutorials.be/tutorials/connect.php on line 8

ik heb 3x gekeken en het is exact dezelfde code als in het boek. Geen idee wat ik misdaan heb of wat de schrijver misdaan heeft.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Reinhout
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 07:04:40
 
Ponzi

Ponzi

13/05/2007 14:46:00
Quote Anchor link
$news_result bestaat nergens? Volgens mij moet je dat vervangen door $tut_result ;-) !
 
JvG G

JvG G

13/05/2007 14:47:00
Quote Anchor link
Haal even je wachtwoord uit je script ;) beetje slordig als er ook bij staat waar dat we de database kunnen vinden
 
Reinhout

reinhout

13/05/2007 14:53:00
Quote Anchor link
@Jeroen: ik heb nog te veel vertrouwen in jullie goedaardigheid maar wees gerust, ik heb er al een ander wachtwoord opzitten

@Ponzi: :$:$:$:$:$:$:$:$:$:$:$:$:$:$:$:$:$:$:$:$:$:$
Je merkt al metteen dat het mijn eerste creatie is en dan kan ik het nog niet juist aanpassen naar de voorbeelden van het boek
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door reinhout
 
Ponzi

Ponzi

13/05/2007 14:56:00
Quote Anchor link
@ Reinhout: heb je mijn oplossing nu al geprobeerd?
 
Reinhout

reinhout

13/05/2007 14:57:00
Quote Anchor link
zie vorige post :$
 
Ponzi

Ponzi

13/05/2007 14:58:00
Quote Anchor link
Ah, ok :-) ! Fijn dat het werkt nu.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.