foute query?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# .NET Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen en herstructureren van het platform; Je werkt in teamverband en zelfstandig aan uitdagende projecten voor verschillende klanten; Softwareontwikkeling middels C# .NET; Je staat in contact met verschillende opdrachtgevers om de klantwensen te bespreken en deze vervolgens te ontwikkelen; Verbeteren van bedrijfsprocessen; Implementaties. Hier ga je werken Als .NET Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet

Bekijk vacature »

Java Developer

Java Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een enthousiaste PHP / Symfony Developer. Een ambitieus persoon die het gemotiveerde development team komt versterken met het realiseren van nieuwe en complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor professionele groei? Dit ga je doen: Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Embedded Developer C++

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging als Embedded Developer, zoek dan niet verder! Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een Embedded Developer die graag met Embedded Devices werkt. Je zult verantwoordelijk worden voor het ontwikkelen en onderhouden van diverse producten. Jouw specialisatie ligt op het vlak van software, hardware en back-end. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen

Bekijk vacature »

Oracle Developer / PL SQL

Dit ga je doen Software ontwikkeling aan een internationaal gebruikt pakket; Werken met technieken als Oracle 19c, Toad, PL/SQL, Oracle Forms, Reports en Designer; Meedraaien in internationale projecten; Meedenken over technisch en functioneel ontwerp; Samenwerken met collega's als Informatie Analisten, Testers en Release Managers; Soms wensen en eisen afstemmen met de business. Hier ga je werken Onze klant, een internationaal bekend bedrijf dat essentiële producten maakt waar iedereen graag gebruik van maakt, zoekt versterking in het Software Development team. Samen met 3 developers, een release manager, een informatie analist en 3 testers werk jij aan een systeem waarmee complexe producten

Bekijk vacature »

Senior Applicatie ontwikkelaar Java

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving We verwachten van je,

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer (Django)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en werken ze met pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Er is een kwaliteitsfocus en dan biedt ruimte om verbeteringen echt door te voeren binnen de gehele

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij graag aan de slag als C# ontwikkelaar en jouw skills verder ontwikkelen? Zoek niet verder! Als C# ontwikkelaar ga je aan de slag met de volgende taken: (verdere) ontwikkeling van de software voor de interne processen binnen een .net omgeving; optimaliseren van de dataprocessing; ontwerpen en implementeren van zowel desktop- als web-programmatuur; ontwikkeling van tools ten behoeve van consultants en klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Den Bosch. Zij ontwikkelen business intelligence software voor een specifieke branche. Dit houdt in dat zij dashboards ontwikkelen

Bekijk vacature »

Full stack developer Python, React

Functie Jij als full stack developer komt binnen onze Technology afdeling te werken. Deze bestaat momenteel uit 15 man. De stack waarmee wij werken is voornamelijk Python, Javascript, React en GraphQL. Binnen deze afdeling wordt er met multidisciplinaire teams gewerkt aan verschillende projecten. Projecten duren vaak langer dan 3 maanden en je bent van begin tot eind vaak betrokken. Naast dat je als full stack ontwikkelaar aan de slag gaat ben je ook Consultant. Dit betekent dat je ook klantcontact hebt in je rol en werkshops geeft. De verhouding tussen deze werkzaamheden zijn ongeveer 70% development en 30% consultancy. Een

Bekijk vacature »

Leidinggevend Full Stack Developer

Hé jij, nieuwe Pinkcuber! Ga aan de slag bij Pinkcube, online leverancier van promotieartikelen! Een innovatieve organisatie waar extra stappen zetten voor klanten de normaalste zaak van de wereld is. Ambitieus zijn we ook. ‘Naoberschap’ staat bij Pinkcube hoog in het vaandel; we helpen elkaar en iedereen is welkom. Pinkcube is Great Place to Work Certified, erkend leerbedrijf, maatschappelijk betrokken partner van stichting Present en partner van CliniClowns. En misschien wel jouw nieuwe werkgever. Wij zoeken namelijk een enthousiaste: Leidinggevend Full Stack Developer (40 uur, medior/senior) Ben jij klaar om baanbrekende ideeën tot leven te brengen en deel uit te

