Fout: unexpected T_ELSE

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior/senior PHP ontwikkelaar E-commerce

Functie Het software development team bestaat momenteel 5 scrum teams . Ieder team heeft een eigen SCRUM Master en eigen tester. Zij werken voornamelijk in PHP en met hun eigen geschreven framework wat Symfony based is . Jij bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor het interne softwaresysteem en alle projecten die daar omheen lopen. Alles wat jij ontwikkelt, wordt direct toegepast en uitgerold (wereldwijd). Dit maakt jouw werk tastbaar en uitdagend! Een greep uit jouw werkzaamheden: Toevoegen en ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten Logistieke software ontwikkelen voor intern gebruik Tientallen gigabytes aan data inzichtelijk maken Altijd op zoek gaan naar

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Software developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een Software developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP),

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET developer

Functieomschrijving We zijn op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur voor een moderne werkgever in de regio Prinsenbeek. Als programmeur zal je bezig zijn met het ontwikkelen van op maat gemaakte webapplicaties voor verschillende klanten, waarbij je ervoor zorgt dat complexe processen zo goed mogelijk worden ondersteund. Je takenpakket omvat onder andere: Werken met databases en dataopslagoplossingen, implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens, evenals het schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen. Het ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties. Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen. Het schrijven van hoogwaardige en herbruikbare codes.

Bekijk vacature »

Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij komt terecht binnen een informeel team waarin je verantwoordelijk bent voor de backend systemen voor grote klanten als Ziggo en KPN. Als Medior Java developer werk je in teamverband en soms individueel. Gedurende de werkweek zal je veelvuldig sparren met je collega’s voor een goede implementatie van de software. Ben jij een echte Java developer? Ben je geïnteresseerd in de nieuwste technieken en de laatste ontwikkelingen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Eisen Wat wordt er van jou verwacht? • Minimaal HBO/WO denk- en werkniveau; • Analytisch sterk, open

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Roosendaal, ontwikkel je als PHP Developer niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het continu inspelen op nieuwe trends en ontwikkelingen m.b.t software development. Naast het bouwen van webapplicaties, ontwikkelen zij ook webshops en websites voor gave opdrachtgevers! Wat ga je doen? Het schrijven van schone en efficiënte codes volgens het Symfony framework; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het Symfony framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de

Bekijk vacature »

Microsoft Acess Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Software Developer, en komen de volgende kennisgebieden jou niet vreemd voor: MS Acces, C# & SQL? Vind jij het daarnaast leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een bijzondere branche? Lees dan snel verder! Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je aan de slag met het door ontwikkelen van de interne software. Zij maken gebruik van een CRM, wat door de hele organisatie gebruikt wordt. Andere taken: Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen; Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen; Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties; Deelnemen aan overleggen met het development team; Bij interesse is er de mogelijkheid om junioren te gaan begeleiden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van dashboards, webapplicaties en apps voor de eigen IOT-oplossingen. Samen met een vooruitstrevend team van ontwikkelaars en engineers krijgen jullie de opdracht om de sensoren in de apparatuur te scannen en vervolgens de data om te zetten in belangrijke inzichten voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Heb jij ideeën over nieuwe technieken die jullie kunnen implementeren? Hier wordt echt naar je geluisterd en gekeken of jouw idee daadwerkelijk ingezet kan worden; Je gaat aan de slag met de

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 25 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Front-end Developer! Als Front-end Developer binnen dit softwarebedrijf ga je de frontends voor zowel je eigen interne projecten als die voor klanten opzetten, onderhouden en uitbreiden. Je zet ideeën om naar mooie successen voor de klanten. Dat is in een notendop wat je gaat doen! Wat kun je verwachten? Je werkt aan de doorontwikkeling van bestaande maatwerkapplicaties. Bijvoorbeeld wanneer de klant de applicatie wil uitbreiden met een nieuwe feature; Samen met het team van backenders en desginers zet je nieuwe ideeën van klanten om naar mooie oplossingen; Je werkt met verschillende frameworks.

Bekijk vacature »

Front-End Developer

As a Front-End Developer at Coolblue you improve the user-friendliness of our webshop for millions of customers. How do I become a Front-End Developer at Coolblue? As a Front-End Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present these within the team. You also take pride in your work and welcome any feedback. Would you like to become a Front-End Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een ontwikkelteam met 15 developers en twee testers. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor financiële applicaties met meer dan 50.000 gebruikers. Een deel van het team is verantwoordelijk voor de webapplicaties van deze organisatie. Ook zijn er twee app ontwikkelaars werkzaam in het team die zich focussen op de mobiele applicatie. Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag met de webapplicaties van deze organisatie. Hierbij maak jij o.a. gebruik van C# .NET, ASP.NET, T-SQL, Angular en TypeScript. De nadruk van jouw functie ligt wel op de backend van de applicatie. Wat jouw functie

Bekijk vacature »

Ervaren PHP developer gezocht!

