foutmelding database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

J webbie

j webbie

27/08/2010 01:33:57
Quote Anchor link
Hallo ik ben sinds een tijdje bezig om php en mysql te leren,
nu ben ik via een video tutorial bezig om zelf een cms te maken.

Alleen krijg een foutmelding wanneer ik de index.php wil laden deze foutmelding:

************************************************
Warning: mysqli_query() expects parameter 1 to be mysqli, null given in /home/****/public_html/dbtest1/index.php on line 7

Warning: mysqli_error() expects exactly 1 parameter, 0 given in /home/*****/public_html/dbtest1/index.php on line 7
************************************************

En dit is wat ik in index.php heb staan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
session_start();
require_once "map/connect_to_mysql.php";

//Het menu
$sqlCommand = "SELECT id, linklabel FROM pages ORDER BY pageorder ASC";
$query = mysqli_query($myConnection, $sqlCommand)or die(mysqli_error());

$menuDisplay = '';
while ($row = mysqli_fetch_array($query)){
    $pid = $row["id"];
    $linklabel = $row["linklabel"];
    
    $menuDisplay .= '<a href="index.php?pid=' . $pid . '>Home</a><br/>';

}

mysqli_free_result($query);
//mysqli_close($myConnection);

//echo "<pre>";
//print_r($quiry);
//echo "</pre>";

?>
Gewijzigd op 27/08/2010 01:34:22 door J webbie
 
PHP hulp

PHP hulp

02/05/2024 23:42:20
 
- SanThe -

- SanThe -

27/08/2010 08:48:07
Quote Anchor link
Ik denk dat je nog geen connectie hebt met de database.
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

27/08/2010 09:38:13
Quote Anchor link
gebruik je mysql of mysqli, je roept namelijk een mysql connect aan maar verder gebruik je mysqli.

geen idee of dit het probleem is hoor
 
J webbie

j webbie

27/08/2010 12:54:39
Quote Anchor link
Ik gebruik MySQL maar wanneer ik die MySQLI verander in MySQL dan krijg ik weer een andere foutmelding. En hij maakt wel verbinding met de database want wanneer ik alles weg haal en alleen zeg
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
// Connect to the file above here
require "connect_to_mysql.php";

if (mysqli_connect_errno()) {
    echo "<h2>Failure:</h2><em>" . mysqli_connect_error() . "</em>";
}
else {
    echo "<h1>Success in database connection! Happy Coding!</h1>";
}

?>
dan krijg ik gewoon verbinding met Databases.

Maar heb even resource gedaan en de MySQLI extensie is een vervanging voor de MySQL extensie maar biedt ook ondersteuning voor geavanceerdere features die sinds MySQL 4.1 beschikbaar zijn gekomen.

Dus in principe zou het niks uit moeten maken zoals ik in mijn eerste topic al vertelde ik gebruik een videoTutorial en alles zou moeten kloppen zoals het,
daarin verteld heb ik zelf ook gedaan, foutmelding is ook om daarvan te leren maar ik zie momenteel niet wat ik fout doe.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.