Bekijk vacature »

Experienced Lead Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Delft Vacature ID: 13301 Introductie We are seeking a Lead Java Developer for our team in the area of Delft. You will develop an application used exclusively by the engineers and geologists for site characterizations, which imports raw field and laboratory measurements for further processing, integration, ground modelling, and geotechnical analysis and reporting. The client/server application is entirely written in Java, and the server is hosted in the Amazon cloud, utilizing frameworks such as Spring and Hibernate, and connected to an MS SQL Server RDS instance. There is a trend towards using more

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Doorontwikkelen van software; Ontwikkelen en testen van nieuwe functionaliteiten; Implementaties van nieuwe functionaliteiten en updates; Verzorgen van technische migraties naar nieuwe frameworks; Verwerken van incidenten. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de regio Amsterdam, draagt bij aan het verbeteren van de veiligheid en efficiëntie van de Nederlandse infrastructuur door het ontwikkelen van afgemeten software oplossingen. Zo passen zij location intelligence toe om onderhoud en reparaties efficiënt te laten verlopen. Verder zorgen deze systemen dat incidenten zo snel mogelijk worden opgelost. Als Front-end Developer ben jij samen met je team betrokken met het (door)ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte website die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zitten onze development afdelingen en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé PHP/Back-end developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het bedenken van nieuwe functionaliteiten Het verbeteren van het

Bekijk vacature »

Java Full Stack Developer

Java Full Stack developer What makes Cognizant a unique place to work? The combination of rapid growth and an international and innovative environment! This is creating a lot of opportunities for people like YOU — people with an entrepreneurial spirit who want to make a difference in this world. At Cognizant, together with your colleagues from all around the world, you will collaborate on creating solutions for the world's leading companies and help them become more flexible, more innovative and successful. And this is your chance to be part of the success story: we are looking for a (Senior) Java

Bekijk vacature »

Microsoft Acess Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Software Developer, en komen de volgende kennisgebieden jou niet vreemd voor: MS Acces, C# & SQL? Vind jij het daarnaast leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een bijzondere branche? Lees dan snel verder! Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te

Bekijk vacature »
John de Boer

John de Boer

05/12/2006 21:15:00
Quote Anchor link
Ik heb de volgende tabellen:

CREATE TABLE `tblsites` (
`pkSiteID` bigint(21) unsigned NOT NULL auto_increment,
`naamSite` varchar(255) NOT NULL default '',
`taal` varchar(50) default NULL,
`url` varchar(255) default NULL,
`banner_1` varchar(255) default NULL,
`banner_2` varchar(255) default NULL,
`banner_3` varchar(255) default NULL,
`banner_4` varchar(255) default NULL,
`banner_5` varchar(255) default NULL,
`banner_6` varchar(255) default NULL,
`banner_7` varchar(255) default NULL,
`banner_8` varchar(255) default NULL,
`eigen` varchar(255) default NULL,
`aanmeldbonus` decimal(5,2) default NULL,
`uitbetaalgrens` varchar(25) default NULL,
`centpermail` decimal(3,1) default NULL,
`aantalmails` tinyint(3) unsigned default NULL,
`refcredit` varchar(25) default NULL,
`reflevels` tinyint(3) unsigned default NULL,
`bubble` varchar(15) default NULL,
`cijfer` tinyint(3) unsigned default NULL,
`waardering` varchar(10) default NULL,
`ervaring` longtext,
`bank` enum('0','1') default '0',
`paypal` enum('0','1') default '0',
`e_gold` enum('0','1') default '0',
`check` enum('0','1') default '0',
`moneybookers` enum('0','1') default '0',
`ewp` enum('0','1') default '0',
`fgh50` enum('0','1') default '0',
`fgh100` enum('0','1') default '0',
`sms` enum('0','1') default '0',
`prijsvragen` enum('0','1') default '0',
`enquetes` enum('0','1') default '0',
`betaalMails` enum('0','1') default '0',
`quiz` enum('0','1') default '0',
`spellen` enum('0','1') default '0',
`acties` enum('0','1') default '0',
`chat` enum('0','1') default '0',
`webtv` enum('0','1') default '0',
`18plus` enum('0','1') default '0',
`afrader` enum('0','1') default '0',
`scam` enum('0','1') default '0',
`afgekeurd` enum('0','1') default '0',
`forum` enum('0','1') default '0',
`webmaster` enum('0','1') default '0',
`systeem` varchar(10) default NULL,
`opmerkingen` longtext,
PRIMARY KEY (`pkSiteID`)
) TYPE=MyISAM COMMENT='GPT-sites';

