Fouten/tips

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een .NET Developer! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans en kijk snel of jouw vaardigheden aansluiten bij onderstaand profiel! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als .NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving Bergen. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en verricht betekenisvol werk. Binnen dit bedrijf wordt gewerkt aan de productie en ontwikkeling van medische middelen. Als .NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je wordt betrokken bij alle fasen van software

Bekijk vacature »

BizTalk/ Azure Developer

Dit ga je doen •Understanding the scope of required functionality, translate them within context of way of working of the team into developed solutions, whilst safeguarding documentation; •Planning based on assigned sprint tasks; •Acting as an expert in estimation techniques and planning; •Understanding your role in the agile process and act in this way; •Facilitating internal communication and effective collaboration; •Working closely with scrum master to handle backlogs and new requests; •Providing information to the third parties about activities and needs for compliance. Hier ga je werken Our client is a leading organization focusing on animal nutrition, offering solutions that

Bekijk vacature »

Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterd

Functieomschrijving Voor de Politie zijn wij opzoek naar een Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterdam. De politieorganisatie heeft jaarlijks te maken met een aanzienlijk aantal politiemedewerkers die vanwege mentale overbelasting niet of beperkt inzetbaar zijn. De Blauwe Haven Rotterdam ondersteunt deze politiemedewerkers in hun herstel en re-integratieproces. De huidige digitale systemen van de Politie bieden onvoldoende ondersteuning in het herstel- en re-integratieproces van politiemedewerkers. Zowel voor de politiemedewerkers als voor de organisatie. Politiemedewerkers worden buitengesloten, waardoor zij eigen regie verliezen. Begeleiders kunnen de voortgang van de medewerkers niet goed monitoren. Management beschikt niet over de mogelijkheid trends te signaleren

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

Als 3D BIM add- on ontwikkelaar bij KUBUS ontwikkel je add-ons (BCF Managers genaamd) voor de toonaangevende building information modeling (BIM) programma's Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD en Tekla Structures. BCF Managers maken gegevensoverdracht mogelijk tussen BIM-software en BIMcollab. Je werkt zowel aan de front- als aan de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

As a 3D BIM add- on developer at KUBUS, you will develop add-ons (called BCF- Managers) to the leading building information modeling (BIM) programs Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD and Tekla Structures. BCF Managers enable data transfer between BIM software and BIMcollab. You will work on both the front- and the back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual

Bekijk vacature »

IT Manager team PaaS

TenneT is hard groeiende om haar ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Lead PaaS die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je wordt de Teammanager (Lead) van een nieuw team binnen de afdeling Basic van Information Technology and Facilities (ITF) van TenneT. Het team heet Platform as a Service. Hier wordt elke dag in een goede sfeer met zijn allen hard gewerkt om vanuit IT

Bekijk vacature »

Junior Outsystems developer

Functie Als junior Outsystems developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van 23 software engineers. Ons team werkt agile en termen als Continuous Integration en Continuous Delivery zijn bij ons dagelijkse koek. Wij werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel onze klanten een totaal oplossing aan te bieden. Als junior Outsystems developer krijg jij bij ons de kans om jezelf te ontwikkelen naar een volwaardige ervaren en gecertificeerde Outsystems developer. Jij een team met ervaren mensen (10+ ervaring) om je heen. Zo heb jij niet het gevoel dat jij meteen in het diepe wordt gegooid en uiteraard

Bekijk vacature »

Software Developer C# / ASP .Net

Functie omschrijving Ben jij een software ontwikkelaar die bekend is met termen ASP .NET, C# en SQL? Lees dan snel verder! Voor een bedrijf binnen de agrarische sector zijn wij namelijk op zoek naar een zelfstandige, enthousiaste en proactieve Software Developer die open staat voor een afwisselende functie met veel uitdaging. Binnen deze organisatie ben jij als Software Developer samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Hierbij draag jij bij aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor: Schatten