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Medior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »
 - Diov  -

- Diov -

09/04/2012 19:57:25
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
<?php
# We zetten dit volledig bovenaan

    # errors weergeven

    ini_set('display_errors',1); // 1 == aan , 0 == uit
    error_reporting(E_ALL | E_STRICT);

    # sql debug
    define('DEBUG_MODE',true);  // true == aan, false == uit

    # functie voor sql debug

    function showSQLError($sql,$error,$text='Error')
    {

        if (DEBUG_MODE)
        {

            return  '<pre>Error: ' . $error . '<br />' . $sql . '</pre>';
        }

        else
        {
            return $text;
        }
    }
  
$email = $_POST['email']; // Voor de functie
function checkemail($email)
{

    // Kijk of er een @ in zit, zo nee false
    if(!stristr($email, '@'))
    {

        return false;
    }

    $email_split = explode("@", $email);
    // Er mag slecht één @ inzitten dus het array moet 2 records tellen
    if(count($email_split) != 2)
    {

        return false;
    }

    $email_user = $email_split[0];
    $email_host = $email_split[1];
    // Kijk of er MX-servers zijn, zo nee false
    if(!getmxrr($email_host, $var))
    {

        return false;
    }

    // Kijk of het usergedeelte okee is, zo nee false
    if(!preg_match("/^[0-9a-z]([-_.~]?[0-9a-z])*$/i", $email_user))
    {

        return false;
    }

    return true;
}



if($_SERVER['REQUEST_METHOD']=="POST") {
      if(checkemail($email) == TRUE)
      {

          if (filter_var($_POST['email'], FILTER_VALIDATE_EMAIL))
          {

              if($_POST['pass1'] != "") {
          
                $sql_select_pass = "SELECT password
                                    FROM leden
                                    WHERE id = '"
.$_COOKIE['id']."'
                                   "
;

                #  Check of query is gelukt    
                if (($result_select_pass = mysql_query($sql_select_pass)) === false)
                {

                    # als de query fout is -> foutafhandeling
                    echo showSQLError($sql_select_pass,mysql_error(),'Fout met het ophalen van de gebruiker.');
                }

                elseif (mysql_num_rows($result_select_pass) == 0)
                {

                    # De query is gelukt en we hebben net gekeken met _num_rows of er een rij is:
    
                    # -> Als er geen rij is echoën we hier:                

                    echo 'Er is geen lid met dit id!';
                }

                else
                {
                    $row_select_pass = mysql_fetch_assoc($result_select_pass);
                    if($row_select_pass['password'] == md5($_POST['pasnow']))
                    {

                      if($_POST['pass1'] == $_POST['pass2'])
                      {


                        $newpass = md5($_POST['pass1']);
                        $sql_update_pass = "UPDATE gebruikers
                                            SET email='"
.$_POST['email']."', wachtwoord='".$newpass."'
                                            WHERE id = '"
.$_COOKIE['id']."'
                                           "
;

                        if(!$res_update_pass = mysql_query($sql_update_pass))
                        {

                            trigger_error(mysql_error().'<br />In query: '.$sql_update_pass);
                        }

                        elseif(mysql_affected_rows() == 0)
                        {

                            echo 'Geen records gewijzigd. <br />Query: '.$sql_update_pass;
                        }

                        else
                        {
                            echo "Je e-mailadres is succesvol gewijzigd naar '".$_POST['email']."', en je wachtwoord is gewijzigd.<br />\n<a href=\"useropties.php\">&laquo; Ga terug</a>";
                        }
                      }

                      else
                      {
                         echo "De twee nieuwe wachtwoorden zijn niet hetzelfde. Probeer het opnieuw.<br />\n<a href=\"javascript:history.back()\">&laquo; Ga terug</a>";
                      }
                    }

                    else
                    {
                       echo "Het door jou opgegeven huidige wachtwoord is incorrect.<br />\n<a href=\"javascript:history.back()\">&laquo; Ga terug</a>";
                    }
                }

                else
                {
                   $sql_only_email = "UPDATE leden
                                      SET email='"
.$_POST['email']."'
                                      WHERE id='"
.$_SESSION['user_id']."'
                                     "
;
  
                   if(!$res_only_email = mysql_query($sql_only_email))
                   {

                         echo "Er is een fout opgetreden tijdens het bijwerken van je e-mailadres. Probeer het later nog eens.<br />\n<a href=\"javascript:history.back()\">&laquo; Ga terug</a>";
                   }

                   else
                   {
                       echo "Je e-mailadres is succesvol gewijzigd naar '".$_POST['email']."'.<br />\n<a href=\"useropties.php\">&laquo; Ga terug</a>"
                   }
                