CREATE TABLE `tblland` (
`pkNationaliteitID` tinyint(3) unsigned NOT NULL auto_increment,
`kenteken` varchar(5) NOT NULL default '',
`nationaliteit` varchar(255) NOT NULL default '',
`taal` varchar(50) default NULL,
`vlag` longblob,
`notes` longtext,
`landlink` varchar(255) default NULL,
PRIMARY KEY (`pkNationaliteitID`)
) TYPE=MyISAM COMMENT='Landen';

CREATE TABLE `tblaanmeldbonus` (
`pkAanmeldBonusID` tinyint(3) unsigned NOT NULL auto_increment,
`AanmeldBonus` varchar(25) NOT NULL default '',
PRIMARY KEY (`pkAanmeldBonusID`)
) TYPE=MyISAM COMMENT='Aanmeldbonus';

CREATE TABLE `tbluitbetaalgrens` (
`pkUitbetaalGrensID` tinyint(11) unsigned NOT NULL auto_increment,
`UitbetaalGrens` varchar(25) NOT NULL default '',
PRIMARY KEY (`pkUitbetaalGrensID`)
) TYPE=MyISAM COMMENT='Uitbetaalgrens';

CREATE TABLE `tblreflevels` (
`pkRefLevelID` tinyint(3) unsigned NOT NULL auto_increment,
`RefLevels` tinyint(3) unsigned default NULL,
PRIMARY KEY (`pkRefLevelID`)
) TYPE=MyISAM COMMENT='RefLevels';

daarmee wil ik de sites, land, aanmeldbonus, uitbetaalgrens en reflevels in een tabel laten zien.

Ik heb de volgende query:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT tblSites.naamSite, tblLand.Taal, tblAanmeldbonus.Aanmeldbonus, tblUitbetaalgrens.Uitbetaalgrens, tblRefLevels.RefLevels
FROM tblRefLevels
INNER JOIN (tblUitbetaalgrens INNER JOIN (tblAanmeldbonus INNER JOIN (tblLand INNER JOIN tblSites ON tblLand.pkNationaliteitID = tblSites.pkNationaliteitID) ON tblAanmeldbonus.pkAanmeldbonusID = tblSites.pkAanmeldbonusID) ON tblUitbetaalgrens.pkUitbetaalgrensID = tblSites.pkUitbetaalgrensID) ON tblRefLevels.pkRefLevelID = tblSites.pkRefLevelID
ORDER BY tblUitbetaalgrens.Uitbetaalgrens, tblAanmeldbonus.Aanmeldbonus DESC;


maar ik krijg de melding:
"Something is wrong in your syntax bij '(tbluitbetaalgrens INNER JOIN (tblaanmeldbonus INNER JOIN (tblla' in regel 1"
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 22:27:37
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

05/12/2006 21:18:00
Quote Anchor link
Blijkbaar mag dat haakje openen niet na INNER JOIN.
 
