Foutje in script.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2

Ocirina Ocirina

Ocirina Ocirina

07/02/2011 17:56:46
Quote Anchor link
" Vergeten op lijn 10. Op regel 14 de </form niet afgesloten, je mist daar een >
Gewijzigd op 07/02/2011 17:58:11 door Ocirina Ocirina
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 01:10:48
 
Kris Peeters

Kris Peeters

07/02/2011 17:58:09
Quote Anchor link
Probeer zo eens

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', true);

include("header.php");
require("connect.php");

if (empty($_GET['act']))
{

    echo '<form method="post" action="?act=login" >
    Gebruikersnaam: <input type="text" name="gebruikersnaam" /><br />
    wachtwoord: <input type="password" name="wachtwoord" /><br />
    <input type="submit" value="Login!" />
    </form>'
;
}

else if ($_GET['act'] == "login")
{

    $check = mysql_query("SELECT * FROM gebruiker WHERE gebruikersnaam = ' ". mysql_real_escape_string($_POST['gebruikersnaam'])."' AND wachtwoord ='". md5($_POST['wachtwoord']) ."'");
    
    if (mysql_num_rowS($check) > 0)
    {

       echo 'you have been logged in.';
        $_SESSION['loggedin'] = "true";
        $_SESSION['gebruikersnaam'] = $_POST['gebruikersnaam'];
    }

    else
    {
        echo 'The gebruikersnaam/wachtwoord was not found.';
    }    
}

?>
Gewijzigd op 07/02/2011 18:00:01 door Kris Peeters
 
- SanThe -

- SanThe -

07/02/2011 18:04:56
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', true);

include("header.php");
require("connect.php");

if (!isset($_GET['act']))
{

    echo '<form method="POST" action="?act=login">
        Gebruikersnaam: <input type="text" name="gebruikersnaam" /><br />
        Wachtwoord: <input type="password" name="wachtwoord" /><br />
        <input type="submit" value="Login!" />
        </form>'
;
}

elseif (isset($_GET['act']) and $_GET['act'] == "login")
{

    $sql = "SELECT *
            FROM gebruiker
            WHERE gebruikersnaam = '"
. mysql_real_escape_string($_POST['gebruikersnaam']) . "'
            AND wachtwoord = '"
. md5($_POST['wachtwoord']) . "'";
    $check = mysql_query($sql);
    if ($check)
    {

        if (mysql_num_rows($check) == 1)
        {

            echo 'you have been logged in.';
            $_SESSION['loggedin'] = true;
            $_SESSION['gebruikersnaam'] = $_POST['gebruikersnaam'];
        }

        else
        {
            echo 'The gebruikersnaam/wachtwoord was not found.';
            $_SESSION['loggedin'] = false;
        }
    }

    else
    {
        echo 'ERROR';
    }
}

?>
Gewijzigd op 07/02/2011 18:09:25 door - SanThe -
 
Sonja van Rooijen

Sonja van Rooijen

07/02/2011 19:00:43
Quote Anchor link
Hey -SanThe- En alle andere!

Hoe kan ik jullie bedanken?

Hoor het wel.

XX

Toevoeging op 07/02/2011 19:07:40:

Helaas!
Er is nog 1 vraag die mij binnenkomt. Nadat men is ingelogd wil ik deze doorsturen naar een bepaald inlogscherm hoe kan ik dit in het script opnemen dat hij hem of haar bijv binnen 2 sec doorstuurt? en dient dit beveiligd te worden?

Toevoeging op 07/02/2011 19:36:09:

Hallo?

Is daar iemand?
 
Vincent Swarte

Vincent Swarte

08/02/2011 09:23:26
Quote Anchor link
Sessie variabelen controlleeren misschien?
 
Kris Peeters

Kris Peeters

08/02/2011 09:39:34
Quote Anchor link
Dat kan onder meer met een meta tag.
Aangezien we dan met HTML bezig zijn ...
laat ons alles in een HTML jasje steken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', true);

include("header.php");
require("connect.php");

if (!isset($_GET['act']))
{

    echo html('<form method="POST" action="?act=login">
        Gebruikersnaam: <input type="text" name="gebruikersnaam" /><br />
        Wachtwoord: <input type="password" name="wachtwoord" /><br />
        <input type="submit" value="Login!" />
        </form>'
  
