Foutje in script?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Thijs

Thijs

19/02/2006 20:45:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb de scripts uit deze tutorail genomen om een webwinkel te maken.

http://www.phphulp.nl/php/tutorials/8/252/

Alleen bij de pagina cart.php krijg ik een foutmelding. Dit is de foutmelding:

Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in c:\domains\tvdkwebdesign.nl\wwwroot\tvdkshop\cart.php on line 80

Kan iemand mij helpen??

Hoop het wel.
Gr. Thijs
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 23:09:06
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

19/02/2006 20:50:00
Quote Anchor link
Waarschijnlijk geen echt correcte foutafhandeling. Bijv. als er geen verbinding met de database gemaakt is, of omdat er geen corrosponderende rijen gevonden zijn... maar hij toch wat functies er op probeerd los te laten.

Even een stukje hoe het ook kan, wellicht wat overdreven maar ik vind het prettig werken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
$query
= "SELECT * FROM tabel LIMIT 10";
$resultaat = mysql_query($query);
                
if ($resultaat)
{

      $aantal = mysql_num_rows($resultaat);
}
else{
    $aantal = 0;
}

        
if($aantal >= 1)
{
        
    while($rij = mysql_fetch_array($resultaat))
    {

        //Zut ophalen
    }
}

?>
 
Thijs

Thijs

19/02/2006 20:53:00
Quote Anchor link
maar wat is hier:

$sql = "SELECT productnaam, prijs
FROM product
WHERE productnummer = ".$product[0].""; // Weet je nog, uit die sessie
$query = mysql_query($sql);
$pro_cart = mysql_fetch_array($query);

fout aan want das de foutmelding op line 80...
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

19/02/2006 20:54:00
Quote Anchor link
echo je query eens (echo $sql). En voer die query eens uit in phpmyadmin o.i.d. Ik gok dat er 0 rijen terugkomen. En vervolgens ga jij wel mysql_fetch_array(); uitvoeren :).
Gewijzigd op 19/02/2006 21:10:00 door Arjan Kapteijn
 
Thijs

Thijs

19/02/2006 21:00:00
Quote Anchor link
enn hoe doe ik dat? *-)
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

19/02/2006 21:09:00
Quote Anchor link
$sql = "SELECT productnaam, prijs
FROM product
WHERE productnummer = ".$product[0].""; // Weet je nog, uit die sessie
$query = mysql_query($sql);
$pro_cart = mysql_fetch_array($query);

echo $sql;

deze kopieer je en voer je in je phpmyadmin in
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.