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer begint jouw dag na een bak koffie met een stand up. De vorderingen worden tijdens de stand up besproken en de doelen worden opgesteld waar jullie als team in de volgende sprint naartoe gaan werken. Onze backend is geschreven in .NET Core en onze Front-end in Angular. Bij ons ga jij dan ook Fullstack aan de slag. Jij wordt hier opgeleid om zelfstandig te kunnen programmeren en applicaties te kunnen implementeren. Er wordt op projectbasis gewerkt, dit bied leuke uitdagingen omdat elke klant een andere visie heeft over de applicatie die wij maken. Je gaat

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij in één van onze vier scrumteams. Met 30 ontwikkelaars werk jij aan de doorontwikkeling van ons core product. Ook werkt jouw team aan maatwerkoplossingen op aanvraag van de klant en op projectbasis. Wij vinden het erg belangrijk dat onze ontwikkelaars met plezier naar werk gaan. Een deel hiervan ligt uiteraard bij jezelf, als jij ontwikkelen niet leuk vindt, ben jij bij ons echt aan het verkeerde adres. Jouw team bestaat namelijk uit een groep gepassioneerde vakidioten die dit werk doen omdat dit eerst een hobby was! Daarnaast wordt er intern rekening gehouden met

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Barendrecht! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Back-end Developer (Permanent position with the em

Bedrijfsomschrijving Dutch specialist in technical installation materials. Functieomschrijving Purpose of the position: Our client is looking for a Back-end Developer who, together with the rest of the energetic and dynamic team, is responsible for the development and management of the website. This not only concerns the development and management of the current website, but also the development of a new Headless Commerce Platform to keep the customer's website Future proof. Within the IT department, there is a real DevOps culture and the commerce team is at the forefront and tries to implement continuous improvements. Most important tasks: ï‚· Designing and

Bekijk vacature »

Software Developer Java

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »
Ocirina Ocirina

Ocirina Ocirina

16/11/2010 18:26:30
Quote Anchor link
Quote:
Goede avond, als eerste hallo allemaal ik ben nieuw!
Ik ben nieuw met php, en ik probeer mijn database te updaten.
Nu werkt het update niet waarom weet ik niet?
Mischien zien jullie foutjes etc? Als ik de waardes $dbid etc echo werkt hij gewoon?
MVG willem
Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
<?php
$submit
= $_POST['submit'];

$user = ($_POST['user']);
$woord = $_POST['woord'];
$nieuwwoord = ($_POST['nieuwwoord']);
$nieuwpassword = md5 ($_POST['nieuwpassword']);

if ($submit)
{


 if ($user&&$woord)
 {
        {

            $connect = mysql_connect("localhost","root","willem") or die("Kan geen verbinding maken met mysql server.");
            mysql_select_db("users") or die("kon geen database selecteren.");

            $query = mysql_query("SELECT * FROM users WHERE user='$user'");
    
            $numrows = mysql_num_rows($query);

                        $dbid = $row['id'];
                        $dbname = $row['name'];
                        $dbuser = $row['user'];
                        $dbwoord = $row['woord'];
                        $dbdate = $row['date'];
                        
            (
"
            UPDATE users
            SET woord = '$nieuwwoord', password = '$nieuwpassword'
            WHERE woord = '$woord'
            "
);
            die ("Woord aangepast.");
        }
 
 
 
 
 
 }

 else
 {
 echo "Vul <b>alles</b> in!";
 }


}




?>

Quote:
<html>
<center>
<p>
<form action='vraag112.php' method='POST'>
<table>
<tr>
<td>
Gebruikersnaam:
</td>
<td>
<input type='text' name='user' value='
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $user ?>
'>
</td>
</tr>
<tr>
<td>
Geheime woord:
</td>
<td>
<input type='text' name='woord' value='
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $woord ?>
'>
</td>
</tr>
<tr>
<td>
Nieuw wachtwoord:
</td>
<td>
<input type='password' name='nieuwpassword'>
</td>
</tr>
<tr>
<td>
Nieuwe geheime woord:
</td>
<td>
<input type='text' name='nieuwwoord' value='
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $nieuwwoord ?>
'>
</td>
</tr>