  );
}

elseif (isset($_GET['act']) and $_GET['act'] == "login")
{

    $sql = "SELECT *
            FROM gebruiker
            WHERE gebruikersnaam = '"
. mysql_real_escape_string($_POST['gebruikersnaam']) . "'
            AND wachtwoord = '"
. md5($_POST['wachtwoord']) . "'";
    $check = mysql_query($sql);
    if ($check)
    {

        if (mysql_num_rows($check) == 1)
        {

          $redirect_url = 'welcome.php';
          $redirect_delay = 2; // 2 seconden
          echo html('
            <p>you have been logged in.</p>
            <meta http-equiv="refresh" content="'
. $redirect_delay .';url='. $redirect_url .'" />
            '

          );
          $_SESSION['loggedin'] = true;
          $_SESSION['gebruikersnaam'] = $_POST['gebruikersnaam'];
        }

        else
        {
            echo html('The gebruikersnaam/wachtwoord was not found.');
            $_SESSION['loggedin'] = false;
        }
    }

    else
    {
        echo html('ERROR');
    }
}


/**
*  Deze functie kapselt je content in een HTML structuur
*/

function html($body, $title="") {
return '<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//NL" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html>
  <head>
    <link rel="shortcut icon" type="image/gif" href="favicon.ico"/>
    <title>'
. $title .'</title>
    <link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css"/>
  </head>
  <body>
    '
. $body .'
  </body>
</html>'
;
}

?>


Let op lijnen 28 -> 34
$redirect_url aanpassen naar wat je wil
Gewijzigd op 08/02/2011 09:46:22 door Kris Peeters
 

08/02/2011 09:50:06
Quote Anchor link
Kris Peeters op 08/02/2011 09:39:34:
Dat kan onder meer met een meta tag.
Aangezien we dan met HTML bezig zijn ...
laat ons alles in een HTML jasje steken.
(...)

Meta's zijn vies. Zeker op de manier die jij doet. Midden op de pagina. Daar hoort helemaal geen meta. Gebruik gewoon header.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

08/02/2011 10:12:03
Quote Anchor link
Kan je daar ook een vertraging van 2 seconden op zetten, zoals gevraagd?
 

08/02/2011 10:15:41
Quote Anchor link
Kris Peeters op 08/02/2011 10:12:03:
Kan je daar ook een vertraging van 2 seconden op zetten, zoals gevraagd?


Ja. Maar moet je wel op die manier redirecten?
 
Vincent Swarte

Vincent Swarte

08/02/2011 10:33:22
Quote Anchor link
Gebruik anders sleep() om het te vertragen
 
Kris Peeters

Kris Peeters

08/02/2011 11:45:53
Quote Anchor link
Karl Karl op 08/02/2011 10:15:41:
... Maar moet je wel op die manier redirecten?

Niet aan mij gericht, veronderstel ik.

Karl Karl op 08/02/2011 10:15:41:
Kris Peeters op 08/02/2011 10:12:03:
Kan je daar ook een vertraging van 2 seconden op zetten, zoals gevraagd?

Ja. ...

Ah, vertel eens.



PS
Karl Karl op 08/02/2011 09:50:06:
... Zeker op de manier die jij doet. Midden op de pagina ...

Ja, okay, daar volg ik je wel; ik wou het allemaal niet te veel uitbreiden.
Ik kon bv. ook de functie html() nog een parameter $header mee geven.
Gewijzigd op 08/02/2011 12:02:35 door Kris Peeters
 
Sonja van Rooijen

Sonja van Rooijen

08/02/2011 13:18:03
Quote Anchor link
danku
 

08/02/2011 17:02:52
Quote Anchor link
Vincent Swarte op 08/02/2011 10:33:22:
Gebruik anders sleep() om het te vertragen


Onzin.

Kris Peeters op 08/02/2011 11:45:53:
Karl Karl op 08/02/2011 10:15:41:
... Maar moet je wel op die manier redirecten?

Niet aan mij gericht, veronderstel ik.

Naja, dat is inderdaad een algemene vraag. Moet het niet een 301 / 302 o.i.d. worden...

Kris Peeters op 08/02/2011 11:45:53:
Karl Karl op 08/02/2011 10:15:41:
Kris Peeters op 08/02/2011 10:12:03:
Kan je daar ook een vertraging van 2 seconden op zetten, zoals gevraagd?

Ja. ...

Ah, vertel eens.

php http headers[/php] staat ergens online.[linebreak][linebreak][linebreak][linebreak]Kris Peeters op 08/02/2011 11:45:53:PS[linebreak]Karl Karl op 08/02/2011 09:50:06:... Zeker op de manier die jij doet. Midden op de pagina ...[linebreak]Ja, okay, daar volg ik je wel; ik wou het allemaal niet te veel uitbreiden.[linebreak]Ik kon bv. ook de functie html() nog een parameter $header mee geven.[linebreak]Oké, dan kan het in principe wel weer ja.
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.