          }

          else
          {
             echo "Je hebt een niet geldig emailadres opgegeven (lijkt niet op [email protected]).<br />\n<a href=\"javascript:history.back()\">&laquo; Ga terug</a>";
          }
      }

      else
      {
         echo "Je hebt een niet geldig emailadres opgegeven (lijkt niet op [email protected]).<br />\n<a href=\"javascript:history.back()\">&laquo; Ga terug</a>";
      }
}

else
{
 $sql_get_user = "SELECT username, email
                  FROM leden
                  WHERE id='"
.$_SESSION['user_id']."'
                 "
;

 if (($result_get_user = mysql_query($sql_get_user)) === false)
 {

     echo showSQLError($sql_get_user,mysql_error(),'Fout met het ophalen van de gebruiker.');
 }

 elseif (mysql_num_rows($result_get_user) == 0)
 {

     echo 'Geen informatie opgehaald!';
 }

 else
 {
     $row_user = mysql_fetch_assoc($result_get_user);
  ?>

 <form method="post" action="">
  <table>
   <tr>
    <td>E-mailadres:</td><td><input type="text" name="email" value="<? echo $row_user['username']?>" /></td>
   </tr>
   <tr>
    <td>Huidige wachtwoord:</td><td><input type="password" name="pasnow" /> <small>(alleen bij nieuw wachtwoord)</small></td>
   </tr>
   <tr>
    <td>Nieuw wachtwoord:</td><td><input type="password" name="pass1" /> <small>(leeglaten voor huidige)</small></td>
   </tr>
   <tr>
    <td>Herhaal:</td><td><input type="password" name="pass2" /></td>
   </tr>
   <tr>
    <td></td><td><input type="submit" name="submit" value="Opslaan" /></td>
   </tr>
  </table>
 </form>
 <?
}
}


?>


Beste, hier wat uitleg:
Het script is om gebruikers, hun wachtwoord en emailadres aan te passen.
Let niet op de layout van de html, die wordt nog in een divje gestoken enzovoort.

Ik heb ook nog niet op de veiligheid gelet: momenteel geen mysql_real_escape_string()

Probleem:
Ik krijg een error:
Parse error: syntax error, unexpected T_ELSE in /****/********/public_html/change.php on line 115

Ik heb al een uur er zitten aan werken, enzovoort.
Hopelijk weten jullie waar exact de fout zit.

Dem
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 12:42:52
 
PHP Scripter

PHP Scripter

09/04/2012 19:59:20
Quote Anchor link
Je logica met de 'else' klopt niet. Kijk eens naar regel 78 en 115.
 
Pieter Jansen

Pieter Jansen

09/04/2012 20:00:43
Quote Anchor link
Je else {} is mis, om else te kunnen gebruiken moet er wel een IF zijn die er naartoe kan leiden. Dat is nu niet het geval, je hebt 2x een else {} achter elkaar.
 
 - Diov  -

- Diov -

10/04/2012 12:41:42
Quote Anchor link
Ik ga het script verwijderen en opnieuw schrijven.
 
Roel -

Roel -

11/04/2012 15:30:11
Quote Anchor link
Lijkt me verstandig. Regel 62 is trouwens ook onveilig, cookies kun je namelijk manipuleren, dus ook jouw query.
 
 - Diov  -

- Diov -

11/04/2012 15:47:51
Quote Anchor link
Is dit veiliger?
WHERE username = '".$get_userdata['username']."'

Of nog eens met mysql_real_escape_string()?
Alvast bedankt!
 
Gerhard l

gerhard l

11/04/2012 15:53:10
Quote Anchor link
Alle variabelen die je naar de database stuurt, kan je het beste beveiligen met mysql_real_escape_string().
 
Roel -

Roel -

11/04/2012 15:55:09
Quote Anchor link
Niet alles, integers hoeven bijvoorbeeld niet.

Toevoeging op 11/04/2012 15:55:23:

Als je zeker weet dat het een integer is tenminste.
 
Erwin H

Erwin H

11/04/2012 16:05:50
Quote Anchor link
En met die laatste kom je eigenlijk op de echte hamvraag: goed controleren, of beveiligen.
Persoonlijk ga ik liever voor het eerste, met het tweede als backup. Geen SQL injection krijgen is natuurlijk bijzonder belangrijk, maar dat wil nog niet zeggen dat ik allerlei troep in mijn database wil hebben. Ik wil bijvoorbeeld ook later niet script tags in de text op mijn site zien staan. Als je alleen maar beveiligt met mysql_real_escape_string, dan zorg je ervoor dat SQL injection niet meer mogelijk is, maar die tags komen later alsnog gewoon tevoorschijn.

Mijn mantra is dus eerder gewoon alle input uitgebreid controleren, filteren, typecasten indien nodig en bij echte hack pogingen dit ook registreren.
Gewijzigd op 11/04/2012 16:06:23 door Erwin H
 
 - Diov  -

- Diov -

11/04/2012 16:36:31
Quote Anchor link
Wat is het antwoord nu.

Moet ik er nog mysql_real_escape_string() rond zetten? of niet?
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

11/04/2012 18:14:34
Quote Anchor link
Waarom zou je het niet hoeven te doen?

Je plaatst met enige regelmaat topics en je zult ongetwijfeld ook de nodige lezen (hoop ik). Daar staat in dat je altijd de variabelen in je query moet beveiligen als ze van een gebruiker afkomstig zijn.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.