</table>
<p>
<input type='submit' name='submit' value='Verander'>
</form>
</center>
</html>
Gewijzigd op 16/11/2010 18:32:11 door Ocirina Ocirina
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 21:43:50
 
Niels K

Niels K

16/11/2010 18:42:10
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
<?php

// Importeer database verbinding
include_once 'database.php';

// Controleren of er wat gepost is
if( $_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' ) {

    // Hier nog wat controles uitvoeren op formulier velden?
    if( trim( $_POST['veld'] ) == '' ) {
        // fouten afhandeling, etc
    }

    // Select $query
    $query =
    "
        SELECT
            veld1,
            veld2,
            veld3,
            etc
        FROM
            users
        WHERE
            user = '"
.mysql_real_escape_string( $_POST['user'] ). "'
    "
;
    
    // Query uitvoeren
    $result = mysql_query( $query );
    
    // Controleren of query gelukt is
    if( !$result ) {
        echo 'Er is een fout opgetreden bij het uitvoeren van de query';
    }

    else {
    
        // Update $query
        $query =
        "
            UPDATE
                users
            SET
                woord = '"
.mysql_real_escape_string( $_POST['nieuwwoord'] ). "',
                password = '"
.md5( $_POST['nieuwpassword'] ). "'
            WHERE
                woord = '"
.mysql_real_escape_string( $_POST['woord'] ). "'
        "
;
        
        // Query uitvoeren
        $result = mysql_query( $query );
        
        // Controleren of query gelukt is
        if( !$result ) {
            echo 'Er is een fout opgetreden bij het uitvoeren van de update query';
        }
    }
}


?>



Dit helpt je denk ik een stuk verder :-) Toch zijn er nog een aantal die fout gaan. en waar je voortaan op moet letten. Sommige dingen heb ik verwerkt in het bovenstaande andere niet

- SQL injection
- Fouten afhandeling
- Formulier controlle
- Controleren van formulier, daar gebruiken we $_SERVER['REQUEST_METHOD'] voor.
- Naam geving van zowel je formulier velden als je database velden?
- Want, wat heeft woord met user te maken?
- Wat moet het script precies doen? Kan je dat omschrijven?
Gewijzigd op 16/11/2010 18:42:25 door Niels K
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

16/11/2010 18:43:13
Quote Anchor link
En waarom lees jij dan niet eerst wat beginners handleidingen over:

- form controle en validatie
- quoten
- script logica
- sql injectie
- het overbodig aamaken van variabelen

kortom, je doet alles fout wat je maar fout kunt doen

ik zie net dat niels je script al redelijkerwijs verbouwd heeft en wel op een zodanige manier dat bijna alle op en aanmerkingen daarin verwerkt zijn
Gewijzigd op 16/11/2010 18:44:54 door Noppes Homeland
 
Ocirina Ocirina

Ocirina Ocirina

16/11/2010 18:46:15
Quote Anchor link
Kijk ik heb een login gemaakt, met registreer pagina.
Nu heb ik dat allemaal werkend. Ik wil nu ook een aanvraag formulier maken. Dit om met de gebruikersnaam en het geheime woord een nieuwe pass en woord in te kunnen stellen.
mvg dankje voor sneller reactie.

Toevoeging op 16/11/2010 18:52:51:

Dankjewel. Hij werkt echt super!!