John de Boer

John de Boer

05/12/2006 22:27:00
Quote Anchor link
Zonder haakjes werkt het ook niet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT tblSites.naamSite, tblLand.Taal, tblAanmeldbonus.Aanmeldbonus, tblUitbetaalgrens.Uitbetaalgrens, tblRefLevels.RefLevels
FROM tblRefLevels
INNER JOIN tblUitbetaalgrens INNER JOIN tblAanmeldbonus INNER JOIN tblLand INNER JOIN tblSites ON tblLand.pkNationaliteitID = tblSites.pkNationaliteitID ON tblAanmeldbonus.pkAanmeldbonusID = tblSites.pkAanmeldbonusID ON tblUitbetaalgrens.pkUitbetaalgrensID = tblSites.pkUitbetaalgrensID ON tblRefLevels.pkRefLevelID = tblSites.pkRefLevelID
ORDER BY tblUitbetaalgrens.Uitbetaalgrens, tblAanmeldbonus.Aanmeldbonus DESC;


dan krijg ik dezelfde melding.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door John de Boer
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

05/12/2006 22:30:00
Quote Anchor link
Is het niet iets in de trend van

inner join tabel on iets.id=ietsanders.id,
inner join tabel on nogiets.id=nogietsanders.id


Lijkt mij tenminste


SELECT t1.name, t2.salary
FROM employee t1 INNER JOIN info t2 ON t1.name = t2.name;
volgens deze site

Ow ja schrijf je querie ook eens uit op deze maniet
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
SELECT
  a.jouwding
FROM
  jouwtabel a
INNER JOIN    
  jouwtabel b
ON a.id=b.id
WHERE
 a.blaat = 3
ORDER BY a.id  


dan blijft het leesbaar tussen de code tags
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Klaasjan Boven
 
John de Boer

John de Boer

05/12/2006 22:37:00
Quote Anchor link
Je hebt gelijk Klaasjan:

de goeie query moest zijn:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
SELECT tblSites.naamSite, tblLand.Taal, tblAanmeldbonus.Aanmeldbonus, tblUitbetaalgrens.Uitbetaalgrens, tblRefLevels.RefLevels
FROM tblRefLevels
INNER JOIN tblUitbetaalgrens ON tblUitbetaalgrens.pkUitbetaalgrensID = tblSites.Uitbetaalgrens
INNER JOIN tblAanmeldbonus ON tblAanmeldbonus.pkAanmeldbonusID = tblSites.Aanmeldbonus
INNER JOIN tblLand ON tblLand.pkNationaliteitID = tblSites.taal
INNER JOIN tblSites ON tblRefLevels.pkRefLevelID = tblSites.RefLevels
ORDER BY tblUitbetaalgrens.Uitbetaalgrens, tblAanmeldbonus.Aanmeldbonus DESC;


Ik had de 1e query ook direkt uit Access overgenomen maar moest het dus nog ff naar MySQL 'vertalen'
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door John de Boer
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

05/12/2006 22:38:00
Quote Anchor link
Hij doet het?

Mooi weer iemand blij :) ( en dat op Sinterklaas(jan))
 
Frank -

Frank -

06/12/2006 11:50:00
Quote Anchor link
Offtopic: Ik heb het idee dat het datamodel niet optimaal is.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
`banner_1` varchar(255) default NULL,
`banner_2` varchar(255) default NULL,
`banner_3` varchar(255) default NULL,
`banner_4` varchar(255) default NULL,
`banner_5` varchar(255) default NULL,
`banner_6` varchar(255) default NULL,
`banner_7` varchar(255) default NULL,
`banner_8` varchar(255) default NULL,
Dit stuk is in elk geval niet genormaliseerd.

Verder had je beter geen MyIsam kunnen gebruiken, met innoDB kun je namelijk foreignkey's gebruiken en krijg je een veel betere database. Met MyIsam hangen alle tabellen als los zand aan elkaar. 1 verkeerde query en de hele boel stort als een kaartenhuis in elkaar. Met foreignkey's (worden alleen met innoDB ondersteund) kun je dit soort problemen voorkomen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.