foutje in logboek

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pim

Pim

28/11/2006 13:57:00
Quote Anchor link
Mijn gemaakte logboek werkt werkt wel lokaal, maar niet als ik de bestanden upload en op de server van de provider plaats? Lokaal vult het logboekbestand zich met data, op de server blijft ie leeg. Doe ik iets fout met het aanroepen van de diverse bestanden, de rootfiles o.i.d.?

Ik werk met 3 bestanden.
de eerste: (index.php in de root geplaatst)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php

$rootdir
="";
$section="Home";

//paginaonderdelen aanroepen
include("opmaak/header.inc.php");
include("opmaak/navigation.inc.php");
?>


de tweede: (opmaak/header.inc.php)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
//toegang voor alle pagina's vastleggen, logboek aanroepen en bijwerken
include($rootdir . "log/logfile_func.inc.php");
?>


de derde: (logfile_func.inc.php)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
//logfile; eerst controleren op aanwwezigheid van servervariabelen
//bij niet bestaan ervan -->> initialiseren met tekenreeks n.b.

if(!isset($_SERVER['REMOTE_ADDR'])) $_SERVER['REMOTE_ADDR']="n.b.";
if(!isset($_SERVER['REQUEST_METHOD'])) $_SERVER['REQUEST_METHOD']="n.b.";
if(!isset($_SERVER['PHP_SELF'])) $_SERVER['PHP_SELF']="";
if(!isset($_SERVER['HTTP_USER_AGENT'])) $_SERVER['HTTP_USER_AGENT']="n.b.";
if(!isset($_SERVER['HTTP_REFERER'])) $_SERVER['HTTP_REFERER']="n.b.";

$logfile=fopen($rootdir . "log/log.txt","a");

fputs($logfile, date("d-m-Y, H:i:s",time()) . ", " . $_SERVER['REMOTE_ADDR'] . ", " . $_SERVER['REQUEST_METHOD'] . ", " . $_SERVER['PHP_SELF'] .", ". $_SERVER['HTTP_USER_AGENT'] . ", " . $_SERVER['HTTP_REFERER'] ."\n");

fclose($logfile);
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Pim
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 03:31:05
 
- SanThe -

- SanThe -

28/11/2006 14:15:00
Quote Anchor link
De directory 'log' staat in dezelfde dir als index.php?
En bestaat 'log.txt' reeds en heeft het de juiste rechten?
 
Pim

Pim

28/11/2006 14:37:00
Quote Anchor link
@ SanThe (of is 't The San)

de plaats van de logfiles:
../log/log.txt
../log/logfile_func.inc.php

de plaats van de 'hoofd' index.php
index.php (dus in de root)

de plaats van de header
../opmaak/header.inc.php

dacht dat ik het allemaal netjes had staan, maar misschien zie ik ites over 't hoofd.
groet, Pim
 
Pim

Pim

28/11/2006 14:40:00
Quote Anchor link
by the way.

ik helemaal geen aandacht besteed aan rechten! Weet ook (nog) niet hoe dat moet. Had ik dat moeten doen dan? Kan de logfile op deze manier simpleweg niet veranderd worden omdat ik dat niet heb toegestaan? Ben nog erg Newbe merk ik.

groet, Pim
 
Eris -

Eris -

28/11/2006 14:43:00
 
Pim

Pim

28/11/2006 15:58:00
Quote Anchor link
dank voor de tip, heb de tut gelezen, ga ik proberen.

Handig zo'n studieboek waarin wel staat hoe je een logboek moet opzetten, maar waarin niets staat over CHMOD en het wijzigen van rechten.

Nogmaals dank.
 
Pim

Pim

28/11/2006 16:17:00
Quote Anchor link
Het werkt! Het lag dus aan de niet toegekende rechten. Nog 2 kleine vraagjes:

1) nu heb ik (via WS-FTP) schrijfrechten verleend aan 'group' en 'world'. Of was alleen World voldoende;

2) de rechten zijn nu via WS_FTP verleed. Op www.php.net las ik dat je ook via PHP-code de rechten kunt toe bedelen. Iemand ervaring daarmee? Doe ik dat in mijn geval door in het derde bestand (logfile_func.inc.php) de volgende code t.a.v. het bestandje log.txt op te nemen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
chmod ($rootdir . "log/log.txt", 0666);
?>


Iemand een idee?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Pim
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.