Toevoeging op 16/11/2010 18:56:04:

Even buitenom.
Quote:
$password = md5 ($password);
$repeatpassword = md5 ($repeatpassword);

zou dan ook:
Quote:
$password = md5 ($_POST['password']);
$repeatpassword = md5 ($_POST['repeatpassword']);
moet zijn? Ik ben trouwens al heel hard bezig met het lezen van boeken over sql en php. mvg
 
Niels K

Niels K

16/11/2010 20:49:21
Quote Anchor link
je kan in je query direct je $_POST vars neer gooien.. Je maakt nu onnodig variabelen aan wat noppes dus bedoeld:)
 
Toby hinloopen

toby hinloopen

16/11/2010 20:59:05
Quote Anchor link
Niels Kieviet op 16/11/2010 20:49:21:
je kan in je query direct je $_POST vars neer gooien.. Je maakt nu onnodig variabelen aan wat noppes dus bedoeld:)


Ja kan direct $_POST vars in je query gooien, maar ik zou het persoonlijk afraden. Persoonlijk haal ik alle benodigde data eenmalig en in 1x uit $_POST en zet ze dan in een variable.

Daarna voer ik de nodige controles op die variables uit en uiteindelijk gooi ik ze in de query.

Zoiets:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php
function mysql_quote($str)
{

  return sprintf("'%s'", mysql_real_escape_string($str));
}


if(array_key_exists("id", $_POST)
&&
array_key_exists("title", $_POST))
{

  $id = $_POST["id"]; // eventueel strip_slashes erover.
  $title = $_POST["title"]; // eventueel strip_slashes erover.
  
  if(!is_numeric($id))
    throw new Exception("'id' moet een getal zijn.");

  $id = intval($id);
  
  if(empty($title))
    throw new Exception("'title' mag niet leeg zijn.");
  
  $result = mysql_query(sprintf("UPDATE foo SET title = %s WHERE id = %d LIMIT 1",
      mysql_quote($title), $id));

  // doe iets met $result, zoals een controle of de query gelukt was en of er inderdaad 1 row was aangepast.
}
?>
Gewijzigd op 16/11/2010 21:01:10 door toby hinloopen
 
Ocirina Ocirina

Ocirina Ocirina

16/11/2010 21:05:59
Quote Anchor link
Oke bedankt, maar zouden jullie boeken aanraden om goed php te leren of meer web tuts?
Mvg
 
Jasper DS

Jasper DS

16/11/2010 21:06:29
Quote Anchor link
zoek gewoon op en probeer. :)
 
Niels K

Niels K

16/11/2010 21:10:22
Quote Anchor link
hier op phphulp zijn tutorials te vinden maar ook op, www.phptuts.nl www.w3schools.com www.pfz.nl. etc Kortom veel meer informatie dan dat je het in een boek kan vinden.
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

16/11/2010 21:13:10
Quote Anchor link
Quote:
Ja kan direct $_POST vars in je query gooien, maar ik zou het persoonlijk afraden. Persoonlijk haal ik alle benodigde data eenmalig en in 1x uit $_POST en zet ze dan in een variable.


En dat is nu net niet de bedoeling, je hebt de waarde in de _POST zitten, waarom zal je dan het geheugen extra vervuilen met een variabele waarin dezelfde waarde staat als welke in de _POST zit.

Voor de rest zal ik niet is_numeric gebruiken, die zal merendeels niet strict genoeg zijn voor het uitvoeren van sulks controles

en dan toch nog maar een keer aanhalen dat empty een zinlose functie is.

controles voer je uit met
1. ordinaire vergelijkingen
2. ctype functies
3. preg functies
4. of andere functies zoals inderdaad array_key_exist ed

en nu ziet ik ook nog dat je een intval haalt over iets wat met is_numeric gecontroleerd is, dus daar hebben we gelijk het bewijs dat is_numeric een foute keuze is en dat je daar in feite ctype_digit had moeten gebruiken

en als mysql_quote bedoelt is - en dat is het - om de '' om een string te plaatsen dan ben je in mijn ogen ook niet helemaal goed bezig, die horen in dit geval in de string van het sql statement te staan

Je maakt te veel omwegen om te komen tot een goed resultaat, moeilijk doen als het makkelijker en overzichtelijker kan.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.