foutmelding bij verwijzen naar map

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Test test

test test

09/02/2008 22:04:00
Quote Anchor link
Hallo, ik heb dit script. Maar wanneer ik de map "fotoalbum" wil veranderen in bijvoorbeeld: site/fotoalbum, geeft hij de foutmelding uit het script.. ik weet niet wat ik fout doe ik heb 't op ongeveer alle mogelijke manieren al proberen te veranderen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
<?php
echo '<h1>Fotoalbum</h1>';

$directories     = array();
$bestanden        = array();
$map             = 'site/fotoalbum/';

$hoogte_klein     = 150;
$breedte_klein     = 100;

$hoogte_groot     = 600;
$breedte_groot     = 400;

$afbeeldingenperpagina    = 50;

//functie, voor het opruimen van een array.
function arraySchoonmaken($array) {
   foreach ($array as $index => $value) {
       if (empty($value)) unset($array[$index]);
   }

   return $array;
}

function
thumbnail($map,$thumblocatie,$bestandsnaam,$breedte,$hoogte)
{

    list($breedte_origineel, $hoogte_origineel, $type) = getimagesize($map.$bestandsnaam);

    if (($breedte_origineel < $hoogte_origineel) && ($breedte > $hoogte)) {
        $breedte = ($hoogte / $hoogte_origineel) * $breedte_origineel;
    }
else{
        $hoogte = ($breedte / $breedte_origineel) * $hoogte_origineel;
    }

    
    $afbeelding = imagecreatetruecolor($breedte, $hoogte);
    
    switch ($type)
    {
        case
1:
FF STUK TUSSEN UITGEHAALD ANDERS WERD HET ZO LANG
    }  
}



if(isset($_GET['map']) && !empty($_GET['map']))
{

    $map = str_replace(array(".", "\\", ":"), " ", $_GET['map']).'/';
}


//Die get variabele halen we uit elkaar zodat we alle losse mappen hebben in een array.
$mappen = arraySchoonmaken(explode('/', $map));
$aantal = count($mappen)+1;

if($mappen[0] != 'fotoalbum')
{

    echo 'Ey kappen nou! Je maakt hem kapot! HET GAATOM DEZE FOUT';
    exit();
}


for($z = 1; $z < $aantal; $z++)
{

    $temp = NULL;
    for($y = 0; $y < $z; $y++)
    {

        if($mappen[$y] == 'fotoalbum')
        {

            $temp .= $mappen[$y];
        }
else{
            $temp .= 'foto/'.$mappen[$y];
        }
    }

    echo ' >> <a href="index.php?pag=paginas/foto/fotos?map='.$temp.'">'.ucfirst($mappen[$z-1]).'</a>';
}


echo '<hr>';
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Test test
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 14:00:24
 
Danny Roelofs

Danny Roelofs

09/02/2008 22:39:00
Quote Anchor link
Ik doe een gok, je hebt een script gedownload en geïnstalleerd, en naderhand dit veranderd: $map = 'site/fotoalbum/';

Bestaat die map wel?, heeft het ook schrijf rechten?
 
Test test

test test

09/02/2008 23:49:00
Quote Anchor link
Nee het is geeen instal script
Ja heb het wel naderhand veranderd
Map bestaat ook en heeft ook schrijfrechten!!
 
Joren de Wit

Joren de Wit

10/02/2008 00:02:00
Quote Anchor link
Eerst doe je:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$mappen
= arraySchoonmaken(explode('/', $map));
?>

Ofwel, je maakt een array aan waarin de verschillende mappen uit het pad komen te staan.

En vervolgens doe je dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if($mappen[0] != 'fotoalbum')
?>

Als jij voor $map dus 'site/fotoalbum' gaat invullen, is $mappen[0] niet meer gelijk aan 'fotoalbum' maar aan 'site'. Dat is de reden dat die foutmelding gegeven wordt...
 
Test test

test test

10/02/2008 00:20:00
Quote Anchor link
Maar wanneer ik van "fotoalbum" site/fotoalbum" maak doet hij het ook niet
Wanneer ik die code weghaal doet hij het wel. Maar komen er allemaal andere fout meldingen..
MAar ga nu ff slapen, probeer morgen wel verder;)
 
Joren de Wit

Joren de Wit

10/02/2008 00:25:00
Quote Anchor link
Dat is toch precies wat ik zeg?! Lees mijn post nu nog eens, daarin leg ik precies uit waarom het niet werkt als je 'site/fotoalbum' invult...
 
Test test

test test

10/02/2008 09:58:00
Quote Anchor link
Maar hoe moet je het anders veranderen, wanneer je de pagina included?
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

10/02/2008 11:10:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if($mappen[0] != 'site')
?>
 
Joren de Wit

Joren de Wit

10/02/2008 11:27:00
Quote Anchor link
Ik zie het nut van die hele controle niet? Wat wil je ermee bereiken, zoals ik het zie levert alleen maar een beperking op...
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

10/02/2008 11:30:00
Quote Anchor link
../../../
 
Joren de Wit

Joren de Wit

10/02/2008 11:40:00
Quote Anchor link
Arjan Kapteijn schreef op 10.02.2008 11:30:
../../../
Dat hou je met die controle niet tegen. In het geval van fotoalbum/../../../map, zal mappen[0] nog steeds 'fotoalbum' zijn...

Maar goed, bij het controleren van de GET variabele 'map' wordt ook al een str_replace() uitgevoerd.

Ik vind de hele werking van dit script sowieso vreemd. Wat zou de laatste for-loop bijvoorbeeld moeten doen. De variabele $temp wordt bijvoorbeeld elke keer weer geleegd en zal dus alleen de waarden bevatten die in de laatste loop ($z < $aantal) erin gezet worden...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.